Улица "Събота"

На улица "Събота" винаги грее слънце. На нея никой не бърза за никъде, но всеки стига там, за където е тръгнал.

"Улица СЪБОТА" е предаване на Радио Варна за всичко хубаво, което пропускаме в забързаната работна седмица.

Всяка събота от 15.00 до 17.00 часа с Олга Карова и Добо Мързов.

Слушайте ни и онлайн: http://player.bnr.bg/?p=6

Алекс Колева - между “Свободен час” и Нидерландия

Александра Колева е от Варна. Тази година се дипломира в IV Езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри" , а през август предстои да замине за Нидерландия, за да завърши висшето си образование със специалност "Комуникации". Спортува активно плуване и..

публикувано на 21.06.21 в 22:19

"Активирай пространство" - визия за развитието на градската среда във Варна

На 8 юни във Варна се проведе представянето на проект "Активирай пространство" . В неговата основа са архитектите Венцислава Недялкова , Християн Петров и Максим Недков , а идеята му е 5 ключови пространства в централната част на града да се..

публикувано на 13.06.21 в 08:43

Константин Кацарски: Новият албум на Koka Mass Jazz ще бъде с по-различно звучене

Koka Mass Jazz е една от българските групи, чиято музика се радва на популярност далеч извън пределите на България. Песните ѝ намират място в челните позиции на чартовете в САЩ и Великобритания, а радостното е, че и феновете ѝ в България не са..

публикувано на 06.06.21 в 16:58

Елица Матеева и Миа Канариева за приключенията в киношкола "Братя Люмиер"

В навечерието на Деня на детето, 1 юни, Елица Матеева и Миа Канариева (заедно с плюшената мишка Михаела) бяха гости в предаването Улица "Събота" , за да разкажат повече за дейността на киношкола „Братя Люмиер”  към Общински детски..

публикувано на 01.06.21 в 10:45

Обратно в 80-те с новия сингъл на STANI

Името на българския продуцент STANI нашумя през 2018 г., когато на него бе поверена музиката към един от най-гледаните български филми „Привличане“. Година по-късно той представи и официалния саундтрак към филма „Диви и щастливи“, основната тема от..

публикувано на 24.05.21 в 14:49

Красимир Делийски: В трудни времена музиката ни спасява

На 24 май Vinyl Home Varna - притегателен център и убежище за всички изкушени от грамофонните плочи и аналоговия звук в морския град, отбелязва своя рожден ден. Това малко пространство в сърцето на Варна вече три години поддържа тази субкултура..

публикувано на 22.05.21 в 23:50

Три групи и музикална работилница на Varna Jazz Days 2021

Varna Jazz Days   е естественото продължение на традицията във Варна да се отбелязва Международният ден на джаза – 30 април. Тя беше поставена преди шест години, а от 2018 г. Varna Jazz Days е самостоятелен фестивал в културния календар на града...

публикувано на 17.05.21 в 13:58

Polina и Тино са част от Нощ на литературата 2021 във Варна

В пролетната вечер на 12 май ще се проведе десетото издание на Нощ на литературата – Варна 2021 , което, поради желанието на организаторите да предоставят оптимален комфорт с грижа за здравето на всички участници и посетители, ще се проведе в две..

публикувано на 10.05.21 в 22:01

Николай Христов-Кайо: Мечтата ми е да пробягам маратоните на всички европейски столици

Николай Христов , известен просто като Кайо , свири на бас китара в няколко варненски групи, сред които Pizzza и Funkaround. Освен това той е лекар, мениджър, а едно от увлеченията му е рисуването. Малцина обаче знаят, че негова голяма..

публикувано на 08.05.21 в 20:16

Мисия: Паметно

За какво си говорят един програмист и един графичен дизайнер, когато се срещнат? За история. Такъв поне е случаят със Стефан Кършев и Валери Маринов , създатели на блога ПАМЕТНО . Той е посветен на личностите и събитията от българската..

публикувано на 25.04.21 в 09:00