Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хакнаха сайта на църквата

Официалният сайт на Българската православна църква е блокиран от хакери,  информираха от Светия синод.  На страницата, която се появява при търсене на сайта, е публикуван текст,  в който се казва, че "официалниятсайт на Българска православна църква е ударен в отговор на вандалското нападение над Джумая джамия в град Пловдив".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

17 души са загинали в катастрофи от началото на месец юли

7 души са загинали, а други 46 са ранени при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от МВР. Три са тежките произшествия в столицата. При тях са пострадали трима души, единият от които е с опасност за живота. 26 са леките катастрофи. От началото на месеца в страната е имало 203 пътни инцидента със 17 починали..

публикувано на 09.07.24 в 08:58

Дискусия с интериорни дизайнери и архитекти ще се проведе във Варна

Дизайнери, архитекти, фирми и инвеститори ще се срещнат за първи път във Варна, за да дискутират тенденциите в обзавеждането на ваканционните имоти. Проявата ще се проведе на 12 юли на бул. „Сливница“ 160 от 18.30 часа, в Клуб на дизайнера, който предстои да бъде разкрит и във Варна, освен в София. Това каза за Радио Варна Гена Събева,..

публикувано на 09.07.24 в 07:05

ДКЦ 3 във Владиславово отново работи от днес

ДКЦ 3 във Владиславово отново работи от днес, след пожара през почивните дни. Възстановяването на изгорелите помещения в ДКЦ 3 трябва да се случи в най-кратки срокове.Това заяви заместник-кметът Снежана Апостолова.  Вследствие на избухналия пожар, са нанесени сериозни материални щети на третия етаж в едното крило на сградата. Там са..

обновено на 09.07.24 в 06:41

ОУ "Стефан Караджа" с положителни практики в Краков

Общността на ОУ “Стефан Караджа“- Варна отбеляза огромното положително въздействие от програма „Еразъм+“ за разширяване на професионалните хоризонти на преподавателите, за възможност за придобиване на нови знания и умения за подобряване цялостната дейност при организация на работа и обучение с ученици от уязвими групи, за обогатяване на..

публикувано на 09.07.24 в 06:30
архив

Затварят локалното платно пред УМБАЛ "Св. Марина" във Варна заради ВиК ремонт

Във връзка с неотложен ремонт на главен водопровод на бул. „Хр. Смирненски“ днес ще бъде затворено за преминаване и паркиране на автомобили локалното платно пред УМБАЛ „Св. Марина“. Това е платното, разположено между входа и изхода на болницата, на спирка „Медицински комплекс“, посока център. Община Варна приканва гражданите да не паркират в..

обновено на 09.07.24 в 06:08
Изгрев, Синеморец

До 39 градуса в Източна България

Към 6 часа тази сутрин измерените температури на въздуха на места са доста по-високи от вчера по същото време - във Варна с 8 градуса, в Добрич и Шабла по 6. В останалите райони – с 2 до 5 градуса. От 17 градуса в Добрич до 28 градуса на нос Емине са стойностите на въздуха към 6 часа. 18 градуса е в Шумен, 20 градуса в Разград и..

публикувано на 09.07.24 в 06:01

Адресите без ток

На 09.07.2024 от 09:00 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: гр. Варна – ул. Георги Бенковски, ул. Кракра, ул. Беласица, ул. Д-р Писклюлиев, електрозахранени от ТП 353. Временни смущения в електрозахранването са..

публикувано на 09.07.24 в 05:00