Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Бареков отправи тежки обвинения срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов

Снимка: БГНЕС

Председателят на "България без цензура" Николай Бареков отправи тежки обвинения срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Бареков заявява, че "проектът „Бойко Борисов“ е подготвян 30 години от службите, а самият Борисов, в съучастие с ключови фигури от българския преход, включително от ДПС, е планирал и извършвал убийства".

Бареков твърди, че разполага с оригинални документи, които ще представи пред медии следващата седмица, ще ги предаде на главния прокурор и ще сезира Европарламента и Европейската народна партия. Друго отправено обвинение е, че като главен секретар на МВР Борисов замита в архивите на МВР следите от своето престъпно поведение в миналото и прочиства архивите на ДС от досиета на политически дейци. Като пример Бареков посочва, че първото изчистено от Борисов досие било на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, който, преди дни напусна коалицията с партията на Бареков. 

В отговор Бойко Борисов поиска от главния прокурор пълна проверка на всички клеветнически твърдения на Николай Бареков пред медии, като проверката да обхване и архивите на МВР, на Националната разузнавателна служба и на Държавна сигурност. Заради съмнения, че се подготвят умишлено фалшифицирани компромати с цел публичното му дискредитиране, Борисов настоява за проверка и в тази посока.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Конституционният съд обяви за противоконституционни част от промените в основния закон, свързани със съдебната реформа

Конституционният съд обяви за противоречащи на Основния закон почти всички промени, свързани със съдебната система, в Шестата ѝ поправка, предаде БНР.  Според КС са противоконституционни текстовете, с които Висшият съдебен съвет се разделя на два отделни съвета, ограничават се правомощията на Главния прокурор и се въвежда механизъм за разследване на..

публикувано на 26.07.24 в 15:01

Автобус заседна в подлеза "Шипка" във Варна (ВИДЕО)

Автобус заседна в автоподлез в центъра на града, видя репортер на Радио Варна. Превозното средство се е оказало високо за тунела на улица "Шипка" в морската столица.  Няма видими щети на автоподлеза. Инцидентът е станал в посока бул. "Мария Луиза".  Работещи в магазините до автоподлеза коментираха, че подобни случаи има два-три пъти в годината,..

публикувано на 26.07.24 в 14:26
Доц. д-р Петър Шишков

Именит български учен е загиналият при взривовете в Елин Пелин

Именитият български учен доц. д-р Петър Шишков е загиналият при експлозиите в складовете за пиротехника в град Елин Пелин, предаде БГНЕС. Тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов съобщи трагичната новина за загинал мъж на 49 години. Той е бил приет вчера в „Пирогов“ с 35% изгаряния, но с много тежко обгазяване. В момента лекарите се борят за..

публикувано на 26.07.24 в 14:17

Задържаха психичноболна румънка, предизвикала катастрофа в Добричко

Полицията в Добрич след преследване е задържала румънска гражданка заради опасно поведение на пътя и опит да се самонарани. След консултации с румънски полицаи, командировани в област Добрич, се е установило, че жената страда от психическо заболяване. Задържаната е настанена в Центъра за психично здраве в Добрич. На 25 юли, около 15:00 часа,..

публикувано на 26.07.24 в 11:27

Проф. Галин Цоков: Близо 11 милиона лева са осигурени за полярни изследвания в Антарктида

Министърът на образованието и науката професор Галин Цоков заяви във Варна, че няма сгради на училища в страната, които са пострадали от пожарите, с изключение на едно училище в село Гранит, но там децата също ще започнат нормално занятия. Той съобщи, че до 2025 година за полярни изследвания в Антарктида са осигурени 10 800 000  лева, още средства са..

публикувано на 26.07.24 в 11:10

Във Варна ще излъчват на голям екран началото на Олимпийските игри

Церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж 2024 ще се излъчва от 20:30 часа днес пред Аквариума в центъра на Варна. Инициативата се организира от „Алианс Франсес“ със съдействието на Община Варна. Съорганизатори са още Френското посолство и Френския институт в България, с медийната подкрепа на Българската национална телевизия и Българското..

публикувано на 26.07.24 в 10:23

БАБХ: Фермерите да избягват търговия с животни от Румъния и Гърция

Поради усложнената епизоотична обстановка в Румъния и Гърция, свързана с чума по дребните преживни животни, Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) налага мерки с цел недопускане на появата на болестта у нас. Заболяването не е опасно за хората, но е изключително опасно за овцете и козите и може да доведе до големи икономически загуби. С..

публикувано на 26.07.24 в 10:11