Снимката е илюстративна.

Наркооранжерия за марихуана разбиха в село Винарско до Бургас

Служителите на ОД на МВР Бургас са установили голяма оранжерия за отглеждане на наркотични вещества в село Винарско. Подробности за операцията ще има по-късно днес от директора на бургаската полиция старши комисар Владимир Маринов и зам.-окръжният прокурор..

публикувано на 03.10.24 в 12:51

Представят каталога "50 години Етнографски музей - Варна"

Етнографският музей във Варна ще представи юбилейно издание, което включва 50 експоната от фонда на музея, свързани с основните теми в експозицията, която представя бита и културата на населението във Варненския регион от втората половина на ХIХ и..

публикувано на 03.10.24 в 12:14
Снимката е илюстративна

Млад мъж почина в столицата при инцидент с тротинетка

Млад мъж е починал на място, след като се е ударил с тротинетка в стълб в София.  Трагичният инцидент е станал снощи, а сигналът е подаден в 23:50 часа, съобщиха за БНР от Центъра за спешна помощ в столицата. Към мястото на произшествието – на..

публикувано на 03.10.24 в 11:59

Максим Стойков - младият културист, който постига с много труд мечтите си, продължава да носи гордост за България

Варненцът Максим Стойков се завърна от световния шампионат по културизъм, провел се на остров Киш в Иран, с две титли и три призови места.  Състезанието включваше участници от около 30 държави, като конкуренцията е била много сериозна, споделя..

публикувано на 03.10.24 в 11:32

Александър Джартов: Пожароприложният спорт е полезен за нашата система (ВИДЕО)

Александър Джартов е директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност защита на населението" – МВР в България. Той е специален гост на 10-ия юбилеен турнир по пожароприложен спорт „Одесос“ във Варна. Г-н Джартов се появи   и на стадион „Локомотив“,..

публикувано на 03.10.24 в 11:23
Снимката е илюстративна

Осъдиха мъж, организирал купуването на гласове във варненския затвор на местните избори през 2023 г.

Наказание от четири месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим, получи от Районния съд във Варна 39-годишен мъж. По време на кампанията за местните избори през октомври миналата година във варненския затвор той е организирал купуването на..

публикувано на 03.10.24 в 11:19

Стартира националният конкурс „Млад Благотворител“

От началото на месец октомври стартира новият сезон на националния конкурс „Млад Благотворител“ , насочен към младежите, които желаят да реализират свои идеи за благотворителни проекти.  Фондация "Благотворител" отново ще финансира..

публикувано на 03.10.24 в 10:30

Отново нито една номинация за главен прокурор не влезе в Пленума на ВСС

И на третото поредно заседание на Висшия съдебен съвет - с възможност да се правят предложения за главен прокурор, номинации няма, съобщава БНР. Последното заседание за внасяне на кандидатури е следващият четвъртък. Номинации могат да правят поне трима..

публикувано на 03.10.24 в 10:06
Снимката е илюстративна

Зърнопроизводители готови на протести заради т. нар. "украинска помощ"

Асоциацията на зърнопроизводителите и н яколко фермерски организации заплашват с протести, ако не получат изплащането на средствата по т.нар. украинска помощ. Зърнопроизводителите искат спешна среща с министрите на финансите и на земеделието.  Близо..

публикувано на 03.10.24 в 09:39

Акция срещу търговията на гласове в Бургас и Твърдица

В Твърдица, област Сливен, тече акция срещу търговията на гласове, съобщава БНР. Входовете и изходите на града са под полицейско наблюдение. Проверяват се частни имоти по схемата – дърва срещу гласове.  До момента са намерени 30 кубика дърва без..

публикувано на 03.10.24 в 09:31