"На светло"

СнимкаСледобедният информационно-музикален блок "На светло" се излъчва от понеделник до четвъртък между 14.00 и 17.00 часа.

В предаването се акцентира върху проблемите на регионите /по крайбрежието, от вътрешността и Добруджа/ със социална и икономическа тематика; съпоставят се позициите на експертите и на слушателите, като се търси подчертана обратна връзка. Представят се и се коментират резултатите от репортерските проверки,  интервюта по горещите теми на деня, обобщават се анонсираните в предиобедната програма теми и текущи събития, по които работят репортерите и кореспондентите, анонсират се теми в следващите предавания на програмата. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, кореспонденции от Добрич и Балчик. В предаването ще чуете следните рубрики:

Прогноза за времето - излъчва се в 14.30, 15.30, 16.30 часа и след всяка новинарска емисия на кръгъл час;
“Културен афиш” – актуалните културни събития от деня - от понеделник до четвъртък, от 16.00 до 16.30 часа;
Сервизна информация – за пътната обстановка в региона, трафик, аварии;
"Училище за вкусове" с актьора Любен Чаталов в 16.40 часа

За "На светло" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.Гергьовска люлка в Добрич

НА СВЕТЛО на 6 май с Валерия Василева

На Гергьовден гостуваме във варненското село Доброглед, където отглеждат стари и редки породи овце, благодарение на фермата на ветеринарния лекар Данаил Николов. Военноморските сили отбелязаха във Варна празника на българската армия с тържествен..

публикувано на 06.05.21 в 12:27
Изворът Утуля край с. Аспарухово

НА СВЕТЛО на 5 май с Валерия Василева

Ще посрещне ли България руски туристи през летния сезон - коментар на представители на хотелиерския бранш. Ирина и Сергей Михаилини се преселват от Москва във варненското село Равна гора  преди четири години  и създават ферма за щрауси. В..

публикувано на 05.05.21 в 13:43
agneta

НА СВЕТЛО на 4 май с Мариела Димитрова

Христос воскресе! Надеждата и вяра в доброто, които носи празникът на празниците, ще са насловът и на днешното предаване с екип Иван Тасев, Доротея Николова и Мариела Димитрова. Започваме от пасището край село Искър, където за животновъдството ще..

публикувано на 04.05.21 в 11:06

НА СВЕТЛО на 3 май с Мариела Димитрова

Христос воскресе! Надеждата и вяра в доброто, които носи празникът на празниците, ще са насловът на днешното предаване с екип Недялко Добрев, Александър Йорданов и Мариела Димитрова. Ще ви запознаем с една българка, която прибра сърцето си от..

публикувано на 03.05.21 в 13:49

НА СВЕТЛО в четвъртък, 29 април

Коментираме с Румен Драганов от Института за прогнози и анализи в туризма какъв сезон да очакваме през 2021г.?; Ще спасят ли българите сезона? И още - накъде да пътуваме по Великден и Гергьовден?; Последна информация за заболеваемостта от ковид-19..

публикувано на 29.04.21 в 11:31
45 балона с послание към 45-я български парламент

НА СВЕТЛО на 28 април с Валерия Василева

Репортаж по казуса с бетон, излят на плажа "Кабакум" - коментар на областния управител Стоян Пасев и представители на Община Варна за извършваната проверка. Във Варна днес започна масовото ваксиниране на служители в туристическия бранш - според..

публикувано на 28.04.21 в 13:27

НА СВЕТЛО на 27 април с Валерия Василева

Къде и как ще бъдат отворени зелени коридори за ваксинация срещу Covid-19 във Варна и областта – интервю с областния управител Стоян Пасев. След намаления внос на яйца от Полша се забелязва положителна тенденция за увеличаването на оборотите на..

публикувано на 27.04.21 в 13:38

"На светло" на 26 април 2021 г. с Димитрина Дончева

Т уризмът страда от политическата криза в страната. Мнения на представители на бранша. Специална пощенска марка, посветена на 100-годишнината от обявяването на Варна за курортен град беше официално валидирана днес. От 15-ти май до 1-ви..

публикувано на 26.04.21 в 14:10

НА СВЕТЛО в четвъртък, 22 април

В Световния ден на Земята - природозащитната организация WWF призовава да опазваме планетата, както и пъстрия растителен и животински свят, който тя поддържа.   Учените предупреждават, че скоростта, с която експлоатираме Земята, надвишава способността ѝ..

публикувано на 22.04.21 в 11:14
Двореца в Балчик

НА СВЕТЛО на 21 април с Валерия Василева

През април стартира общинска програма "Комплексно постковид проследяване” в ДКЦ V "Св. Екатерина" във Варна - интервю с управителя на поликлиниката, д-р Галина Павлова. Надка Стефанова - редовен слушател на Радио Варна, преодоля Covid-19 на 70..

публикувано на 21.04.21 в 13:40