Улица "Събота"

На улица "Събота" винаги грее слънце. На нея никой не бърза за никъде, но всеки стига там, за където е тръгнал.

"Улица СЪБОТА" е предаване на Радио Варна за всичко хубаво, което пропускаме в забързаната работна седмица.

Всяка събота от 15.00 до 17.00 часа с Олга Карова и Добо Мързов.

Слушайте ни и онлайн: http://player.bnr.bg/?p=6

Що е то психодрама и колко е важно да даваме израз на емоциите си

Психодрама - това е начин за справяне с проблемите, емоциите и вътрешната същност на човека чрез преживяване. Така ни описва с няколко думи трудната материя Лидия Йорданова, президент на Балканската асоциация по психодрама, социометрия и групова..

публикувано на 04.04.20 в 16:39

В посока Южна Корея с Моника Генова

В рубриката „Посока Варна“ в предаването „Улица Събота“ Олга Добрева ни среща с Моника Генова. Моника е завършила "Приложна лингвистика с немски и корейски език" във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, а последната..

публикувано на 04.04.20 в 15:25

Разговори на тротоара: Мариана Стоянова (Mari Ana)

Варненската диджей сцена се отличава със специфичния си музикален облик. Тук фънк и соул звученето има своята история много години назад, а и до днес е сред основните съставки в почти всеки диджей сет в морския град. А една от основните фигури през..

публикувано на 14.03.20 в 20:57

Десислава и Георги Георгиеви: За коня няма почивен ден

Днес е Тодоровден - денят, в който празнуват всички, които имат специално отношение към едни от най-величествените и интелигентни животни. Наричани ментални учители, конете имат специфична връзка с човека. Това се дължи на различни черти от характера им,..

публикувано на 07.03.20 в 17:28

Велосипедът - начин на живот

Със затоплянето на времето всеки от нас търси начини да остане по-дълго навън. Едни обичат разходките в парка, други - излетите извън града. Голяма част от хората в почивния си ден яхват колелото и се отправят на поредното пътешествие сред красивата ни..

публикувано на 05.03.20 в 11:14

Васил Тодоров: Перфектното място за живеене е въпрос на гледна точка

"Посока Варна"  е новата рубрика на предаването Улица "Събота", в която Олга Добрева ни среща с българите, завърнали се в родината след живот в чужбина. Тя включва историите и на чужденци, избрали България за свой дом - нещо, което виждаме все..

публикувано на 27.02.20 в 11:20

Стефка Свещарова: Пиенето на вино трябва да е споделено

"Бутилка вино съдържа повече философия, отколкото всички книги на света" - тези думи на великия френски учен Луи Пастьор са израз на хилядолетното благоговение на човечеството пред божествената напитка. С корени далеч назад във времето винопроизводството..

публикувано на 25.02.20 в 10:57

Разговори на тротоара: Светлозара Христова

Разговори на тротоара е рубрика на предаването Улица "Събота" , посветена на хората, които правят Варна едно по-добро място за живеене. Всички онези цветни, дейни, творчески личности, които, с малко или с много, допринасят за развитието на градската..

публикувано на 24.02.20 в 16:40
Катрин Терзиева и Александър Коларов

Личните "Истории от прехода"

В края на 2019 г. в интернет пространството стартира поредица от видео интервюта, посветени на Прехода. Но според създателя му Александър Коларов влогът "Истории от прехода" не е поредният опит да се политизира този период от най-новата история на..

публикувано на 17.02.20 в 21:04

Мария Косса: Африка е море от богатства, което изисква време, за да бъде преплувано

"Африка е огромна и в една държава има стотици традиционни танци. Това е море от богатства, което изисква много време да бъде преплувано". Това каза в интервю за предаването "Улица "Събота" Мария Косса - танцьор и преподавател по африкански танци. Тя се..

публикувано на 15.02.20 в 18:06