Позиция

СнимкаПредаването "Позиция" се излъчва всяка събота от 10:00 до 12:00 часа.

Седмично обзорно обществено-политическо предаване с анализи, интервюта, коментари, разговори и дискусии по актуални  процеси.  В предаването "Позиция" са обособени няколко тематични рубрики, които застъпват основи направления от политическия, обществения и културен живот в страната и във Варна. Една от основните цели на предаването е не само да бъде направен обзор на изминаващата седмица, но и да бъдат обхванати в пълнота всички гледни точки по даден проблем.

За "Позиция" работят журналистите Георги Бекяров и Валери Великов в екип с дежурен звукорежисьор. Гешев - Стоилов

"Позиция" с Валери Великов, на 24 юли

Политическата обстановка в страната и преговорите за съставяне на правителство ще коментира социологът Кольо Колев. Намерението за увеличаване на пенсиите е повод за разговора с бившия социален министър Иван Нейков. ВСС не допусна за..

публикувано на 24.07.21 в 09:27

"Позиция" с Жоро Бекяров, на 17 юли

Бурните политически събития след изборите за 46 обикновено Народно събрание ще коментираме с гостите на предаването "Позиция". Новият варненски депутат от "Демократична България" Стела Николова ще говори за това как те виждат работата на следващия..

публикувано на 16.07.21 в 16:34

Изборно студио с Валери Великов

Специалното изборно студио на Радио Варна започва след новините на БНР в 20 часа и продължава до 23 часа. Най-важното и интересното от изборния ден във Варна, Бургас, Добрич и Балчич, в интервюта и репортажи от репортерите и кореспондентите..

публикувано на 11.07.21 в 17:03
 Кристоф Айххорн

"Позиция" с Валери Великов, на 5 юни

Кога и колко германски туристи се очакват това лято, как германските инвеститори оценяват бизнес климата у нас? Това са някои от въпросите, на които ще отговари гостът в студиото  - Кристоф Айххорн - посланик на Федерална република Германия. БСП..

публикувано на 05.06.21 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 29 май

Общинският бюджет в условията на ковид-криза и предстоящият летен сезон са акценти в интервю с кмета на Каварна Елена Балтаджиева. Електронното правосъдие като част от реформата на съдебната система – разговор на Доротея Николова с..

публикувано на 29.05.21 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 8 май

Краткият мандат на 45-то Народно събрание – повече работа или повече шоу? Какво успяха да свършат и какво не народните предтавители? Накъде след предсрочните избори? Коментар на социолога Кънчо Стойчев. Промените в Изборния кодекс анализираме..

обновено на 08.05.21 в 11:41

"Позиция" с Валери Великов, на 17 април

Обобщаваме първите дни от работата на новото Народно събрание. Законодателните промени, които касаят главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебната система като цяло, коментира адвокат Михаил Екимджиев. Без лимит за секциите в..

публикувано на 17.04.21 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 13 февруари

В Световния ден на радиото – 13 февруари, разговаряме с журналистите Ирина Недева / председател на Асоциацията на европейските журналисти в България / и Михаил Митев / създател на младежкия медиен проект „Слово 111” /. В интервю на..

обновено на 13.02.21 в 09:19

"Позиция" с Валери Великов, на 30 януари

Репортаж на Иван Барбов от сесията на Варненския общински съвет, по време на която се стигна до напрежение заради проблема с тръбата във Варненското езеро. Стоежите в Морската градина във Варна станаха повод за размяна на декларации от ГЕРБ и..

публикувано на 30.01.21 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 23 януари

Бюджетът на община Варна за тази година е повод за разговора с председателя на ПК „Финанси и бюджет“ към Варненския общински съвет Бранимир Балачев. Темата продължава с общинските съветници проф. Анелия Клисарова /БСП/ и д-р Ивайло..

публикувано на 23.01.21 в 08:30