"Свободен час"

СнимкаВсяка събота от 20.00 до 21.00 часа

"Свободен час" е младежкото предаване на Радио Варна. Подготвя се от ученици от различни гимназии във Варна. Подбират се теми, които вълнуват и занимават младите хора, които информират за различни събития във варненските  училищата, представят се постиженията на конкретни ученици в олимпиади, конкурси и състезания.
За матурите, за модата, за успехите, за проблемите, за нещата изобщо от света на тинейджърите.
Предаването се подготвя под ръководството на филолога и логопед Ася Стефанова."Свободен час" на 23 февруари

Тази вечер в предаването ви срещаме с Мартина Велева , ментор в обучителна организация Джагадамба. Jagadamba  е обучителна организация, която съчетава в себе си програми за личностно развитие на деца и младежи, програми за сплотяване на семействата и..

публикувано на 23.02.19 в 15:05

В света на буболечките

Тази вечер в 20 влизаме в света на насекомите. Ще ви срещем с едни от най-чудноватите видове.  Буболечки Zoo "Насекомите те са красиви, те не винаги са опасни, не са толкова страшни за колкото ги имаме, срещат се изключително красиви видове, кaкто и..

публикувано на 02.02.19 в 21:05

Благотворителен коледен концерт „ЗА ПАВЕЛ ОТ ПРИЯТЕЛИ”

Коледа е най-дългоочакваният празник от всички. Денят се свързва с подаръци, голяма елха, вкусни сладки, филми и най-важното среща със семейството и с най-близките хора. Но освен да искаме и да очакваме от празника, можем и да дадем нещо от себе си.  Да..

публикувано на 08.12.18 в 19:05

Възможността в диагностицираната невъзможност

Съвременните цивилизовани общества се основават на принципите на хуманизма и демокрацията. В центъра на обществения интерес стои човекът - уникална личност със своите права и отговорности. Хората се раждат различни, но с равни права. Равнопоставеността на..

публикувано на 15.10.18 в 12:30

Злото е такова, каквото го обичам

Разговаряме с Цветлин Вълев. Първите му две книги „За мъртвите времето е без значение“ и „Убийците почиват в понеделник“, са прочетени от на 10 000 човека, а това го превръща сред един от най-четените онлайн романисти в България. През 2017 създава и третия..

публикувано на 01.10.18 в 10:30

Лупо и Тумба отговарят на въпросите на възрастните

"Лупо и Tумба" на Петя Kокудева получи национална награда "Христо Г. Данов" за принос в българската книжовна литература. Нейните книжки са любими на малки и големи и не случайно получава тази награда. Коя е Петя Кокудева? Петя Кокудева е родена..

публикувано на 24.06.18 в 10:00

Делян Момчилов: "Българската история не принадлежи само на мъжете!"

Делян Момчилов разбива клишето, че българската история принадлежи само на мъжете. В дебютната си книга " Българите! Забравените постижения", той представя историите, сред които и личните истории на 11 бележити българки. По книгата е работел екип..

публикувано на 17.06.18 в 10:15
Доц. Георги Бърдаров

Любовта да дам за свободата съм готов

Когато Георги Бърдаров чуе думата СВОБОДА, се сеща за един цитат на Шандор Петьофи: „Две неща ми трябват на земята - те са любовта и свободата. Жертвал бих живота безвъзвратно за любов, любовта да дам за свободата съм готов.” По време на..

публикувано на 10.06.18 в 10:00

Как се ражда една книга?

Вдъхновението идва, ти се поддаваш на него, слушаш диктовката и просто записваш. Така се ражда една книга.   По време на международния фестивал ВарнаЛит гост в предаването „Свободен час” по Радио Варна е Теодора Димова. С нея си говорим за новата..

публикувано на 10.06.18 в 09:30

Архитектурен пленер "Хвани се в Таляна"

Камара на Архитектите в България – Регионална Колегия Варна и Съюз на Архитектите в България – Дружество Варна организират младежки архитектурен пленер от 27.09. до 03.10.17 г за изработването на стратегия за развитие на част от..

публикувано на 30.09.17 в 20:30