Улица "Събота"

На улица "Събота" винаги грее слънце. На нея никой не бърза за никъде, но всеки стига там, за където е тръгнал.

"Улица СЪБОТА" е предаване на Радио Варна за всичко хубаво, което пропускаме в забързаната работна седмица.

Всяка събота от 15.00 до 17.00 часа с Олга Карова и Добо Мързов.

Слушайте ни и онлайн: http://player.bnr.bg/?p=6

Кулинарна фиеста завладява Варна във второто издание на фестивала Restaurant Week

Варна за втора поредна година ще участва във фестивала Седмица на ресторантите . За целта майсторите готвачи подготвят специални менюта с които да презентират кухните на своите заведения. Цената на куверта е еднакъв навсякъде, като идеята на..

публикувано на 17.10.20 в 19:42

Varna Jazz Days 2020 - октомври ще бъде май

Поради извънредната обстановка, която 2020 г. донесе със себе си, културният календар на Варна претърпя основни промени. Много от събитията бяха пренасрочени за есента, като изключение не направи и Varna Jazz Days - фестивал, който по традиция се..

обновено на 17.10.20 в 15:23

Много символика, малко митология и една любовна история в новата песен на Polina

Вече е факт новият сингъл на варненската певица Polina (слушайте го ТУК ). Той е озаглавен "ЕОС" , по името на богинята на зората в гръцката митология, а смисъла на заглавието Polina обяснява в интервюто по-долу. Текстът на песента е неин,..

публикувано на 20.09.20 в 23:04

Краудфъндинг - новата реалност в оцеляването на културата днес

Светлозара Христова е изпълнителен директор на Българската фестивална асоциация и културен мениджър. Всеки месец в предаването Улица "Събота" тя споделя повече за съвременните културни процеси и събития и ролята им в живота на градските хора...

обновено на 07.07.20 в 13:30

Семейство Уго и Таня Фрикер: България предлага големи предимства

Тази седмица в Рубриката "Посока Варна" ви представяме семейство Таня и Уго Фрикер . Уго е на 83 години и  владее 5 езика- италиански, испански, френски, английски и немски. Таня говори същите езици и дори в момента учи скандинавски. Те се срещат преди..

публикувано на 24.06.20 в 13:23

С поглед към звездите

Космосът винаги е примамвал умовете ни – с неизвестността си, с необятните си хоризонти и с потенциала за развитие, който ни предоставя. А възходът на космическото дело през последните десетилетия привлича все повече ентусиасти. Сред тях са..

публикувано на 09.06.20 в 14:52

Красимир Делийски: Дори един човек да запаля по магията на аналоговия звук, това ми стига

Отдавна не е новина, че грамофонната плоча се завърна на бял кон в сърцата на меломаните по целия свят, включително и в България. Топлият органичен звук, обложките в голям формат и ежедневното общуване с колекцията на рафтовете не могат да бъдат..

публикувано на 31.05.20 в 18:20

Лида Пантелеева и „Сънищата на нощта“

Лида Пантелеева издаде втората си книга „Сънищата на нощта“. Поради извънредното положение, в което се намираше не само нашата държава, но и целия свят, премиерата на втория роман на авторката беше отложена. Специално за предаването Улица "Събота“..

публикувано на 23.05.20 в 22:47

Светлозара Христова: Само чрез солидарност, взаимопомощ и сътрудничество културният сектор ще преодолее кризата

Светлозара Христова е изпълнителен директор на Българската фестивална асоциация и културен мениджър. В предаването Улица "Събота" тя сподели надеждите и тревогите си относно тежката ситуация на културния сектор в момента и начините за излизане от..

публикувано на 23.05.20 в 22:07

Ева Иванова - от Черно море–Одесос до колежанския баскетбол в САЩ

В рубриката „Посока Варна“ Олга Добрева ни среща с Ева Иванова . Тя е бивша баскетболистка от варненския клуб Черно море-Одесос, която сбъдва своята мечта - получава пълна спортна стипендия и заминава да учи в САЩ, за да играе баскетбол. Първите..

публикувано на 15.05.20 в 21:12