Позиция

СнимкаПредаването "Позиция" се излъчва всяка събота от 10:00 до 12:00 часа.

Седмично обзорно обществено-политическо предаване с анализи, интервюта, коментари, разговори и дискусии по актуални  процеси.  В предаването "Позиция" са обособени няколко тематични рубрики, които застъпват основи направления от политическия, обществения и културен живот в страната и във Варна. Една от основните цели на предаването е не само да бъде направен обзор на изминаващата седмица, но и да бъдат обхванати в пълнота всички гледни точки по даден проблем.

За "Позиция" работят журналистите Георги Бекяров и Валери Великов в екип с дежурен звукорежисьор. "Позиция" с Валери Великов, на 14 ноември

Областният управител Стоян Пасев обобщава КОВИД-ситуацията във Варненска област. Ковид отделението в Русенската болница отблизо – репортаж на кореспондента на БНР Ася Пенчева. Лаборатории за PCR тестване ще бъдат открити на..

публикувано на 14.11.20 в 09:19
Доналд Тръмп и Джо Байдън

"Позиция" с Валери Великов, на 7 ноември

Адвокати на протест заради намерението да бъде обявена съдебна ваканция от 15 ноември до края на годината. Слушаме председателя на Адвокатската колегия във Варна Калина Милославова и адвокат Настя Костадинова. Адекватни и навременни ли са мерките..

публикувано на 07.11.20 в 09:15
Лечение с кръвна реконвалесцентна плазма

"Позиция" с Валери Великов, на 24 октомври

Инфраструктурните проекти са акцент в интервюто на Даниела Стойнова с кмета на Варна Иван Портних. Националното преброяване на населението и жилищния фонд предстои в началото на следващата година. Всичко важно, което трябва за знаем ще ни..

публикувано на 24.10.20 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 17 октомври

Предизвикателствата пред здравната система в условията на пандемия от коронавирус. Интервю с бившия зам.-председател на БЛС и управител на ДКЦ V във Варна д-р Галина Павлова. Министърът на отбраната Красимир Каракачанов за новите кораби..

публикувано на 17.10.20 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 10 октомври

Резолюцията на Европарламента за върховенството на закона в България - обобщение на реакциите и коментарите. Във Варна президентът Румен Радев коментира, както резолюцията, така и продължаващите протести в страната. Председателят на "Движение 21" Татяна..

публикувано на 10.10.20 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 1 август

Членовете на Националния съвет по туризъм обсъждаха във Варна възможностите за спасяване, не само летния, но и на зимния туристически сезон. Подробностите са в репортажа на Даниела Стойнова. Следим на живо протестното авто шествие, което започва..

публикувано на 01.08.20 в 08:00

"Позиция" на 18 юли

Темите и гостите в предаването “Позиция” на 18 юли& Какъв е оптималния и минималния брой на заседанията на общинския съвет, защо точки от дневния ред касаещи общински имоти се гласуват анблок, къде е границата между коректива и подкрепата за..

публикувано на 17.07.20 в 13:36

"Позиция" на 11 юли с Жоро Бекяров

Темите и гостите в предаването позиция, на 11 юли Къде е България в плана за спасяване на Европа представен от ЕК в края на месец май? И какво да очакваме от извънредното заседание на Европейския съвет след седмица? Разговор с евродепутата от ЕНП Емил..

публикувано на 10.07.20 в 13:41
На плаж в Гърция

"Позиция" с Валери Великов, на 27 юни

В началото е разказът на медицинската сестра от "Пирогов" Ексения Русенова. На публикацията по темата колегите от "Дойче веле" са сложили заглавието: "Мамо, защо вече не се усмихваш?" Коронавирусът във Варна : Заразени са служител в общината и..

публикувано на 27.06.20 в 09:00
Евдокия Манева

"Позиция" с Валери Великов, на 20 юни

И общинските съветници от БСП във Варна започнаха подписка с искане да бъде свикана извънредна сесия на Общинския съвет заради замърсяването на езерото и проблемът с отводнителната система във Варна. Те искат свикване на комисията по околна среда и..

публикувано на 20.06.20 в 08:30