Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Студио спорт 12.08

Дани Йорданова не успя а покрие норматива

Очакванията на лекоатлетката ни Даниела Йорданова да спечели квота за СП в Румъния не се оправдаха. Тя остана далеч от времето, което дава право на участие. Българката бяга на 1500 м. и на 5000 м. на първенството на Румъния. Даниела остана трета в силната си дисциплина- 1500 л. Време – 4:19,43 минути. В по-дългата дистанця Йорданова финишира първа с 15:52,00 минути. Нормативът за СП е 15:25,00 минути,  а на 1500 м. исканото време е 4:08,90 минути.

 

Шарапова отпадна в Торонто

Мария Шарапова отпадна в третия кръг на турнира за жени в Торонто. Рускинята загуби с 3:6, 5:7 от квалификантката Галина Воскобоева (Каз).

Ана Иванович/Сър/ отстъпи с 6:7 (3), 2:6 от италианката Роберта Винчи.

Серина Уилямс (САЩ) изигра тежък мач срещу  китайката Цзе Джън и спечели с 4:6, 6:3, 6:3.

 

Боби Михайлов: Матеус остава за още две години

 

„Много слаб мач, много съм разочарован. Аз ви казах, че ще има новина. Матеус ще бъде треньор още две години. Той да прецени кои играчи да вика и кои заслужават да играят. Мачът с Англия със сигурност ще бъде различен.
По отношение на много от играчите и моментното им състояние – много от тях не са в добра форма. Аз не мога да разбера как не могат да имат мотивация да играят за България?
Аз какво да направя, че това са ни играчите. Според мен, срещу англичаните ще бъде пълен стадиона и ще изглеждаме по различен начин.
Работа на треньора е да говори с футболистите за мотивацията. Не сме в детската градина. Разбира се, че ме притеснява, че нямаме нито един удар във вратата. Притеснен съм най-вече от играта и липсата на мотивация.
Смятам, че за три седмици ще успеем да подобрим представянето си. Българските футболисти не са готови в началото на август.
Аз съм играл 102 мача за България и всеки път съм настръхвал. Не смятам, че някой от тях настръхва, когато националният отбор играе, което е тъжно“, завърши президентът на футболния съюз.

 

Муту завинаги аут от националния тим

Националът на Румъния по футбол Адриан Муту завинаги е изхвърлен от националния отбор. Решението е на наставника Виктор Пицурка. Наказанието е наложено за употреба на алкохол в особени количества от страна на футболиста. Това се случило на 9 срещу 10 август, като на 10.08 румънците играха контрола срещу Сан Марино. В компанията на Муту е бил и Габриел Тамаш. На него е наложено същото наказание. Пицурка призна, че много съжалява за тези наложени наказания, но той е категоричен, че правилата важат за всички. През 2004 г. Муту бе дисквалифициран за употреба на кокаин, като тогава бе футболист на Челси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Chart

#760 ТОП 20 (19.04-26.04.2024)

публикувано на 19.04.24 в 08:49
Пейзажи от Варна

НА СВЕТЛО в четвъртък, 18 април

В Седмицата на правото в ИУ - Варна се проведе публична лекция и беседа на тема „Конституция, суверенитет и идентичност. 145 години от приемането на Търновската конституция" с гост-лектор чл. кор. проф. д. ю. н. Атанас Семов – член на Конституционния съд. Репортаж; Варна тази сутрин осъмна с необичаен трафик, не малко катастрофи, наводнени пътни..

публикувано на 18.04.24 в 13:05
Пристанище Варна

НОВИЯТ ДЕН на 18 април с Мариела Димитрова

Липсват технически кадри у нас. И със средно образование и с висше. Има остра  липса на интерес да се изучават и работят професиите на корабни строители и инженери, каза за Радио Варна Пламен Манушев, вицеадмирал от запаса, който сега работи като консултант военни проекти и развитие в корабостроителния и кораборемонтен завод „Делфин“ във Варна. Той..

публикувано на 18.04.24 в 05:58

НОВИЯТ ДЕН на 17 април с Иван Барбов

Казват, че кафето ободрява и тонизира рано сутрин. Дори и с кафе обаче понякога на човек продължава да му се спи, но някак по-енергично. Ако искате да започнете деня с тонус и енергия, с усмивки и добро настроение, просто превключете на честотите на Радио Варна от 6.00 до 10.30 часа. Там ви очакват Иван Барбов, Валери Великов и..

публикувано на 17.04.24 в 05:54
Владимир Палаузов, Петко Каравелов и Сергей Лукиянов. Снимка: БТА

НА СВЕТЛО на 16 април с Валерия Василева

Биляна Якова - ръководител на проекта „Интегриран градски транспорт – гр. Варна“ ,  смята, че умишлено е саботирана съществуващата билетна система в града и се нанасят щети на бюджета. В деня на Конституцията с изложба под наслов "Архиви на правната мъдрост" започна традиционната Седмица на правото в Икономически университет – Варна, в..

публикувано на 16.04.24 в 13:50

На 15 април в "От другата страна" по Радио Варна

На 15 април в "От другата страна" по Радио Варна Специално интервю с Tomi Koivusaari (AMORPHIS, BJØRKØ). Представяне на новия албум на PAST REDEMPTION "Final Redemption" – разговор с Димитър Хаджиилиев, Стефан Иванов, Александър Василев “Пандата“ и Димитър Пенков. Христо Красимиров за крафт бирата и концерта на VRANI VOLOSA на 20 април във..

публикувано на 15.04.24 в 14:25

НОВИЯТ ДЕН на 14 април с Мариела Димитрова

Три закона се променят по неблагоприятен за гражданите начин, алармираха граждански и екологични организации. Според екоактивистите, с предложените от депутатите от ГЕРБ и ДПС промени между първо и второ четене в три закона - за опазване на околната среда, за  насърчаване на инвестициите и за устройство на територията, се осигурява "бърза..

публикувано на 15.04.24 в 06:15