"45 оборота в минута"

Снимка Предаването "45 оборота в минута" се излъчва всеки четвъртък от 23.00 до 24.00 часа.
Един часа в музикалния свят, запечатан на винил с 45 оборота в минута.

Предаването “45 оборота в минута” обхваща музикалното наследство, оставено през последните четири десетилетия, като проследява развитието на стиловете, произлезли от и надградени върху трите основни направления: фънк, соул и джаз. Стъпвайки върху основата на тези стилове, то разглежда и днешната музикална сцена, характеризираща се с все по-силно наблягане върху музикалната култура на 70-те години на миналия век.

За периода от стартирането си през април 2009 г. до днес предаването си спечели приятели от целия свят. Специално за слушателите на “45 оборота в минута” музиканти, продуценти, собственици на лейбъли и диджеи изпращат своя продукция от много краища на света: САЩ, Канада, Бразилия, Англия, Франция, Холандия, Германия.

Автор и водещ Добромир Мързов.

"Космоходец" - новият сингъл на Mista Future

На 20 октомври излезе новата песен на българския композитор, продуцент и мултиинструменталист Mista Future (Георги Илиев) . "Космоходец" развива стилистичната посока, която дебютният албум на артиста зададе в края на миналата година. В..

публикувано на 22.10.22 в 10:34

Folifoli - новото музикално приключение на Константин Кацарски

Константин Кацарски е един от най-изявените български барабанисти и продуценти. Той е част от група Блуба Лу , създател на придобилия международна известност проект Koka Mass Jazz , а като музикален инженер работи с голям брой изпълнители и..

публикувано на 26.08.22 в 11:55

DJ Villy: Всеки си спомня как се е сдобил с първата си грамофонна плоча, но никой не помни първата си mp3-ка

DJ Villy е един от най-колоритните български диджеи. Кариерата му започва в родната Варна в средата на 90-те, а преди 12 години той се установява в Германия, където живее и до днес. Любовта му към музиката датира от ранна детска възраст, а в..

публикувано на 07.08.22 в 12:41

"Hold Up" - новата песен на Nadina

Nadina е една от най-обичаните варненски певици. Позната е на българската публика с участието си в множество соул и фънк проекти, както и с успешния си сингъл "Let Me In Your Brain", издаден от FM Recordings. Най-новата ѝ песен е озаглавена..

публикувано на 01.04.22 в 13:00

DJ DELightfull: Разбира се, че грамофонът е музикален инструмент!

DJ DELightfull ( Делян Люцканов ) е един от най-активните български диджеи в момента. Музикалният му път започва през 2013 г., когато си купува първата двойка грамофони. Но всъщност началото е поставено много преди това с колекцията от..

публикувано на 11.03.22 в 09:05

Радослав Славчев-Riverman с дебютен албум

Радослав Славчев-Riverman е на българската музикална сцена повече от 20 години. Началото на кариерата си поставя в родния град Русе, където заедно с Антони Рикев-WahTony създават група Ahead. Тя бързо набира популярност и музикантите се преместват в..

публикувано на 20.11.21 в 10:15

Георги Илиев e Mista Future

"Най-после!" Това възклицание се чуваше най-често след концерта, на който Mista Future - новият албум на Георги Илиев , беше представен по време на есенното издание на фестивала Varna Jazz Days през октомври. Най-после, защото варненската, а и..

публикувано на 03.11.21 в 13:31

Polina за “Carmen” и за новите музикални посоки пред себе си

Едно от имената, които почитателите на соул и R&B музиката в България чуват все по-често през последната година, е това на Polina . Започнала музикалния си път от най-ниското стъпало, тя неизменно следва мечтата, а и призванието си – да създава..

публикувано на 29.01.18 в 13:51

45 оборота в минута #439 (30.12.2017) | Funkaround, Иван Шопов, Венцислав Благоев, Евден Димитров, Koka Mass Jazz, JazzProfilactika, Димитър Бодуров

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута ! Той е последен и за 2017 г. и по стар обичай обръщаме поглед назад към срещите в ефира на Радио Варна, които се случваха в съботните следобеди през последните 12 месеца...

публикувано на 31.12.17 в 07:56

45 оборота в минута #438 (23.12.2017) | Нейко Бодуров, Виолина Николова, DJ JiJo, Иван Антонов, Вантка, Polina, Чавдар Гочев-Чарли, Коста Костов

Слушайте отново Коледния брой на предаването 45 оборота в минута ! Да, отново е това време от годината, в което хващаме телефона и казваме на близките и приятелите си, че ги обичаме. В това специално празнично издание Добо прави същото с..

публикувано на 25.12.17 в 11:00