"Новият ден"

СнимкаСутрешният музикално-информационен блок "Новият ден" се излъчва всеки делничен ден от 6.00 до 10.30 часа, събота и неделя от 6.00 до 9.00 часа

Музикално-информационният блок на Радио Варна включва новини на всеки час, репортажи, интервюта, анкети по различни теми от социалния, икономическия, политическия и културния живот по Черноморието. Сервизна информация, спортни вести, културен афиш, фондова информация, кореспонденции от Добрич и Балчик.


За "Новият ден" работи екип от водещ на програмата, дежурен новинар и звукорежисьор.

Пристанище Варна

НОВИЯТ ДЕН на 18 април с Мариела Димитрова

Липсват технически кадри у нас. И със средно образование и с висше. Има остра  липса на интерес да се изучават и работят професиите на корабни строители и инженери, каза за Радио Варна Пламен Манушев, вицеадмирал от запаса, който сега работи като..

публикувано на 18.04.24 в 05:58

НОВИЯТ ДЕН на 17 април с Иван Барбов

Казват, че кафето ободрява и тонизира рано сутрин. Дори и с кафе обаче понякога на човек продължава да му се спи, но някак по-енергично. Ако искате да започнете деня с тонус и енергия, с усмивки и добро настроение, просто превключете на..

публикувано на 17.04.24 в 05:54

НОВИЯТ ДЕН на 14 април с Мариела Димитрова

Три закона се променят по неблагоприятен за гражданите начин, алармираха граждански и екологични организации. Според екоактивистите, с предложените от депутатите от ГЕРБ и ДПС промени между първо и второ четене в три закона - за опазване на..

публикувано на 15.04.24 в 06:15

НОВИЯТ ДЕН на 12 април с Иван Барбов

Още преди изгрева на слънцето в Международния ден на космонавтиката, точно в 6.00 часа, сутрешният спътник на Радио Варна ще излети в „ефирната галактика“. На борда му ви очакват Иван Барбов, Доротея Николова и звукорежисьорът Венци Фотев. Във..

публикувано на 12.04.24 в 05:11

НОВИЯТ ДЕН на 10 април с Мариела Димитрова

Банките у нас продължават да вдигат таксите на фона на растящите печалби. Голяма част от тях публикуваха предстоящите тарифи на сайтовете си. Други вече ги въведоха. Какво е новото ще чуем от  финансовия анализатор Десислава Николова, в 8.10 часа...

публикувано на 10.04.24 в 06:50

НОВИЯТ ДЕН на 9 април с Иван Барбов

В ранното утро във вторник, още преди изгрева на слънцето е време за кафе и сутрешни усмивки на честотите на Радио Варна. Иван Барбов, Александър Йорданов и звукорежисьорът Недялко Добрев ви очакват от 6.00 до 10.30 часа. Време, в което ще сме..

публикувано на 09.04.24 в 05:05
Морето във Варна

НОВИЯТ ДЕН на 5 април с Иван Барбов

На всички, които вече са изключили будилника още преди изгрева на слънцето, сутрешният екип на Радио Варна в състав Иван Барбов, Емилия Николова и звукорежисьорът Венци Фотев ви кани на чаша кафе, а защо не и чай, да проследим заедно събуждането на..

публикувано на 05.04.24 в 05:02

НОВИЯТ ДЕН на 3 април с Мариела Димитрова

От няколко дни у нас работи мобилното приложение "Намери своето лекарство", което цели да помага на пациентите, които не могат да намерят лекарствата, които са им предписани в аптечната мрежа. Срокът за отговор за пациентските запитвания е до 48 часа...

публикувано на 03.04.24 в 06:20

НОВИЯТ ДЕН на 2 април с Иван Барбов

„Искам да заспивам толкова бързо вечер, колкото сутрин след будилника“, гласи един сутрешен пост в социалните мрежи. Няма шанс да заспите отново, ако първото нещо, което направите след като се събудите е да превключите на честотите на Радио Варна...

публикувано на 02.04.24 в 04:53

НОВИЯТ ДЕН на 1 април с Мариела Димитрова

Само Гърция и Кипър имат повече аптеки от България, на глава от населението. Въпросът е, че са разпределени по територията ни неравномерно. От днес, 1 април, медици и стоматолози трябва да изписват антибиотиците и специализираните лекарства само с..

публикувано на 01.04.24 в 05:59