Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сбогом на най-стария бургаски тролей

Утре от 13.00 часа най-старият бургаски тролей символично ще предаде щафетата на най-новия. Това ще стане на автобусната спирка при жп гара Бургас.

Най-старият бургаски тролей е марка “Берна”, произведен през 1967 година. Най-новият, доставен преди броени дни, е от марка “Шкода”, произведен през 2014 година. До края на септември поетапно ще пристигнат още 21 нови тролейбуса от същата марка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мъж падна в дере на главната улица в Балчик

Около 30-годишен мъж падна в дере на главната улица „Черно море“ в Балчик в ранния следобед днес, малко след 13 часа. Пожарна, полиция и линейка изнесоха с носилка пострадалия, разказаха очевидци, които предполагат, че е възможно падането да е провокирано от употреба на алкохол. Пациентът е жив и е транспортиран в Добрич с травма на главата. В..

публикувано на 22.07.24 в 15:21

Обществен съвет търси решения за социализация на паметниците на културата във Варна

Започна работа новият Обществен съвет за закрила на културното наследство в община Варна, съобщиха от пресцентъра на администрацията.  Съвещателният орган ще търси решения за социализация на паметниците на културата. Той проведе първото си заседание.  Общественият съвет за закрила на културното наследство е създаден  като съвещателен орган към..

публикувано на 22.07.24 в 14:30
Кристиан Вигенин

Кристиан Вигенин призова президента да направи още един кръг консултации преди връчването на третия мандат

Връщането на втория мандат не беше неочаквано, коментира зам.-председателят на БСП Кристиан Вигенин. Според него перспективата да се стигне до правителство в този парламент изглежда все по-трудно постижима. Въпреки това, от БСП са готови, ако получат третия мандат, да опитат да съставят експертен кабинет и затова предлагат на президента да направи..

публикувано на 22.07.24 в 14:12

Земетресение между Румъния и България, на 50 км от Добрич

Земетресение с магнитуд 2,8 по скалата на Рихтер разлюля  граничния район между България и Румъния в Черно море. Трусът е регистриран в 12:43 ч. българско време , съобщиха от Националния сеизмологичен център към Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН. Епицентърът е на 50 км от Добрич и на 6 км югозападно от румънския град..

публикувано на 22.07.24 в 14:06

Продължава да тлее пожар край Балчик

От 16 юли до днес продължава да тлее пожарът край Балчик в близост до претоварната станция за отпадъци. В непосредствена близост до няколкото огнища се намират високи сухи треви и ако вятърът обърне от Добрич към морето, пламъците могат да заплашат вилните зони Момчил и Овчаровски плаж. Това коментира началникът на балчишката пожарна Стелиян Стойчев...

публикувано на 22.07.24 в 14:03

ВиК-Добрич: Прекъснато е водоподаването в района на Оброчище и Дропла

Днес от ВиК-Добрич съобщават за прекъснато водоподаване в района на Оброчище и Дропла. В последното село почти десет дни са с нарушено водоподаване. През почивните дни питейната течност на по-ниските места се върна по чешмите, но днес се очаква да спре с изпразването на системата поради аварийните дейности и да бъде възобновена до утре с пълненето ѝ,..

публикувано на 22.07.24 в 14:01

Кирил Петков: Ще търсим подкрепа и в 51-вото НС

След връщането на втория, неизпълнен, мандат на президента Румен Радев, с ъпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков заяви, че ще търсят подкрепа и в следващото Народно събрание.  Румен Радев връчи мандата на ПП-ДБ, те го върнаха неизпълнен (ВИДЕО) "Потвърдихме, че за нас борбата с корупцията не е самоцел. Връзката между доходите на хората,..

публикувано на 22.07.24 в 13:04