Позиция

СнимкаПредаването "Позиция" се излъчва всяка събота от 10:00 до 12:00 часа.

Седмично обзорно обществено-политическо предаване с анализи, интервюта, коментари, разговори и дискусии по актуални  процеси.  В предаването "Позиция" са обособени няколко тематични рубрики, които застъпват основи направления от политическия, обществения и културен живот в страната и във Варна. Една от основните цели на предаването е не само да бъде направен обзор на изминаващата седмица, но и да бъдат обхванати в пълнота всички гледни точки по даден проблем.

За "Позиция" работят журналистите Георги Бекяров и Валери Великов в екип с дежурен звукорежисьор. "Позиция" с Валери Великов, на 8 май

Краткият мандат на 45-то Народно събрание – повече работа или повече шоу? Какво успяха да свършат и какво не народните предтавители? Накъде след предсрочните избори? Коментар на социолога Кънчо Стойчев. Промените в Изборния кодекс анализираме..

обновено на 08.05.21 в 11:41

"Позиция" с Валери Великов, на 17 април

Обобщаваме първите дни от работата на новото Народно събрание. Законодателните промени, които касаят главният прокурор, Висшият съдебен съвет и съдебната система като цяло, коментира адвокат Михаил Екимджиев. Без лимит за секциите в..

публикувано на 17.04.21 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 13 февруари

В Световния ден на радиото – 13 февруари, разговаряме с журналистите Ирина Недева / председател на Асоциацията на европейските журналисти в България / и Михаил Митев / създател на младежкия медиен проект „Слово 111” /. В интервю на..

обновено на 13.02.21 в 09:19

"Позиция" с Валери Великов, на 30 януари

Репортаж на Иван Барбов от сесията на Варненския общински съвет, по време на която се стигна до напрежение заради проблема с тръбата във Варненското езеро. Стоежите в Морската градина във Варна станаха повод за размяна на декларации от ГЕРБ и..

публикувано на 30.01.21 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 23 януари

Бюджетът на община Варна за тази година е повод за разговора с председателя на ПК „Финанси и бюджет“ към Варненския общински съвет Бранимир Балачев. Темата продължава с общинските съветници проф. Анелия Клисарова /БСП/ и д-р Ивайло..

публикувано на 23.01.21 в 08:30

"Позиция" на 9 януари с Жоро Бекяров

Темите и гостите в първото обзорно предаване “Позиция” за 2021 година. Започваме с изводите за състоянието на общинското здравеопазване, което посрещна предизвикателството на новата коронавирусна инфекция. Имаше ли достатъчно подготвени специалисти,..

публикувано на 08.01.21 в 13:39

Старата и новата година в "Позиция" с Валери Великов

Областният управител на Варненска област Стоян Пасев с коментар за проблемите и успехите през изминалата година и важното, което предстои в началото на 2021-а /интервю на Даниела Стойнова/. Кметът на Добрич Йордан Йорданов с обзор за изминалата..

публикувано на 02.01.21 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 19 декември

Модернизацията на армията, българо-македонските отношения и политическата обстановка в страната - интервю на Даниела Стойнова в военния министър Красимир Каракачанов. Отзвук от сесията на Варненския общински съвет. Бранимир Балачев от ГЕРБ и Георги..

публикувано на 19.12.20 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 28 ноември

На първа линия, но под линия... Общопрактиващият лекар от Варна Каролина Златева в разговор с Даниела Стойнова. Националното преброяване на населението може да бъде отложено заради усложнената ковид обстановка . Подробности от директора на..

публикувано на 28.11.20 в 08:30

"Позиция" с Валери Великов, на 14 ноември

Областният управител Стоян Пасев обобщава КОВИД-ситуацията във Варненска област. Ковид отделението в Русенската болница отблизо – репортаж на кореспондента на БНР Ася Пенчева. Лаборатории за PCR тестване ще бъдат открити на..

публикувано на 14.11.20 в 09:19