Позиция

СнимкаПредаването "Позиция" се излъчва всяка събота от 10:00 до 12:00 часа.

Седмично обзорно обществено-политическо предаване с анализи, интервюта, коментари, разговори и дискусии по актуални  процеси.  В предаването "Позиция" са обособени няколко тематични рубрики, които застъпват основи направления от политическия, обществения и културен живот в страната и във Варна. Една от основните цели на предаването е не само да бъде направен обзор на изминаващата седмица, но и да бъдат обхванати в пълнота всички гледни точки по даден проблем.

За "Позиция" работят журналистите Георги Бекяров и Валери Великов в екип с дежурен звукорежисьор. "Позиция" с Валери Великов, на 16 март

Бюджетът на Варна за 2024 година: Гости в студиото са заместник-кмета по финанси Христо Рафаилов и председателя на Варненския общински съвет Христо Димитров. Ротацията в сглобката и предстоящото връчване на първия проучвателен мандат за..

публикувано на 16.03.24 в 08:15

Готова ли е Варна за нова визия и за сняг през зимата?-питаме кмета

Имаме пълна готовност за справяне с последиците от снеговалежа, който се очаква и във Варна през уикенда. Това заяви за Радио Варна кметът на града Благомир Коцев. Той обясни,че снегопочистването ще се осъществява от фирмата, с която общината има..

публикувано на 25.11.23 в 11:54
Заседание на НС

"Позиция" на 29 юли, с Валери Великов

Събеседници в последното за сезона предаване са: Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов. Народните представители Бранимир Балачев от ГЕРБ/СДС, Ивайло Митковски от ПП/ДБ, Румен Гечев от "БСП за България" и Коста Стоянов от..

публикувано на 29.07.23 в 09:15

"Позиция" с Валери Великов, на 24 юни

Събеседниците в "Позиция" днес: Министърът на отбраната Тодор Тагарев и министърът на финансите Асен Василев /интервюта на Даниела Стойнова/. Изграждане на ветрогенератори в Черно море и фотоволтаици в язовири предвиждат промени в Закона за..

публикувано на 24.06.23 в 09:24
Благомир Коцев/Илин Димитров

"Позиция" с Валери Великов, на 17 юни

Събеседниците в "Позиция" днес: Бившият областен управител Благомир Коцев Варненският депутат от ИТН Драгомир Петров Министърът на туризма в служебното правителство Илин Димитров Адвокат Александър Кашъмов от Програма "Достъп до информация" Бившият..

публикувано на 17.06.23 в 08:25
Иван Гешев

"Позиция" с Валери Великов, на 20 май

Събеседниците в "Позиция" днес: Право на отговор: Васко Василев – председател на ДСБ-Варна. Атанас Атанасов – бивш председател на Съюза на съдиите и съдия в Наказаталното отделение на Софийски градски съд. Пиар експертът Арман..

публикувано на 20.05.23 в 08:30
Общински съвет Варна

"Позиция" с Валери Великов, на 13 май

Проблемът с апорта на варненските акции в Пловдивския панаир, забраната за достъп на коли в Морската градина и други решения на Общинския съвет във Варна ще коментираме с общинския съветник от „Демократична България“ Николай Капитанов и..

публикувано на 13.05.23 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 6 май

Ще има ли редовен кабинет, с мандата на коя коалиция и с чия подкрепа? Какво да очакваме след отказа на Търговския регистър за впише апорта на варненските акции в „Пълдин Туринвест“? Отговарят народните представители от ПП/ДБ Стела Николова и от..

публикувано на 06.05.23 в 08:30

"Позиция" на 22 април

В обзорното предаване на Радио Варна  "Позиция" на 22 април, в отговор на въпросите,свързани с уволнението на главния архитект на морската столица, ще отговаря кметът на Община Варна Иван Портних. Кои са поводите и причините? И защо осем години нямаше..

публикувано на 21.04.23 в 16:16

Специално изборно студио с Валери Великов

Специалното изборно студио на Радио Варна започва днес след новините в 20 часа. Очаквайте първи резултати, анализи и коментари на изборите за народни представители в 49-тото обикновено Народно събрание. Репортажи от изборния ден от репортерите на..

публикувано на 02.04.23 в 17:45