"На светло"

СнимкаСледобедният информационно-музикален блок "На светло" се излъчва от понеделник до четвъртък между 14.00 и 17.00 часа.

В предаването се акцентира върху проблемите на регионите /по крайбрежието, от вътрешността и Добруджа/ със социална и икономическа тематика; съпоставят се позициите на експертите и на слушателите, като се търси подчертана обратна връзка. Представят се и се коментират резултатите от репортерските проверки,  интервюта по горещите теми на деня, обобщават се анонсираните в предиобедната програма теми и текущи събития, по които работят репортерите и кореспондентите, анонсират се теми в следващите предавания на програмата. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, кореспонденции от Добрич и Балчик. В предаването ще чуете следните рубрики:

Прогноза за времето - излъчва се в 14.30, 15.30, 16.30 часа и след всяка новинарска емисия на кръгъл час;
“Културен афиш” – актуалните културни събития от деня - от понеделник до четвъртък, от 16.00 до 16.30 часа;
Сервизна информация – за пътната обстановка в региона, трафик, аварии;
"Училище за вкусове" с актьора Любен Чаталов в 16.40 часа

За "На светло" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.НА СВЕТЛО на 30 септември със Светлана Вълкова

Еко инициатива на жители на варненския квартал "Възраждане" - до блок №23  на улица „Ана Феликсова” те засадиха дръвчета Варненското бюро по труда представя проекта „Готови за работа”по Оперативна програма „Развитие на човешките..

публикувано на 30.09.20 в 13:00

НА СВЕТЛО на 29 септември с Валерия Василева

Осмо заседание за 2020 година на Общински съвет - Варна - акцентите от дневния ред и обсъжданията. Репортерска проверка за ремонта на падналия таван на подлеза на бул. "Княз Борис І" във Варна. "Използвай сърцето си, за да победиш..

публикувано на 29.09.20 в 13:19
Наградите

НА СВЕТЛО на 28 септември с Валерия Василева

Акцентите от заседанията на постоянните комисии към Общински съвет - Варна преди утрешната сесия на местния парламент. Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев откри официално реновираното студентско общежитие блок № 2..

публикувано на 28.09.20 в 11:43
Тръгваме на училище, Вирусът - не!

НА СВЕТЛО на 24 септември с Валерия Василева

Темите и решенията от днешното заседание на Постоянната комисия "Собственост и стопанство"  към Общински съвет - Варна. Репортаж от брифинга на РЗИ - Варна за епидемиологичната обстановка в областта. Интервю с Йоана Буковска за образователното филмче за..

публикувано на 24.09.20 в 13:21
#BeActive

НА СВЕТЛО на 23 септември с Валерия Василева

Рухна част от мазилката на тавана в пешеходен подлез във Варна - репортерска проверка и интервю със заместник-кмета на Община Варна - Христо Иванов. Акцентите от заседанието на ПК "Собственост и стопанство" към Общински съвет - Варна. Актуална информация..

публикувано на 23.09.20 в 12:25

"На светло" на 22 септември с Доротея Николова

Преди 112 години България е обявена за независима с прокламация на все още към този момент княз Фердинанд. Как са прозвучали тези първи думи от тази прокламация ще чуем в началото на днешната ни среща в предаването "На светло" в изпълнение на актьора..

публикувано на 22.09.20 в 13:28

„На светло” на 21 септември с Мариела Димитрова

Фирма „Транстриумф” се оттегля от цялата транспортна схема на Аксаково. Каква е причината и кога ще бъде ясен новият превозвач? Чуйте в 14.15 часа. Как може да бъде ли решен проблемът с свлачището на Панорама и ще има ли основен ремонт на Аспарухов..

публикувано на 21.09.20 в 13:57
Св.София, Вяра, Надежда и Любов

НА СВЕТЛО на 17 септември с Валерия Василева

За празника Вяра, Надежда, Любов и София - разговор с Любов Вълкова, ръководител на Университетската библиотека в ТУ-Варна. 1515 са пътно-транспортните произшествия на територията на Врана и региона от началото на годината до 15 септември - в ход е..

публикувано на 17.09.20 в 12:43

НА СВЕТЛО на 16 септември с Валерия Василева

Седицата на пожарната безопасност във Варна продължава до 18 септември - днес акцентите са демонстрация на работата със специализирана пожарна техника в кв. "Аспарухово" и среща с ветерани и пенсионирани служители от районната служба, с цел..

публикувано на 16.09.20 в 12:52

НА СВЕТЛО на 15 септември с Валерия Василева

Репортажи от първия учебен ден във Варна и Балчик. 252-а ученици от начално училище „Васил Левски” в квартал „Аспарухово” във Варна присъстваха на откриването на новата учебна година и влязоха в напълно обновената сграда на учебното..

публикувано на 15.09.20 в 13:18