"На светло"

СнимкаСледобедният информационно-музикален блок "На светло" се излъчва от понеделник до четвъртък между 14.00 и 17.00 часа.

В предаването се акцентира върху проблемите на регионите /по крайбрежието, от вътрешността и Добруджа/ със социална и икономическа тематика; съпоставят се позициите на експертите и на слушателите, като се търси подчертана обратна връзка. Представят се и се коментират резултатите от репортерските проверки,  интервюта по горещите теми на деня, обобщават се анонсираните в предиобедната програма теми и текущи събития, по които работят репортерите и кореспондентите, анонсират се теми в следващите предавания на програмата. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, кореспонденции от Добрич и Балчик. В предаването ще чуете следните рубрики:

Прогноза за времето - излъчва се в 14.30, 15.30, 16.30 часа и след всяка новинарска емисия на кръгъл час;
“Културен афиш” – актуалните културни събития от деня - от понеделник до четвъртък, от 16.00 до 16.30 часа;
Сервизна информация – за пътната обстановка в региона, трафик, аварии;
"Училище за вкусове" с актьора Любен Чаталов в 16.40 часа

За "На светло" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.НА СВЕТЛО на 25 февруари с Иван Барбов

Българската общност във Великобритания направи петиция за промени в Изборния кодекс. Какви са исканията им? Репортаж на Димитрина Дончева. Колко и на каква стойност са реализираните проекти с европейски средства в област Варна за периода от 2014..

публикувано на 25.02.21 в 14:04
Пясъчният полумаратон

НА СВЕТЛО на 24 февруари с Валерия Василева

Марин Сотиров от Сдружението на заведенията във Варна и ресторантьор за ваксинирането на работещите в бранша като част от подготовката за отварянето от 1 март. Областният управител на Варненска област Стоян Пасев коментира има ли достатъчно ваксини..

публикувано на 24.02.21 в 13:39

НА СВЕТЛО на 23 февруари с Валерия Василева

Репортерска проверка как точно ще стане организацията по ваксиниране в кабинетите им и особено в малките населени места в Добричка област. Какви са възможностите за диагностика с компютърния томограф от най-ново поколение в УМБАЛ "Св. Марина"..

публикувано на 23.02.21 в 12:36

НА СВЕТЛО на 22 февруари с Иван Барбов

За дейността на ваксинационните кабинети в РЗИ и ДКЦ-та във Варна и Балчик и готовността на личните лекари за ваксинацията. Представители на Нaциoнaлния брaншoви пчeлaрcки cъюз и Cдружeниe "Бългaрcки cвoбoдни пчeлaри"се събират днес пред..

публикувано на 22.02.21 в 13:45

НА СВЕТЛО на 18 февруари с Иван Барбов

Анкета с граждани, живеещи и работещи в близост до свлачището на „Трифон Зарезан“. Какво накара варненецът Росен Марков да се качи на покрива на църквата на централните гробища във Варна? За интереса към кремациите и работата на варненския..

публикувано на 18.02.21 в 13:53

„На светло” на 17 февруари с Мариела Димитрова

Успехът на кибератаките често се дължи на неподготвени служители и управленски кадри. Това стана ясно на днешното събитие, организирано в Седмицата на дигиталното обучение в Икономически университет-Варна. Как може да бъде намален рискът – след минути ще..

публикувано на 17.02.21 в 14:02

НА СВЕТЛО на 16 февруари със Светлана Вълкова

Правоспособните шофьори с инвалидност от Варна и региона практически не могат да подновят изтичащите си свидетелства за управление на моторно превозно средство Близо 400 килограма хероин на стойност около 32 милиона лева са задържани във Варна Да..

публикувано на 16.02.21 в 13:49

НА СВЕТЛО на 15 февруари с Иван Барбов

За третата фаза на ваксинацията срещу Ковид-19, която включва журналисти, оператори и фоторепортери. Кои са най-надеждните предпазни маски и доколко страната ни е застрашена от третата вълна на коронавируса? Разговор с проф. Пенка Петрова,..

публикувано на 15.02.21 в 13:38
valentines_day_bta.jpg

НА СВЕТЛО на 11 февруари с Валерия Василева

През последните 30 години температурата на въздуха във Варна се е повишила с почти 1 градус - интервю за климатичните промени с Иван Иванов, директор на НИМХ - Филиал Варна. Апостол Пенков - възпитаник на Първа езикова гимназия - Варна  превежда на..

публикувано на 11.02.21 в 12:57

НА СВЕТЛО на 10 февруари с Валерия Василева

Как се справят най-уязвимите социални групи в ситуация на пандемия и изолация - коментар на Надежда Цекулова от Българския хелзинкски комитет. Пазарът на труда в условия на икономическа несигурност. Дистанционното обучение през погледа на Емил Неделчев -..

публикувано на 10.02.21 в 12:37