"На светло"

СнимкаСледобедният информационно-музикален блок "На светло" се излъчва от понеделник до четвъртък между 14.00 и 17.00 часа.

В предаването се акцентира върху проблемите на регионите /по крайбрежието, от вътрешността и Добруджа/ със социална и икономическа тематика; съпоставят се позициите на експертите и на слушателите, като се търси подчертана обратна връзка. Представят се и се коментират резултатите от репортерските проверки,  интервюта по горещите теми на деня, обобщават се анонсираните в предиобедната програма теми и текущи събития, по които работят репортерите и кореспондентите, анонсират се теми в следващите предавания на програмата. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, кореспонденции от Добрич и Балчик. В предаването ще чуете следните рубрики:

Прогноза за времето - излъчва се в 14.30, 15.30, 16.30 часа и след всяка новинарска емисия на кръгъл час;
“Културен афиш” – актуалните културни събития от деня - от понеделник до четвъртък, от 16.00 до 16.30 часа;
Сервизна информация – за пътната обстановка в региона, трафик, аварии;
"Училище за вкусове" с актьора Любен Чаталов в 16.40 часа

За "На светло" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.НА СВЕТЛО на 18 юли със Светлана Вълкова

182 г. от рождението на Васил Левски Заседание на Общинския съвет в Балчик Експерти от Областна дирекция „Земеделие“ съдействат при кандидатстването по различни схеми за държавни помощи Обратно на село: Николай Кателиев, който има ферма в село Рудник..

публикувано на 18.07.19 в 13:45

"На светло" на 17 юли с Емилия Николова

След пробива в системата на НАП, има ли риск за други сектори в икономиката и коя е най-добрата защита срещу киберпрестъпления? Албена Спасова, председател на Международната академия за обучение по киберразследвания Варна стана дигитална –..

публикувано на 17.07.19 в 12:45

"На светло" на 15 юли с Емилия Николова

Колко време ни е необходимо, за да свикнем с отпускарския живот,  дотолкова че да не ни се връща в офиса? Авиационното пръскане срещу комари не е ефективно, смятат специалисти по „Дезинфекция, Дезинсекция и Дезакаризация”. Опасно ли е..

публикувано на 15.07.19 в 11:43

"На светло" на 11 юли 2019 г. с Димитрина Дончева

Как реагираха хората защитаващи правото си да къмпингуват свободно по българското черноморие, след като парламентът отхвърли ветото на президента Румен Радев върху ограниченията и санкциите за т.нар. диво къмпингуване? Какви мрежи се..

публикувано на 11.07.19 в 12:54
Плажът на Карантината във Варна

НА СВЕТЛО в сряда, 10 юли

Какви са причините за все по-честите случаи на умрели делфини в Черно море?; Започва изграждане на кръговото кръстовище във Варна на бул. "Васил Левски", ул. Пеячевич" и бул. "Девня с цел облекчаване на трафика - разказваме след 14.30ч.; Изчезва ли..

публикувано на 10.07.19 в 14:17

НА СВЕТЛО във вторник, 9 юли

Експерт-лесовъд обяснява как и по какъв начин се отстраняват корени на стари дървета в градска среда. Конкретният казус е на ул.''Михаил Колони'' във Варна; Пазарът на имоти е замрял в района на Балчик, търсят се панелни апартаменти и земеделска..

публикувано на 09.07.19 в 14:07

НА СВЕТЛО в понеделник, 8 юли

Не е тайна, че докато се разхождаме по улиците на Варна, виждаме все по-модерни, нови сгради с футуристични форми. Между тях, обаче, са сгушени и истински съкровища от едно време – старите аристократични фамилни къщи. Дана Момчилова разказва за..

публикувано на 08.07.19 в 14:05

НА СВЕТЛО на 4 юли, четвъртък

Съгласно „Закон за равнопоставеност на жените и мъжете“, определените координатори по равнопоставеност на жените и мъжете на областно ниво, участват в разработването и провеждането на цялостната национална политика в тази връзка.Разказваме след 14ч.;..

публикувано на 04.07.19 в 11:34

НА СВЕТЛО в сряда, 3 юли

Туристите скъсяват престоя си в Балчик, средната почивка там е 3 дни, това показват обобщените справки за първите пет месеца на годината в администрацията. Разказваме след 14ч.; Пореден ден, в който БЧК ни запознава с дейностите в Седмицата на..

публикувано на 03.07.19 в 14:18

"На светло" на 2 юли с Емилия Николова

Демонстрации по водно спасяване на варненския плаж, ден след като морето взе три жертви Спокойно плаване с лодка за разходка – за какво следят инспекторите? Международен турнир по шахмат "Надеждите на света" във Варна Рубрика..

публикувано на 02.07.19 в 11:42