"На светло"

СнимкаСледобедният информационно-музикален блок "На светло" се излъчва от понеделник до четвъртък между 14.00 и 17.00 часа.

В предаването се акцентира върху проблемите на регионите /по крайбрежието, от вътрешността и Добруджа/ със социална и икономическа тематика; съпоставят се позициите на експертите и на слушателите, като се търси подчертана обратна връзка. Представят се и се коментират резултатите от репортерските проверки,  интервюта по горещите теми на деня, обобщават се анонсираните в предиобедната програма теми и текущи събития, по които работят репортерите и кореспондентите, анонсират се теми в следващите предавания на програмата. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, кореспонденции от Добрич и Балчик. В предаването ще чуете следните рубрики:

Прогноза за времето - излъчва се в 14.30, 15.30, 16.30 часа и след всяка новинарска емисия на кръгъл час;
“Културен афиш” – актуалните културни събития от деня - от понеделник до четвъртък, от 16.00 до 16.30 часа;
Сервизна информация – за пътната обстановка в региона, трафик, аварии;
"Училище за вкусове" с актьора Любен Чаталов в 16.40 часа

За "На светло" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.НА СВЕТЛО на 16 август със Светлана Вълкова

Н а детската площадка до Зоопарка във Варна ще бъде монтирана специална въртележка за деца с двигателни затруднения Информация за предстоящата Есенна академия на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми С работа на..

публикувано на 16.08.22 в 12:15

НА СВЕТЛО на 15 август със Светлана Вълкова

Репортаж от празничните събития в Деня на Варна К.д.п. Борислав Георгиев Арнаудов за любимия си град История от началото на миналия век: Първите асфалтирани улици в България са във Варна Разходка до остров „Света Анастасия“, който..

публикувано на 15.08.22 в 12:27

НА СВЕТЛО на 11 август с Иван Барбов

В слънчевия, топъл, но и леко ветровит следобед, морският радиобриз ще ни "духне" към интересните теми, актуалните новини и хубавата музика в предаването "На светло". Във времето от 14.00 до 18.00 часа, водещият Иван Барбов, звукорежисьора Венци Фотев..

публикувано на 11.08.22 в 13:56

"На светло" в сряда, 10-и август

Отзвук от сесията на Общински съвет Варна; Още по темата с газа; Нова озвучителна и визуална система заработи в Народна обсерватория с планетариум "Николай Коперник" във Варна; Животът в с. Невша днес; Николай Янакиев с изложбата "Горещници" гостува във..

публикувано на 10.08.22 в 12:53

НА СВЕТЛО на 9 август със Светлана Вълкова

Огромна скална маса се е срутила върху заведение край курорта "Албена", двама души са пострадали Екипажът на кораба „Рожен“ дава пресконференция след завръщането си от украинското пристанище Черноморск "Статуя на Стария капитан" ще бъде..

публикувано на 09.08.22 в 13:25
Централен плаж Варна

"На светло" на 8 август 2022 г. със Сияна Спиридонова

Жители на крайморското село Рогачево в област Добрич отново излязоха на протест заради липса на редовно водоподаване в населеното място Постоянната комисия "Транспорт" към Варненския общински съвет заседава днес Емблематичните за най-горещия..

публикувано на 08.08.22 в 13:30

"На светло" в четвъртък, 4-ти август

Преживенчески туризъм - що е то? Костюм на астронава Нийл Армстронг е експониран във варненската обсерватория с планетариум "Николай Коперник" - буди ли интерес у туристите?; Отзвук от международната среща по проект „Иновативни средства за оценяване..

публикувано на 04.08.22 в 14:30
Фарът на Морска гара - Варна

НА СВЕТЛО на 3 август с Валерия Василева

Репортаж за сутрешните проверки за нарушения при изхвърлянето и събирането на битовия боклук във Варна. Нова магистърска програма, насочена към яхтената индустрия, подготвя Технически университет - Варна. Мобилното..

публикувано на 03.08.22 в 14:01

НА СВЕТЛО на 2 август с Валерия Василева

К оментар на социолога Мира Радева за политическите тенденции, които наблюдаваме при сформирането на новото служебно правителство. Какво предвижда проектът на нова Наредба за обществения ред във Варна и как ще бъде решен проблемът със..

публикувано на 02.08.22 в 15:01
Плажуващи край Атина, 28 юни 2021 г.

НА СВЕТЛО в понеделник, 1-ви август

Отново антиковид мерки във Варненска област   Светът постоянно се променя, особено сега на фона на проблемите, породени от разпространението на коронавируса. Международна конференция "Цифрови технологии за туризъм, основан на преживяванията" се..

публикувано на 01.08.22 в 14:21