"На светло"

СнимкаСледобедният информационно-музикален блок "На светло" се излъчва от понеделник до четвъртък между 14.00 и 17.00 часа.

В предаването се акцентира върху проблемите на регионите /по крайбрежието, от вътрешността и Добруджа/ със социална и икономическа тематика; съпоставят се позициите на експертите и на слушателите, като се търси подчертана обратна връзка. Представят се и се коментират резултатите от репортерските проверки,  интервюта по горещите теми на деня, обобщават се анонсираните в предиобедната програма теми и текущи събития, по които работят репортерите и кореспондентите, анонсират се теми в следващите предавания на програмата. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, кореспонденции от Добрич и Балчик. В предаването ще чуете следните рубрики:

Прогноза за времето - излъчва се в 14.30, 15.30, 16.30 часа и след всяка новинарска емисия на кръгъл час;
“Културен афиш” – актуалните културни събития от деня - от понеделник до четвъртък, от 16.00 до 16.30 часа;
Сервизна информация – за пътната обстановка в региона, трафик, аварии;
"Училище за вкусове" с актьора Любен Чаталов в 16.40 часа

За "На светло" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор."На светло" на 1 юни с Емилия Николова

След края на матурата по БЕЛ, героите са уморени. Репортаж с адрес варненска гимназия. Как премина държавният зрелостен изпит в община Дългопол? Кой автор изпоти зрелостниците? Кои произведения "пострадаха" от КОВИД-кризата?  Разговор с..

публикувано на 01.06.20 в 10:58
Възнесение Господне

НА СВЕТЛО на 28 май с Валерия Василева

Производството по несъстоятелност на концесионера на мангановата мина край Оброчище „Евроманган“ ЕАД може да бъде спряно заради неизплатени разноски от страна на кредиторите. 38 хиляди лева събраха младежите от PTРI Делфините - Варна и ги дариха за..

публикувано на 28.05.20 в 12:56

НА СВЕТЛО на 27 май с Валерия Василева

Репортерска проверка как се полага новата тръба във Варненското езеро . Интервю с к.д.п. Андриян Евтимов във връзка с очакването да отпадне задължителната карантина за моряците . Инициативата „Преоткрий България“ ще подкрепи успешния старт на..

публикувано на 27.05.20 в 13:11

НА СВЕТЛО на 26 май със Светлана Вълкова

Започна сезонът на черешите, какви са цените на варненските пазари? Репортаж от пазара Всички курсанти от ВВМУ „Н.Вапцаров” са с отрицателни проби след бързи тестове за COVID-19 От средата на май автобусите от Северното..

публикувано на 26.05.20 в 13:31

”На светло” на 25 май с Мариела Димитрова

На 25-ти май започваме с отзук от празника на българската просвета и култура и на славянската писменост - ще ви срещнем с една от много обичаните и уважавани учителки във варненската Първа езикова гимназия, самата тя възпитаник на гимназията, при..

публикувано на 25.05.20 в 13:55

"На светло" на 21 май

Първите туристи прекрачиха днес в курорта "Св. Св. Константин и Елена" край Варна. Репортаж по темата на Даниела Стойнова. "Варна Ви очаква" - една инициатива на Съюза на екскурзоводите и Туристическия информационен център, която кани на безплатна..

публикувано на 21.05.20 в 14:29
Военноморски музей-Варна

НА СВЕТЛО на 20 май с Валерия Василева

Варненският "Лайънс клуб" дари предпазни костюми, маски и ръкавици на медиците от Центъра за спешна помощ в морската столица. Интервю с кмета на Варна Иван Портних за ремонта на тръбопровода, който отвежда отпадните води от квартал "Аспарухово". I..

публикувано на 20.05.20 в 13:53

НА СВЕТЛО на 19 май с Валерия Василева

Репортаж от протеста на търговците на цветя във Варна с искане за дългосрочно намаляване на общинския наем заради липсата на оборот и загубите през последните месеци. Глобална онлайн петиция започва от България по инициатива на капитан..

публикувано на 19.05.20 в 13:27
Крепостта Овеч, Провадия

НА СВЕТЛО на 18 май с Валерия Василева

Окръжният прокурор на Варна Красимир Конов коментира разпоредената проверка след самосезиране по медийни публикации относно изливането на отпадни води във Варненското езеро. Сайтът www.mamaznaevsichko.com организира за първи път   виртуално..

публикувано на 18.05.20 в 12:59

„На светло” на 14 май с Мариела Димитрова

Най-засегнати от разлива на битово-фекални води във Варненския залив канала море-езеро ще са дънните организми, като миди и попчета, а рибните пасажи е възможно да започнат да заобикалят Варненския залив. Има значение и за здравето на човека. Това каза..

публикувано на 14.05.20 в 14:00