Позиция

СнимкаПредаването "Позиция" се излъчва всяка събота от 10:00 до 12:00 часа.

Седмично обзорно обществено-политическо предаване с анализи, интервюта, коментари, разговори и дискусии по актуални  процеси.  В предаването "Позиция" са обособени няколко тематични рубрики, които застъпват основи направления от политическия, обществения и културен живот в страната и във Варна. Една от основните цели на предаването е не само да бъде направен обзор на изминаващата седмица, но и да бъдат обхванати в пълнота всички гледни точки по даден проблем.

За "Позиция" работят журналистите Георги Бекяров и Валери Великов в екип с дежурен звукорежисьор. "Позиция" на 30 май с Жоро Бекяров

Темите и гостите в предаването "Позиция" на 30-ти май:  Борислав Гуцанов, председател на ГС на БСП в коментар за предстоящите драматични избори за нов председател на социалистическата партия, както и проследяване на казуса със замърсяването във..

публикувано на 29.05.20 в 15:03

"Позиция" с Валери Великов, на 23 май

"Няма море, няма риба, няма Варна!". Слушаме участници във вчерашния протест. Замърсяването на Варненското езеро е акцент в интервюто на Даниела Стойнова с кмета на Варна Иван Портних. Темата продължава в разговора с доц. Виолин Райков от..

обновено на 23.05.20 в 09:03

Ректорът на ИУ Варна: "Сред младите в България липсва предприемачество, под средните нива в Европа сме"

Младите хора в България трябва да развият предприемаческа култура. Много е малък процентът на хората у нас, които са самонаети, които стартират такъв бизнес. Това каза за предаването на Радио Варна "Позиция" ректорът на ИУ Варна проф. д-р..

публикувано на 16.05.20 в 15:58

"Позиция" с Валери Великов, на 9 май

Онлайн граждански диалог с комисар Мария Габриел ще се проведе днес от 11 ч.. Разговорът ще се излъчва на живо в програма „Христо Ботев“ на БНР. В Деня на Европа Даниела Стойнова потърси в аванс Мария Габриел. Варненските общински..

публикувано на 09.05.20 в 08:00

"Позиция" с Валери Великов, на 11 април

От какво се нуждаят здравните заведения във Варна в периода на извънредно положение и очаква ли актуализация на общинския бюджет? Отговорите – от председателя на ПК „Здравеопазване" към Варненския общински съвет професор Анелия Клисарова...

публикувано на 11.04.20 в 08:30
Снимката е илюстративна

"Позиция" с Валери Великов, на 4 април

Мерките, предприети от общините за ограничаване заплахата от коронавирус коментираме заедно с кмета на Варна Иван Портних /в интервю на Даниела Стойнова/ и с кмета на Добрич Йордан Йорданов. Как в Бургаско се опитват да се справят със..

публикувано на 04.04.20 в 08:20
Китайци с маски чакат автобус до затворения рибен пазар Хуанан в град Ухан, провинция Хубей, смятан, че е свързан с появата на новия вирус.

"Позиция" с Жоро Бекяров, 28 март, 2020 година

Гостите в предаването "Позиция" тази събота с една основна тема. Започваме с евродепутата от ЕНП Емил Радев, за първото онлайн заседание на Европейския парламент и как ще бъде разпределена помощта от 37 млрд евро, която беше гласувана в четвъртък..

публикувано на 27.03.20 в 16:46
Веселин Марешки и Кръстина Таскова в парламента

"Позиция" с Валери Великов, на 21 март

Църквата и вярата във време на пандемия. Интервю на Даниела Стойнова с Варненския и Великопреславски митрополит Йоан. Бившият евродепутат д-р Антония Първанова с въпроси и отговори относно новия коронавирус. Д-р Първанова е работила в един от..

публикувано на 21.03.20 в 08:30
turkishminute.com

"Позиция" с Валери Великов, на 7 март

Облагородяването на 17-ти микрорайон в квартал „Левски“ във Варна коментираме с госта в студиото – общинският съветник от ГЕРБ Стоян Попов. Финансовото състояние на общинското дружество „Градски транспорт“ и проекта за Интегриран градски..

публикувано на 07.03.20 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 22 февруари

Промените в Закона за висшето образование и парите за здравеопазване във Варна коментираме с госта в студиото – проф. Анелия Клисарова. Има вина, но няма виновен - така накратко можем да обобщим доклада на Временната парламентарна комисия за..

публикувано на 22.02.20 в 08:10