Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ преговаря днес с АБВ

Снимка: БГНЕС

Консултации за формиране на стабилно парламентарно мнозинство и съставяне на правителство ще проведе преговорният екип на ГЕРБ с представители на АБВ днес от 13:00 часа в зала "Запад" на Народното събрание. Цецка Цачева, Менда Стоянова и Румяна Бъчварова ще се срещнат с представители на последната парламентарно представена сила, след като в рамките на изминалата седмица проведоха срещи с БСП, ДПС, Реформаторския блок и Патриотичния фронт. Среща не се състоя единствено с "Атака" поради отказ на Волен Сидеров да преговаря без присъствието на камерите и журналисти на самата среща. По традиция по време на срещата с АБВ медиите ще бъдат допуснати в залата за протоколни снимки, а след края на разговорите двата екипа ще дадат съвместен брифинг пред журналисти. След края на първия кръг от консултации на база постигнатото съгласие с част от политическите сили от ГЕРБ ще изберат с кого да проведат нови разговори, които да доведат до съставянето на правителство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа край Каспичан по АМ "Хемус", движението се отбива по стария път

Катастрофа е станала на Автомагистрала "Хемус" по пътя Варна - Шумен на километър преди бензиностанция ОМВ, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен.  По първоначални данни са се ударили два леки автомобила и бус, като бусът се е запалил, съобщава Радио Шумен. Има информация за пострадали, допълват още от полицията.  Движението при пътен..

публикувано на 17.08.24 в 18:24

Утре до 37 градуса в Източна България

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО В ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ  от 21 часа на 1 7 -ти до 21 часа на 1 8 -ти август 2024 г. Ще преобладава ясно, през деня слънчево време, във вътрешността на района от северозапад ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, през деня умерен вятър от изток-югоизток, по крайбрежието подсилен от бриза. Минимални температури..

публикувано на 17.08.24 в 15:59

Петима българи арестувани след побой в нощен бар на Халкидики, трима от тях са в болница

Гръцката полиция е арестувала петима българи след побой в нощен бар на Халкидики. Трима от тях са в болница. Води се разследване, съобщава БНР. Според очевидци на инцидента, петима българи са се скарали със собственика на бара и са го пребили. Впоследствие някой стреля и ранява един от българите, който е в тежко състояние в болницата в Полигирос..

публикувано на 17.08.24 в 13:07

Булгаргаз прогнозира 2% по-евтин природен газ през септември

Поевтиняване на природния газ с около 2 процента през септември прогнозира "Булгаргаз", предаде БНР . Това става ясно от подаденото от дружеството заявление в Комисията за енергийно и водно регулиране.  От "Булгаргаз" са посочили, че през следващия месец ще използват количества, доставяни по дългосрочния договор с Азербайджан и от газохранилището в..

публикувано на 17.08.24 в 12:53

Отново слънчево и горещо

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО В ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ  за 17 август 2024 г. Днес отново ще е слънчево и горещо. Ще духа слаб до умерен вятър от югоизток, по крайбрежието - от източна четвърт. Максимални температури от 32° до 37°,  по Черноморието между 28° и 31°, за Варна около 31°. Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода от 26° до..

публикувано на 17.08.24 в 10:12

Румен Гайтански се е предал на властите, задържан е за 72 часа

Ден след като получи обвинения по аферата със заема от ББР, Румен Гайтански сам се предаде с адвоката си. Това стана днес следобяд и в момента бизнесменът в следствения арест. Според неговия адвокат,  Гайтански още в четвъртък се е явил в Антикорупционната комисия, но бил върнат за следващия ден. Припомняме, че Румен Гайтански бешее..

обновено на 17.08.24 в 09:52

За трета поредна събота жителите на селата Попович и Дюлино излизат на протест заради незавършен път

За трета поредна събота жителите на село Попович и село Дюлино  организират протест заради незавършен ремонт на три километрова отсечка  - връзка с Бяла и Обзор, съобщават организатори на акцията. Недоволните посочват, че дейности по проекта са извършвани само три месеца през 2023 година от юли до септември, след което са преустановени...

обновено на 17.08.24 в 09:39