"Новият ден"

СнимкаСутрешният музикално-информационен блок "Новият ден" се излъчва всеки делничен ден от 6.00 до 10.30 часа, събота и неделя от 6.00 до 9.00 часа

Музикално-информационният блок на Радио Варна включва новини на всеки час, репортажи, интервюта, анкети по различни теми от социалния, икономическия, политическия и културния живот по Черноморието. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, фондова информация, кореспонденции от Добрич и Балчик.


За "Новият ден" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.

"Новият ден" на 3 април

От началото на април месец НОИ дава възможност да си извадим ПИК (персонален идентификационен код) онлайн. За целта е нужен електронен подпис, който от своя страна поне още две седмици може да ползвате безплатно покрай пакета мерки на..

публикувано на 03.04.20 в 06:43

"Новият ден" в четвъртък, 2-ри април

Могат ли да се обжалват в съда административните глоби, за това, че не носим маска? Коментираме темата с адвокат д-р Мария Петрова - юрист по медицинско право; Футболът - любима игра на хиляди варненски деца днес е невъзможен заради извънредните мерки..

публикувано на 02.04.20 в 05:55

"Новият ден" на 1 април с Емилия Николова

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ, БЛАГОСЛОВЕНИ С ЧУВСТВО ЗА ХУМОР! Продължаваме да разказваме за живота „по правила“, който живеем през последните седмици. Кметът на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов коментира спазват ли се мерките в..

публикувано на 01.04.20 в 06:44

НОВИЯТ ДЕН на 31 март със Светлана Вълкова

Комисар Илиян Илиев - началник на Охранителна полиция - Варна след поредна полицейска проверка в Морската градина: отново за мерките и глобите Пътят към селата Каменар и Въглен се охранява денонощно, понеже районът е рисков – разговор с кмета..

публикувано на 31.03.20 в 05:45

"Новият ден" на 30 март с Мариела Димитрова

В 8.10 часа ще раговаряме с д-р Николай Брънзалов, заместник-председастел на БЛС, след като от Съюза информираха, че в МЗ отново обмислят за промяна в Наредба номер 4 за условията и реда за предписване и отпускане на лекарствени продукти, която..

публикувано на 30.03.20 в 06:53

"Новият ден" на 27 март с Емилия Николова

Двама професори за 5G мрежата - проф. Розалина Димова от катедра ""Комуникационна техника и технологии" в Технически университет Варна и проф. Красимир Методиев, ръководител на Катедрата по предклинични и клинични науки към Медицински университет Кой..

публикувано на 27.03.20 в 06:11

"Новият ден" на 26 март с Мариела Димитрова

За уникалната продукция на Националното радио Детското БНР ще разкажем в 9.40 часа. Кой подготвя рубриките "История на изкуството за деца", „Яйцето на света“ и за рубриката "Раннобудно петленце" ще говорим с отговорния редактор Ирина Вълчанова. Ще..

публикувано на 26.03.20 в 06:10

НОВИЯТ ДЕН в сряда, 25.03.2020г.

Прекрасен НОВ ДЕН, Ви жела екипът на Радио Варна, Нина Милошевич, Атанас Илиев и Иван Тасев! Бъдете здрави и си останете у дома! Ние и репортерите ни ще Ви държим в течение за всичко, което се случва отвън! Ще Ви дадем полезната информация от първа..

публикувано на 24.03.20 в 21:27

"Новият ден" на 24 март 2020 г. с Димитрина Дончева

Представители на спортни клубове в страната искат да бъде разрешено да спортуват индивидуално на открито. Интервю с Цоньо Пенев от клуб „Зелена стъпка“. Във Варна вече са факт първите произведени шлемове за предпазване от заразяване. Те ще..

публикувано на 24.03.20 в 06:00

"Новият ден" на 23 март с Емилия Николова

Затворени вкъщи или как коронавирусът измести прогнозата за времето в днешния Световен ден на метеорологогията - разговор с Венета Тодорова, ръководител на сектор "Прогнози" в НИМХ-Варна. Що за зима беше това и каква пролет ни очаква?..

публикувано на 23.03.20 в 05:58