"На светло"

СнимкаСледобедният информационно-музикален блок "На светло" се излъчва от понеделник до четвъртък между 14.00 и 17.00 часа.

В предаването се акцентира върху проблемите на регионите /по крайбрежието, от вътрешността и Добруджа/ със социална и икономическа тематика; съпоставят се позициите на експертите и на слушателите, като се търси подчертана обратна връзка. Представят се и се коментират резултатите от репортерските проверки,  интервюта по горещите теми на деня, обобщават се анонсираните в предиобедната програма теми и текущи събития, по които работят репортерите и кореспондентите, анонсират се теми в следващите предавания на програмата. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, кореспонденции от Добрич и Балчик. В предаването ще чуете следните рубрики:

Прогноза за времето - излъчва се в 14.30, 15.30, 16.30 часа и след всяка новинарска емисия на кръгъл час;
“Културен афиш” – актуалните културни събития от деня - от понеделник до четвъртък, от 16.00 до 16.30 часа;
Сервизна информация – за пътната обстановка в региона, трафик, аварии;
"Училище за вкусове" с актьора Любен Чаталов в 16.40 часа

За "На светло" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.Варненският залив

НА СВЕТЛО на 29 май с Валерия Василева

Репортаж от новата варненска автогара, която е готова за официалното откриване в събота, 1 юни. Младите избиратели и интересът им предстоящите избори "2 в 1" - интервю с Атанас Радев, председател на Национален младежки форум. Отново за..

публикувано на 29.05.24 в 13:45
Една българска роза

НА СВЕТЛО на 28 май с Валерия Василева

28-и май е денят на парковете в България и понеже сме далеч от трите национални – Рила, Пирин и Централен Балкан, фокусът ни е върху нашия градски парк – емблематичната Морска градина във Варна, състоянието в началото на сезона и някои арт..

публикувано на 28.05.24 в 14:05

НА СВЕТЛО на 27 май със Светлана Вълкова

Предизвикателствата пред развитието на висшето образование в България обсъждат на семинар в ИУ - Варна Вече четири дни варненското село Константиново е без вода До края на май се очаква да бъде пусната водата в новоизградената чешма до..

публикувано на 27.05.24 в 11:52
Черно море

НА СВЕТЛО на 22 май с Валерия Василева

Учители от Варна и областта бяха удостоени с грамота "Неофит Рилски" на МОН и с почетния знак „Паисий Хилендарски“ на Регионално управление на образованието - Варна. Българското училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Хага е първото българско..

публикувано на 22.05.24 в 15:06
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в понеделник, 20 май

Около 200 родители са се подписали само за дни в онлайн петиция, за възстановяването на допълнителни платени занимания в детските градини и училища във Варна. Разговор с Даниела Ванкова - един от инициаторите на искането; Фондация Програма достъп..

публикувано на 20.05.24 в 11:06

НА СВЕТЛО на 15 май с Валерия Василева

Опитахме да уловим атмосферата във варненските училища в навечерието на абитуриентските балове. Кметът Благомир Коцев поиска Община Варна, пътните фирми и ВиК заедно да спрат заедно хаоса, произтичащ от градските ремонти. Акцентите от..

публикувано на 15.05.24 в 13:20
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в понеделник, 13 май

Предстоят изпитите за Национално външно оценяване за учениците, завършващи 4-ти и 10-ти клас. Изпитът е веднъж, но служи като ориентир за базата натрупани знания за периода на цялата учебна година. Важни са учебниците, по които се учи. Разговор по..

публикувано на 13.05.24 в 13:51
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 9 май

Каква е обстановката с боклуците в ромската махала на Варна   Максуда преди голямото почистване, което предстои там? Репортаж; Между 20 и 40 доброволци още се търсят за Маратон Варна. Надпреварата е тази неделя – 12 май. Интервю със Здравко..

публикувано на 09.05.24 в 11:36

"На светло" на Гергьовден

Жителите на варненското село Кичево празнуват Гергьовден с курбан за здраве. В църквата в селото, която е на 167 години, се отслужи света литургия. От 5 часа тази сутрин в двора на храма се вари курбан. Отговорник всяка година по приготвянето му е..

публикувано на 06.05.24 в 14:00

НА СВЕТЛО на 2 май с Валерия Василева

Репортерска проверка за обработката на тревните площи във Варна. Традициите за Великден в село Солник, община Долни чифлик. В рубриката на БНР „Европа – ново поколение“ ще чуем земеделци от Благоевградския регион за проблемите в бранша и..

публикувано на 02.05.24 в 13:25