Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО Варна е с нов председател

Живко Костадинов е новият координатор на ВМРО за областите Варна и Шумен, след като Костадин Костадинов се оттегли по свое желание от поста по-рано тази година. До този момент бившият местен ръководител на червено-черните и настоящ общински съветник във Варна не е подал писмена молба за отписване от партията, единствено е депозирал -  за напускане на националното ръководство на ВМРО, подчерта Живко Костадинов. Той и местните лидери на партията в Суворово и Провадия призоваха Костадин Костадинов освен да напусне официално ВМРО , така и да се откаже от мястото си в Местния парламент на Варна. Те поискаха да се оттегли от поста си и зам. кметът на  р-н „Младост” Цончо Ганев, който също беше активист на партията в морския град.

ВМРО и структурите й в Североизточна България са живи. Няма такова нещо като разпадане на партията, заяви още Живко Костадинов. Ние не сме многочленна партия, но във Варна и Варненско имаме силни и работещи структури. От тук нататък ще работим по по-различен начин - всяко решение ще се взема след обстойни и чести допитвания до по-малките организации, уточни още Костадинов.

ВМРО няма съюз с ПП „Атака”, подчерта Стелиан Любославов – адвокат на партията във ВАрна. Той припомни призива на лидера им Красимир Каракачанов  от 3.ІІІ т.г., когато той застана зад идеята за обединение на всички национално отговорни и патриотични партии. Тепърва ще се оформят коалиции или ще се решава самостоятелното явяване на парламентарните избори, както и ще се редят предизборните листи, стана ясно още от изказването на Любославов.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Началникът на "Рибарски пристанища" за исканата оставка: Няма основание за този конфликт

Рибарско сдружение „Черноморски изгрев“ настоява в своя позиция началникът на отдел „Рибарски пристанища“ в община Варна Лъчезар Братоев да бъде отстранен от длъжност.  Рибари настояват за оставка на началника на отдел "Рибарски пристанища" във Варна Лъчезар Братоев каза, че не вижда основание за този конфликт. Според него поводът е вдигането..

обновено на 28.02.24 в 17:08

Заради случай на починал "Медицински надзор" проверява Центърa за спешна помощ в Добрич и Балчик

Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ се самосезира и започва извънредна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ – Добрич, Филиала за спешна помощ в Балчик и Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) Балчик. Това се съобщава на сайта на Агенцията във връзка с изнесена в медиите информация със заглавия:..

публикувано на 28.02.24 в 15:40

Международен институт дава възможност за иновативно лечение на онкологични заболявания

Девет държави, сред които България, участват в проект за изграждането на Международен институт за устойчиви технологии-SEELIST. Той ще даде възможност за лечение на онкологични заболявания чрез облъчване с фотонно лъчение и ускорени снопове заредени частици. Това съобщи професор Леандър Литов , известен с изследванията си в областта на квантовата..

публикувано на 28.02.24 в 15:25

Кандидатстудентска борса предстои във Варна

Кандидатстудентска борса – Варна 2024 се организира на 15 март, петък, от 10 до 16 часа в Юнашкия салон във Варна.   Във форума ще участват всичките шест висши училища в града - Висше военноморско училище „Никола Й. Вапцаров", Медицински университет "Проф. д-р Параскев Стоянов", Варненски свободен университет "Черноризец Храбър", Технически..

публикувано на 28.02.24 в 14:10

Кметът на Българево изпрати сигнали до две министерства за лошото състояние на буните на Болата

Сигнал до министерствата на регионалното развитие и околната среда и водите, кмета на Община Каварна, Басейновата дирекция „Черноморски район“ и други институции по повод бездействието на областния управител на Добрич изпрати кметът на село Българево Георги Георгиев.   Сигналът е по повод силно компрометираното състояние на брегозащитните съоръжения на..

публикувано на 28.02.24 в 13:30

Мартеница "Сглобка" представи във Варна Росен Марков

Варненският зевзек Росен Марков представи мартеницата „Сглобка“ - ротационна томахавка в центъра на Варна, на дърво до така наречената "Козирка". Хумористичната закачка във вид на брадва с дръжка, оплетена в двуцветни прежди, е препратка към предстоящата след дни смяна на ротационен принцип на министър - председателя в българското..

публикувано на 28.02.24 в 13:11

Дават под наем пасища и земеделски земи в Балчишко

Община Балчик обявява публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем на свободни земеделски земи от Общинския поземлен фонд за срок от пет стопански години, считано от стопанската 2024/2025г. Подробна информация по условията е бъдат публикувани на интернет страницата на Общината. Търгът ще се проведе на 19 март от..

публикувано на 28.02.24 в 12:45