Златното сечение

„Златното сечение” е най-новото предаване в ефира на Радио Варна. Негов автор и водещ е Валерия Василева, която 10 години води предаването за образование „Отличен 6”.

„Златното сечение” ще се излъчва всеки четвъртък във времето от 11.10 часа до 12.00 часа, като днес е първото му издание.

Виолина Желязкова, комуникационнен експерт

Виолина Желязкова: Трябва много силно да искаш да разказваш истории, за да си добър PR

Виолина Желязкова е варненка, завършила е IV Езикова гимназия "Фредерик Жолио-Кюри", след това учи науки на информацията в Париж, Франция и завършва магистратура в ИУ - Варна. Много рано в професионалния си път, още на 26 години, поема риска и основава..

публикувано на 26.05.23 в 09:15
Абитуриентите на клуб

Абитуриентите тръгват боси и неудържими в живота след бала, но ценят своите котви за завръщане

Гости на предаването "Златното сечение" са трима абитуриенти от три училища във Варна - Милица Иванова от Първа езикова гимназия, Даница Костова от МГ "Д-р Петър Берон", Волен Савов от VII СУ "Найден Геров". Това, което ги свързва още от началното училище..

обновено на 25.05.23 в 16:55
Сб.

"Златното сечение" на 11 май с Валерия Василева

На 11 май - денят на светите братя Кирил и Методий, своя професионален празник честват българските библиотекари. Регионална библиотека "Пенчо Славейков" избра празничния ден за премиерата на  сборника "Като да е сън. Антон Страшимиров и Варна". Книгата е..

публикувано на 11.05.23 в 11:00

Крум Сотиров: Орхидееното общество във Варна има своите социални каузи за децата и възрастните хора

Крум Сотиров, гост на "Златното сечение", е роден във Варна, дълги години учи и живее във Великобритания и САЩ, световнопризнат орхидеен специалист, лектов в орхидеените общества в Канада и САЩ, основател на Първо орхидеено общество - България и на..

публикувано на 28.04.23 в 08:45
Паметникът на Иларион Макариополски в София

Българският Великден от 1860 година

Българският Великден от 1860 година е едно от свидетелствата за самочувствието и израстването на българина  през Възраждането  до европейско ниво На Велики четвъртък гост на предаването е  Мариана Николова, главен уредник на Музея на Възраждането във..

обновено на 24.04.23 в 12:17

Месецът на франкофонията - празник за много поколения варненци

Катерина Трифонова и Ани Иванова са варненки, написали книгата с 30 текста, преведени на френски и български език "Историите на Милу и Жужу. Приятелство без граници". Изданието ще бъде представено днес от 18:30 часа във Франкофонския културен и..

публикувано на 24.03.23 в 08:30
Художник: Ралица Секулидис

Emergence Art Fest с послание за диалог от младите артисти във Варна

В предаването "Златното сечение" гостуват основателите и съорганизатори на най-новия фестивал във Варна - Emergence Art Fest. Домакин на младежкия форум от 2 до 5 март 2023 г. е Радио Варна. Константин Златаров е от Варна. Завършва архитектура в Англия и..

публикувано на 02.03.23 в 12:18
Маруся Маринова

Маруся Маринова: Където е фокусът ни – това ще виждаме и приемаме в живота си

Маруся Маринова е личен коуч и биофийдбек терапевт. В практиката си отскоро включва и т. нар. неврологичен дизайн. Инструментът, който използва, е разработеният от д-р Андре Вермюлен NAP™- въпросник за самооценка на неврологичната гъвкавост или..

публикувано на 02.03.23 в 09:10
Кардиолозите проф. д-р Йото Йотов (от ляво на снимката) и доц. д-р Васил Трайков в студиото на Радио Варна

Проф. Йото Йотов: Пет минути е времето за реакция при внезапна сърдечна смърт

Ръководителят на клиниката по кардиология в УМБАЛ "Св. Марина" във Варна проф. Йото Йотов и инвазивният електрофизиолог и специалист в областта на кадриостимулацията доц. д-р Васил Трайков са категорични, че са избрали правилния път, избирайки кардиологията..

публикувано на 04.01.23 в 09:30
Квартет

"Златното сечение" на 22 декември: Пътешествие в Малахитовата гора с Мартин Иванов

"Тази тайнствена музикална книга е приказна притча за пътя. Пътят към дома, или по-точно към себе си – там където се чувстваме приятно и уютно. Изгубени в дебрите на живота, често се лутаме без посока и цел. Забравили пътя към нашата истинска..

публикувано на 22.12.22 в 22:05