Улица "Събота"

На улица "Събота" винаги грее слънце. На нея никой не бърза за никъде, но всеки стига там, за където е тръгнал.

"Улица СЪБОТА" е предаване на Радио Варна за всичко хубаво, което пропускаме в забързаната работна седмица.

Всяка събота от 15.00 до 17.00 часа с Олга Карова и Добо Мързов.

Слушайте ни и онлайн: http://player.bnr.bg/?p=6

RADAR 2022 - програмата

Предстои новото издание на фестивала RADAR , който вече 9 години е пресечна точка на разнообразни артистични форми като музика, филм, видео арт, поезия, съвременен театър и танц, както и може би най-креативният сектор в нашия модерен живот -..

обновено на 05.08.22 в 09:33

GUIDE ME - новото списание за градска култура във Варна

Идеята за съвременно печатно издание, съчетаващо в себе си вдъхновяващи разкази за местата, събитията и историите на Варна, гравитира в пространството от доста време. И ето, че моментът тя да види бял свят, настъпи. В избрани градски локации вече може..

публикувано на 05.07.22 в 18:18

"Yes, СърФ!" #2 - Водни спортове за деца и младежи със специални възможности

За втора поредна година деца и младежи с различни възможности и потребности, както и техните семейства и възпитатели, ще се включат в “Yes, СърФ!” - събитие, което им дава възможност да се докоснат до различни водни спортове като сърф, уиндсърф,..

публикувано на 04.07.22 в 18:15

Танцовата формация RiO Crew отбелязва десетата си годишнина с голям спектакъл

RiO Crew е екип от танцьори, чийто фокус е стрийт културата, и по-конкретно модерните течения в танците. Събират се преди 10 години и до днес през репертоара им са преминали десетки хореографии, всяка от които разказва отделна история. Двадесет..

публикувано на 28.06.22 в 10:30

Другата София

София Димитрова започва музикалния си път като оперна певица. Възпитаник е на Националното училище по изкуствата „Добри Христов” във Варна. По-късно в продължение на 15 години живее в Ню Йорк. Изнася концерти в Италия, Швейцария, Португалия, Испания,..

публикувано на 22.06.22 в 17:14

Антистрес терапия с дебютен сингъл

Антистрес терапия е пловдивска група, но музиката ѝ бори стреса навсякъде в страната. Новата им песен е озаглавена "В Капана" и, въпреки че става дума за пловдивския квартал на индустриите "Капана", според китариста Иво Матеев всеки е..

публикувано на 22.06.22 в 09:05

Първите възпитаници на Аморфа Академия представят финалните си събития

През февруари беше поставено началото на Аморфа Академия за създатели на културен живот , чиято основна цел е да изгради организационни умения у млади хора, които те да използват в личното и професионалното си развитие. Умения да развиват..

публикувано на 05.06.22 в 18:26

Кирил Данаилов от "Съзнателна планета": Разполагаме с критично малко време, за да спасим почвата

"Спасете почвата" е световно движение, чиято основна цел е разрешаване на почвената криза. За това се работи по три направления: изместване на светоното внимание върху умиращата ни почва; вдъхновяване на около 3,5 милиарда души (60% от световния..

публикувано на 07.05.22 в 18:05

За книгите, роботите и една поема

Всяка година на 23 април светът отдава чест на двама от колосите на световната литература – на този ден в една и съща година (1616 г.) са починали Мигел де Сервантес и Уилям Шекспир. През 1995 г. ЮНЕСКО провъзгласява тази дата за Световен ден на..

обновено на 26.04.22 в 16:22

Театърът като на кино

BACKSTAGE като на кино е фотоизложба, запечатала образите, емоциите, покоя и движението на седем български актриси часове и минути преди да излязат пред публиката. Докато репетират, докато се гримират, докато влизат в образа, който ще бъде..

публикувано на 27.03.22 в 09:00