Улица "Събота"

На улица "Събота" винаги грее слънце. На нея никой не бърза за никъде, но всеки стига там, за където е тръгнал.

"Улица СЪБОТА" е предаване на Радио Варна за всичко хубаво, което пропускаме в забързаната работна седмица.

Всяка събота от 15.00 до 17.00 часа с Олга Карова и Добо Мързов.

Слушайте ни и онлайн: http://player.bnr.bg/?p=6

Китаристът Мирослав Иванов и неговото малко извънземно

Преди почти две десетилетия свързвахме името на  Мирослав Иванов  с група Safo, чийто създател е китаристът. Днес той е част от голям брой български музикални проекти, сред които Обичайните заподозрени на Стефан Вълдобрев, групите Saint Electrics,..

публикувано на 19.01.20 в 23:17

В "Улица "Събота" днес

"Местни герои” - днес ни гостуват Анна Семенова и Стефан Крачунов, които заедно с още доброволци всяка неделя се събират, за да почистват различни места във Варна.  "Разговори на тротоара" - на десетте въпроса от рубриката ни отговаря Бистра Окереке,..

публикувано на 18.01.20 в 14:16

Кокимото: Изразявайки себе си, се чувствам свободен

Калоян Илиев , по-известен с артистичното си име Кокимото , е роден във Варна, където живее и работи и до днес. През 2008-а завършва своето образование във Факултета по изобразителни изкуства във Великотърновския университет и специализира графика в..

публикувано на 14.01.20 в 13:16

Разговори на тротоара: Искра Проданова

Искра Проданова  е съосновател и артистичен директор на фестивала за съвременен танц и пърформанс MOVING BODY. Тя е изпълнител, хореограф, преподавател по танц и импровизация. Завършва "Хореография" във Варненския свободен университет през 2011 г., след..

публикувано на 11.01.20 в 14:20

В "Улица "Събота" на 11 януари

В рубриката “Местни герои” ни гостува певицата Антоанела Петрова, която е част от трупата на Държавна опера-Варна. В “Разговори на тротоара” на десетте въпроса ни отговаря Искра Проданова - изпълнител, хореограф, организатор на събития, един от създателите..

публикувано на 11.01.20 в 13:50

Мария от "Аморфа" - равносметки и планове

Мария Баджакова е съосновател на младежката фондация "Аморфа" . Създадена на 25 януари 2009 г. като група, това е неформално обединение с екип от млади хора при реализирането на поредица от младежки дейности, инициирани и осъществени от тях...

публикувано на 08.01.20 в 10:58

Разговори на тротоара: София

Тя е цветна, смее се заразително, обича животните. Но най-вече обожава музиката. Тя е родена във Варна и е влюбена в улицата, на която е израснала.  В “Разговори на тротоара” на 4 януари ви срещаме с варненката София - певица и композитор.  Как би..

публикувано на 04.01.20 в 14:09

В "Улица "Събота" в четвъртия ден от 2020-а

Божидар Чолаков от БНР-Кърджали - автор и водещ на предаването “Полет над Родопите”, което днес празнува своя трети рожден ден. Разговор за магията на планината, за традициите и местата, които да посетим в Източните Родопи. “Разговори на тротоара” - на..

публикувано на 04.01.20 в 13:00

Новото амплоа на Чавдар Гочев-Чарли

Чавдар Гочев-Чарли е едно от основните действащи лица на варненската музикална сцена. През годините е бил част от група Акага, работил е с много от водещите български музиканти, а последният албум с негово участие е на проекта Zenith. Но досега публиката..

публикувано на 03.01.20 в 08:31

Разговори на тротоара на „Улица „Събота“ през 2019-а

На финала на годината, събрахме по-голямата част от събеседниците, седнали на тротоара на „Улица „Събота“, за да отговорят на десетте въпроса, които задаваме на цветните и интересни хора във Варна. Срещнахме много от тях през годината, а всеки..

публикувано на 29.12.19 в 14:28