"Новият ден"

СнимкаСутрешният музикално-информационен блок "Новият ден" се излъчва всеки делничен ден от 6.00 до 10.30 часа, събота и неделя от 6.00 до 9.00 часа

Музикално-информационният блок на Радио Варна включва новини на всеки час, репортажи, интервюта, анкети по различни теми от социалния, икономическия, политическия и културния живот по Черноморието. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, фондова информация, кореспонденции от Добрич и Балчик.


За "Новият ден" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.

"Новият ден" на 16 април с Мариела Димитрова

В събота от десет часа група ентусиасти ще почистят разклона за каварненското село Селце и ще засадят дръвчета. Организаторите търсят и доброволци, които да помогнат за осъществяването на   благородната идея. Един от тях Виктория Попова – Иванова..

публикувано на 16.04.21 в 06:15

"Новият ден" на 15 април с Емилия Николова

Преди първия звънец на новия Парламент, говорим с политолога доц. Стоянка Георгиева, преподавател в Икономически университет-Варна - за старите вражди и новите партии Как се промениха правилата за прием на децата в детските градини и в подготвителните..

публикувано на 15.04.21 в 05:05

НОВИЯТ ДЕН на 14 април с Иван Барбов

Защо се наложи редуциране на куросвете на автобусна линия 121 между Аксаково и Варна?  С какви проблеми се сблъскват пешеходците в района на кръговото кръстовище и подлеза на спирка „Миньор“? Започна кампанията по пролетното почистване..

публикувано на 14.04.21 в 05:54

"Новият ден" на 13 април с Мариела Димитрова

Ресторантьори на балчишката алея смело се подготвят за новия туристически сезон. Не се притесняват от намаляване на човекопотока заради противоепидемичните ограничения, а от грижата на държавата за малкия бизнес. Репортаж в 8.10 часа. В..

публикувано на 13.04.21 в 06:28

"Новият ден" на 12 април с Емилия Николова

Проблемите с водата в Близнаци ще продължат,  докато бъде изграден на нов водопровод. Това стана ясно след аварията, която пусна ръждива вода от чешмите на част от село Горен Близнак . Кога ще има нормално водоподаване? Кампанията „Накъде пътуваш”..

публикувано на 12.04.21 в 05:00

НОВИЯТ ДЕН на 9 април с Иван Барбов

Ще запонем с репортаж за цените на някои от основните хранителни продукти. Предстои ли увеличение на цените на яйцата с наближаването на Великден? По темата ще чуем Ивелина Вълканова, експерт „Цени“ в Системата за агропазарна информация“. Кога..

публикувано на 09.04.21 в 05:58

"Новият ден" на 8 април с Мариела Димитрова

Нов паркинг провокира напрежение сред живеещи в съседство. Живеещи в района на улиците "Македония" и "Хаджи Димитър" изразиха несъгласъгласие с начина, по който се прави нов паркинг – точно под балконите им. В непосредствена близост са ОУ”Васил..

публикувано на 08.04.21 в 06:17

"Новият ден" на 7 април с Емилия Николова

Земеделска земя, собственост на училището в село Константиново, е продадена на безценица, алармираха местни хора в редакцията ни. Какво показа проверката на Радио Варна? Предизвикателството пред младите лекари в България в Деня на здравния работник -..

публикувано на 07.04.21 в 05:05

НОВИЯТ ДЕН на 6 април с Иван Барбов

След 8:00 часа ще разберем как се отрази кризата на автомонтьорите у нас. Има ли вече затворили автосервизи и как оцеляват в условията на пандемия? Ще стане въпрос и за дигитализацията на имотния пазар в България. За онлайн-сделките и защо..

публикувано на 06.04.21 в 05:44

"Новият ден" на 5 април с Мариела Димитрова

Животът след изборите през погледа на избиратели от Варна и региона ще чуем в 8.10 часа. След времето за обещания, мина и денят за гласуване, а днес животът ни продължава. Както и да се промени съставът на новият 45-ти Парламент на България –..

публикувано на 05.04.21 в 05:50