Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Частично бедствено положение на територията на "Полимери"

Снимка: Архив
Кметът на Община Девня Атанас Кузев обяви частично бедствено положение на територията на "Полимери" в промишлената зона на общината за срок от 30 дни,считано от 9-ти януари. Решението е взето след заседание на Щаба за изпълнение на плана за защита при бедствия в присъствието на областния управител. Поводът е минимизиране на риска от екологична авария и предприемане на действия за осигуряване на безопасност и сигурност на населението на Девня.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Във Варна доставиха 403 хиляди бюлетини за вота на 27 октомври (СНИМКИ)

403 хиляди хартиени бюлетини, с които избирателите от Варненска област ще упражнят правото си на глас на изборите за Народно събрание, пристигнаха днес във Варна.  Със същия транспорт и под охрана бяха доставени още ролки за машините за гласуване, както и изборни книжа, сред които и окончателните списъци на избирателите от областта...

публикувано на 18.10.24 в 16:00

Архитект: Варна трябва да се развива на височина, за да няма презастрояване

Решение срещу презастрояването на Варна е строителството на високи сгради. Това коментира архитект Марин Велчев, председател на Управителния съвет на Регионалната колегия във Варна на Камарата на архитектите в България.  Въпросът е дали искаме да имаме голяма плътност на застрояване и малка етажност или високи етажи и малка плътност на застрояване,..

публикувано на 18.10.24 в 16:00

Двойно повече IT специалисти ще удостоверяват машинното гласуване за вота на 27 октомври

Служебният кабинет осигури двойно повече IT специалисти от държавната администрация, които удостоверяват устройствата за машинно гласуване за парламентарния вот. Целта е да бъдат проверени значително повече машини спрямо предходните избори, което да гарантира допълнително прозрачността и доверието в машинния вот. По искане на Централната избирателна..

публикувано на 18.10.24 в 15:45

253 са сигналите за изборни нарушения до днес, 36-има са задържаните

До днес на обяд има 253 подадени сигнала за изборни нарушения, 70 образувани досъдебни производства. 36 са задържаните лица. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков на брифинг във връзка с резултатите от действията, предприети от МВР срещу престъпленията, свързани с политическите права на гражданите.  Като основни приоритети..

публикувано на 18.10.24 в 15:34
Централен пазар Варна

"Пазари" ЕАД с позиция: От 2012 г. насам сме изплатили на Община Варна над 4 милиона лева дивиденти

Общинското дружество "Пазари" ЕАД отбелязва в своя позиция, че от 2012 г. насам дружеството е изплатило на Община Варна дивиденти в размер на над 4 милиона и 140 хиляди лв., "при условията на прогресивно намаляващ брой на оперираните пазарни площадки, предвид обстоятелството, че три от тях – тази в Аспарухово, Автогара и ул. "Роза" бяха премахнати..

публикувано на 18.10.24 в 15:06
Снимката е илюстративна

Без синя зона във Варна на 19 и 20 октомври

Във връзка с провеждането на частични местни избори за районни кметове на „Одесос“ и „Приморски“ зоната за кратковременно паркиране "синя зона" във Варна няма да работи в събота и неделя – 19 и 20 октомври 2024 г. Това става със заповед на кмета Благомир Коцев, за да се обезпечи работата на секционните избирателни комисии и всички лица и институции,..

публикувано на 18.10.24 в 14:55

Във Варна обявиха обществена поръчка за оборудване за културни, образователни и спортни събития

Община Варна обяви обществена поръчка за осигуряване на оборудване за културни, образователни, спортни и информационни събития. Оборудването е обособено в три позиции и трябва да включва мобилна сглобяема сцена, сценично осветление, мултимедия, видеостени, лед и други екрани.  При изпълнение на поръчката, участниците трябва да доставят, монтират и..

публикувано на 18.10.24 в 11:57