"45 оборота в минута"

Снимка Предаването "45 оборота в минута" се излъчва всеки четвъртък от 23.00 до 24.00 часа.
Един часа в музикалния свят, запечатан на винил с 45 оборота в минута.

Предаването “45 оборота в минута” обхваща музикалното наследство, оставено през последните четири десетилетия, като проследява развитието на стиловете, произлезли от и надградени върху трите основни направления: фънк, соул и джаз. Стъпвайки върху основата на тези стилове, то разглежда и днешната музикална сцена, характеризираща се с все по-силно наблягане върху музикалната култура на 70-те години на миналия век.

За периода от стартирането си през април 2009 г. до днес предаването си спечели приятели от целия свят. Специално за слушателите на “45 оборота в минута” музиканти, продуценти, собственици на лейбъли и диджеи изпращат своя продукция от много краища на света: САЩ, Канада, Бразилия, Англия, Франция, Холандия, Германия.

Автор и водещ Добромир Мързов.

Anomaly Circles - музика за разходка в себе си

Денислав Анастасов е музикант и продуцент от Варна. Завършва Националното училище по изкуствата "Добри Христов" със специалност пиано, след което се отправя към Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, за да продължи с..

публикувано на 24.11.23 в 06:20

"Космоходец" - новият сингъл на Mista Future

На 20 октомври излезе новата песен на българския композитор, продуцент и мултиинструменталист Mista Future (Георги Илиев) . "Космоходец" развива стилистичната посока, която дебютният албум на артиста зададе в края на миналата година. В..

публикувано на 22.10.22 в 10:34

Folifoli - новото музикално приключение на Константин Кацарски

Константин Кацарски е един от най-изявените български барабанисти и продуценти. Той е част от група Блуба Лу , създател на придобилия международна известност проект Koka Mass Jazz , а като музикален инженер работи с голям брой изпълнители и..

публикувано на 26.08.22 в 11:55

DJ Villy: Всеки си спомня как се е сдобил с първата си грамофонна плоча, но никой не помни първата си mp3-ка

DJ Villy е един от най-колоритните български диджеи. Кариерата му започва в родната Варна в средата на 90-те, а преди 12 години той се установява в Германия, където живее и до днес. Любовта му към музиката датира от ранна детска възраст, а в..

публикувано на 07.08.22 в 12:41

"Hold Up" - новата песен на Nadina

Nadina е една от най-обичаните варненски певици. Позната е на българската публика с участието си в множество соул и фънк проекти, както и с успешния си сингъл "Let Me In Your Brain", издаден от FM Recordings. Най-новата ѝ песен е озаглавена..

публикувано на 01.04.22 в 13:00

DJ DELightfull: Разбира се, че грамофонът е музикален инструмент!

DJ DELightfull ( Делян Люцканов ) е един от най-активните български диджеи в момента. Музикалният му път започва през 2013 г., когато си купува първата двойка грамофони. Но всъщност началото е поставено много преди това с колекцията от..

публикувано на 11.03.22 в 09:05

Радослав Славчев-Riverman с дебютен албум

Радослав Славчев-Riverman е на българската музикална сцена повече от 20 години. Началото на кариерата си поставя в родния град Русе, където заедно с Антони Рикев-WahTony създават група Ahead. Тя бързо набира популярност и музикантите се преместват в..

публикувано на 20.11.21 в 10:15

Георги Илиев e Mista Future

"Най-после!" Това възклицание се чуваше най-често след концерта, на който Mista Future - новият албум на Георги Илиев , беше представен по време на есенното издание на фестивала Varna Jazz Days през октомври. Най-после, защото варненската, а и..

публикувано на 03.11.21 в 13:31

Polina за “Carmen” и за новите музикални посоки пред себе си

Едно от имената, които почитателите на соул и R&B музиката в България чуват все по-често през последната година, е това на Polina . Започнала музикалния си път от най-ниското стъпало, тя неизменно следва мечтата, а и призванието си – да създава..

публикувано на 29.01.18 в 13:51

45 оборота в минута #439 (30.12.2017) | Funkaround, Иван Шопов, Венцислав Благоев, Евден Димитров, Koka Mass Jazz, JazzProfilactika, Димитър Бодуров

Слушайте отново последния брой на предаването 45 оборота в минута ! Той е последен и за 2017 г. и по стар обичай обръщаме поглед назад към срещите в ефира на Радио Варна, които се случваха в съботните следобеди през последните 12 месеца...

публикувано на 31.12.17 в 07:56