"Новият ден"

СнимкаСутрешният музикално-информационен блок "Новият ден" се излъчва всеки делничен ден от 6.00 до 10.30 часа, събота и неделя от 6.00 до 9.00 часа

Музикално-информационният блок на Радио Варна включва новини на всеки час, репортажи, интервюта, анкети по различни теми от социалния, икономическия, политическия и културния живот по Черноморието. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, фондова информация, кореспонденции от Добрич и Балчик.


За "Новият ден" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.

"Новият ден" на 23 юли с Мариела Димитрова

" Н овият ден " на 2 3 юли с Мариела Димитрова Релефна карта с всички забележителности от историческото ядро на Морската градина e в процес на монтаж. Тя ще бъде поставена на входа на парка срещу Слънчевия часовник. Засега всичко..

публикувано на 23.07.19 в 09:53
времето море небе плаж слънчево

Новият ден на 22 юли

В горещината на лятото бактериите се разпространяват скоростно. Затова хигиената ни трябва да е голяма. Особено когато става дума за хранителни продукти, за да избегнем чревни инфекции. Откриха ешерихия коли в насипния сладолед.Проби, направени от..

публикувано на 22.07.19 в 07:56

"Новият ден" на 19 юли с Емилия Николова

Един от най-четените испански ежедневници – El Pais, излезе със специален материал за България като туристическа дестинация. Водещите редове са посветени на историческата и духовна столица Велико Търново. С Борислав Йорданов от..

публикувано на 19.07.19 в 05:59
Картина, изобразяваща Васил Левски

"Новият ден" на 18 юли с Мариела Димитрова

За всеотдайността на Апостола на свободата към делото, което той приема като свой личен ангажимент и за факта, че и днес това провокира много хора да излизат зад неговото име - в 8.10часа разговор с историка Мариана Николова, ръководител на..

публикувано на 18.07.19 в 07:00

"Новият ден" на 17 юли с Доротея Николова

В края на октомври последната българска подводница "Слава" ще бъде базирана за последно. Мястото е край ферибота в Белослав, на южния бряг на езерото в непосредствена близост до Музея на стъклото. Там "Слава" ще бъде превърната в музей, преди това..

публикувано на 17.07.19 в 08:01

НОВИЯТ ДЕН на 16 юли със Светлана Вълкова

Рибари от Северното Черноморие възнегодуваха още в края на миналата седмица и обявиха намерението си да блокират пътя Балчик – Констанца в края на тази. Защо? Тема с продължение: отново за пешеходния достъп до хипермаркет по пътя за варненския..

публикувано на 16.07.19 в 06:22

"Новият ден" на 15 юли

В студиото гостува началникът на РУ на МОН Венцислава Генова, с която ще говодим за дуалните паралелки и защо към тях има най-малък интерес или поне е така според кандидат-учениците след 7-ми клас. Какви са причините бизнесът да на иска да си отглежда..

публикувано на 15.07.19 в 07:15

"Новият ден" на 12 юли с Мариела Димитрова

Рентата на земеделска земя в Балчишко е най-високата в Добричка област. Голям интерес има и за наемане на общински земи, най-високата цена за декар - 140 лева годишно.   800 хи­ля­ди лева годишно се очак­ва да пос­тъ­пят в местната хазна от..

публикувано на 12.07.19 в 09:38

"Новият ден" на 11 юли с Емилия Николова

Здравните власти съветват да не ходим на плаж след дъжд. Какво сочат последните данни за качеството на морската вода?  Вместо лодки, автомобили 4х4 има на варненските плажове „Паша дере” и „Шкорпиловци”. Какво показа проверката на община и областен..

публикувано на 11.07.19 в 05:57

Новият ден на 10 юли

В центъра на Варна има няколко хостела, които приютяват стотици туристи от целия свят.  Стефан Ножчев е собственик на един от тях и се занимава с хостелиерство вече 13 години. Обратно на вярването ,че само млади хора отсядат в хостели, Стефан..

публикувано на 10.07.19 в 06:00