Позиция

СнимкаПредаването "Позиция" се излъчва всяка събота от 10:00 до 12:00 часа.

Седмично обзорно обществено-политическо предаване с анализи, интервюта, коментари, разговори и дискусии по актуални  процеси.  В предаването "Позиция" са обособени няколко тематични рубрики, които застъпват основи направления от политическия, обществения и културен живот в страната и във Варна. Една от основните цели на предаването е не само да бъде направен обзор на изминаващата седмица, но и да бъдат обхванати в пълнота всички гледни точки по даден проблем.

За "Позиция" работят журналистите Георги Бекяров и Валери Великов в екип с дежурен звукорежисьор. "Позиция" с Валери Великов, на 1 август

Членовете на Националния съвет по туризъм обсъждаха във Варна възможностите за спасяване, не само летния, но и на зимния туристически сезон. Подробностите са в репортажа на Даниела Стойнова. Следим на живо протестното авто шествие, което започва..

публикувано на 01.08.20 в 08:00

"Позиция" на 18 юли

Темите и гостите в предаването “Позиция” на 18 юли& Какъв е оптималния и минималния брой на заседанията на общинския съвет, защо точки от дневния ред касаещи общински имоти се гласуват анблок, къде е границата между коректива и подкрепата за..

публикувано на 17.07.20 в 13:36

"Позиция" на 11 юли с Жоро Бекяров

Темите и гостите в предаването позиция, на 11 юли Къде е България в плана за спасяване на Европа представен от ЕК в края на месец май? И какво да очакваме от извънредното заседание на Европейския съвет след седмица? Разговор с евродепутата от ЕНП Емил..

публикувано на 10.07.20 в 13:41
На плаж в Гърция

"Позиция" с Валери Великов, на 27 юни

В началото е разказът на медицинската сестра от "Пирогов" Ексения Русенова. На публикацията по темата колегите от "Дойче веле" са сложили заглавието: "Мамо, защо вече не се усмихваш?" Коронавирусът във Варна : Заразени са служител в общината и..

публикувано на 27.06.20 в 09:00
Евдокия Манева

"Позиция" с Валери Великов, на 20 юни

И общинските съветници от БСП във Варна започнаха подписка с искане да бъде свикана извънредна сесия на Общинския съвет заради замърсяването на езерото и проблемът с отводнителната система във Варна. Те искат свикване на комисията по околна среда и..

публикувано на 20.06.20 в 08:30

"Позиция" с Жоро Бекяров, 13 юни

Темите и гостите в поредното съботно обзорно предаване "Позиция": Главният архитект на Община Варна ще отговаря на въпроси свързани със старинните сгради във Варна, част от културното историческо наследство на България. И още, има ли развитие по..

публикувано на 12.06.20 в 14:27
Варненското езеро и строежът на Алепу

"Позиция" с Валери Великов, на 6 юни

Интервюто на Даниела Стойнова с председателя на Гражданската платформа „Изправи се.бг” Мая Манолова за замърсяването на Варненското езеро. Темата продължава с председателя на групата общински съветници от ГЕРБ във Варненския общински съвет..

публикувано на 06.06.20 в 08:00

"Позиция" на 30 май с Жоро Бекяров

Темите и гостите в предаването "Позиция" на 30-ти май:  Борислав Гуцанов, председател на ГС на БСП в коментар за предстоящите драматични избори за нов председател на социалистическата партия, както и проследяване на казуса със замърсяването във..

публикувано на 29.05.20 в 15:03

"Позиция" с Валери Великов, на 23 май

"Няма море, няма риба, няма Варна!". Слушаме участници във вчерашния протест. Замърсяването на Варненското езеро е акцент в интервюто на Даниела Стойнова с кмета на Варна Иван Портних. Темата продължава в разговора с доц. Виолин Райков от..

обновено на 23.05.20 в 09:03

Ректорът на ИУ Варна: "Сред младите в България липсва предприемачество, под средните нива в Европа сме"

Младите хора в България трябва да развият предприемаческа култура. Много е малък процентът на хората у нас, които са самонаети, които стартират такъв бизнес. Това каза за предаването на Радио Варна "Позиция" ректорът на ИУ Варна проф. д-р..

публикувано на 16.05.20 в 15:58