Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Путин в разговор на живо със сънародниците си близо 4 часа

Руският президент Владимир Путин заяви, че няма да остане до края на живота си на президентския пост, предаде Интерфакс.
  Отговаряйки на въпроси на сънародниците си, Путин подбра лично няколко, на които даде отговор. Един от тези въпроси гласеше: "Владимир Владимирович, съгласен ли сте да останете президент пожизнено?". Путин отвърна с лаконично: "Не".

  Путин отговори на 85 въпроса за близо четири часа в пряк ефир, отбеляза ИТАР-ТАСС.
  Към Путин бяха отправени над 2,5 милиона въпроси - над 1,8 млн. по телефона и 350 хиляди чрез есемеси. Запитвания постъпваха и по интернет и чрез видеосъобщения.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Белослав потъна в кал, преля дере (СНИМКИ)

Силният дъжд нанесе щети по инфраструктурата на град Белослав.  Към този момент все още не са остойностени пораженията, каза за Радио Варна инж. Диян Иванов, кмет на община Белослав. „Все още извършваме неотложно ремонтни дейности, до седмица ще имаме по точна информация колко ще струва на общината стихията“, каза той. Много улици в града са..

публикувано на 11.09.24 в 13:10

Експерт за дърветата във Варна: На повече от 50-60 години са, някои са с изчерпан биологичен потенциал

Растителността във Варна е стара, дърветата са на повече от 50-60 години. За някои от тях може да се каже, че са с изчерпан биологичен потенциал. Това каза Надежда Харизанова, главен експерт "Ландшафтна архитектура". Направиха "кардиограма" на 140 дървета в градинката зад театъра Близо 140 дървета в градската градина зад ДТ „Стоян Бъчваров“ са..

публикувано на 11.09.24 в 12:14

Отводняват хотел в Албена след проливния дъжд

За пореден път след обилния дъжд е отводняван хотел в Албена от авариен екип на пожарната, като проблемът е поставен пред ръководството на комплекса да вземат превантивни мерки, съобщи началникът на службата Стелиян Стойчев след гръмотевичната буря, придружена с валежи, тази сутрин. В Общинския съвет за сигурност е подаден сигнал за наводнена от..

публикувано на 11.09.24 в 11:38

Започва ремонт на основната улица към Южната промишлена зона

От есента започва основен ремонт на главната улица към Южната промишлена зона – западна наземна връзка, съобщават от общинската администрация. Участъкът е дълъг 860 метра заедно с връзкатакъм кораборемонтния завод „Булярд“.Ремонтът обхваща трасето от Северния пътен възел на Аспаруховия мост до Клаповия мост, включително с напречната връзка към..

публикувано на 11.09.24 в 11:26

Наводнен е районът на зеленчуковата борса във Варна

Районът на зеленчуковата борса във Варна е наводнен след разразилата се буря тази сутрин. Поройният дъжд е предизвикал хаос, разпилени са продукция и отпадъци, видя репортер на Радио Варна.

публикувано на 11.09.24 в 11:10

Обстановката в Девня, Аксаково и Провадия се нормализира след валежите

Ситуацията в Девня се нормализира след снощната буря, съобщи за Радио Варна кметът на града Свилен Шитов. Проблемите там са свързани с паднали клони и кални наноси по улиците. Няма пострадали хора, няма и наводнени жилища и обществени сгради, допълни Шитов. В Провадия снощи са паднали 13 литра  валежи на квадратен метър, съобщиха от общината...

публикувано на 11.09.24 в 10:59

Пораженията след бурята (СНИМКИ)

Редица са пораженията след гръмотевичната буря, която се разрази тази сутрин във Варна. Шокъровият канал, който е водосборен само за дъждовна вода, е затлачен с отпадъци от бита, видя репортер на Радио Варна. В морето могат да бъдат забелязани плаващи части от домакински уреди. Няма сериозни щети по инфраструктурата, но на много места по Крайбрежната..

публикувано на 11.09.24 в 10:50