Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненци излизат на протест днес заради нереализирания стадион "Варна"

Снимка: Дневник

С протестен митинг под надслов „За нов стадион "Варна" “ варненци смятат да отбележат 10-годишнината от старта на проекта за изграждане на спортното съоръжение за 30 хил. души. Проявата ще се състои днес - 27 февруари, от 17.30 часа пред сградата на Община Варна, информира "Moreto.net". В 18:00 часа ще се блокира кръстовището пред Общината по инициатива на организаторите. По думите на инициаторите от фейсбук групата „Аз искам нов стадион за Варна“ от основаването на „Спортен комплекс“ АД преди десетилетие до момента проектът така и не е реализиран и, вместо стадион, насреща има „блато“. „За нас това е престъпление към варненци и към нашият красив град, който заслужава много повече от моментното си положение - липса на нормално спортно съоръжение .10 години лъжа не са малко ,10 години обещания ,10 години надежда и най-накрая нищо. Това е обида за всички граждани, които се чувстват европейци .Защото в Европа няма никъде другаде такъв казус като тук. В Европа се строи , а не се руши.“, се казва в съобщението за протестната проява.

Демонстрацията на гражданска позиция ще се случи пред Община Варна, защото „Общината е страна, тя е инвеститор в това дружество и участва с 35 %. Другите 65 % са на Химимпорт АД".

Инициаторите ще настояват да получат по-подробна информация за договора по отношение на крайни срокове, неустойки и т.н .




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Аркади Шарков

Аркади Шарков: Таван в цената на частните медицински прегледи ще създаде повече проблеми

Като лоша определя здравният икономист Аркади Шарков идеята за таван в цената на частните медицински прегледи. Според него това ще доведе до още по-голям отлив на медицински специалисти от страната, но също ще създаде риск от укриване на данъци. „Когато медицинският специалист не работи с НЗОК, може да определя цена по своя преценка, но е задължен да..

публикувано на 13.08.24 в 17:29

"Възраждане": Варна първа в страната осигури помощни технологии за деца с дислексия

Варна е първият град, който осигурява помощни технологии за децата с дислексия, казаха днес на пресконференция в морската столица народният представител от „Възраждане“ Коста Стоянов и общинският съветник от партията Юлиян Губатов. Заедно с тях бяха Полина Ставрева-Костадинова, доктор по специална педагогика, и Александра Чолакова, специален педагог и..

публикувано на 13.08.24 в 16:35

Фондация сезира съда за разрешението за строеж на нова библиотека във Варна на мястото на градинка

Фондация "Гея" сезира Административния съд във Варна за издаденото разрешение за строеж на нова сграда на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" на мястото на градинката пред сградата на общината.  Това обяви днес председателят на организацията Николай Танчев по време на пресконференция. Според него определената локация е неподходяща, тъй като ще..

публикувано на 13.08.24 в 16:13

Обявяват конкурс за избор на управител на бившия Тубдиспансер

Общински съвет – Варна обяви конкурси за избор на  управител на Специализираната болница за активно лечение по пневмо-фтизиатрични заболявания и на членове на Съвета на директорите на дружеството „Стадион Спартак“.  Бившият Тубдиспансер остана без ръководител след кончината на доц. Христо Ганчев, а досегашните членове на управителния орган на „Стадион..

публикувано на 13.08.24 в 14:49

Има вероятност загиналият при пожар в психиатрията във Варна да е правил опити да прогори това, с което е бил вързан

Има вероятност загиналият пациент при пожар в една от психиатричните клиники към УМБАЛ "Св. Марина" във Варна да е правил опити да прогори това, с което е бил вързан. Това каза говорителят на Окръжна прокуратура - Варна Радослав Лазаров. Части от запалка са намерени на местопроизшествието в стаята на 57-годишния пациент, каза още той. Очакват се..

публикувано на 13.08.24 в 14:00

Организират празнично нощно бягане „Пътят към светлината” за Деня на Варна

По случай Денят на Варна Свето Успение Богородично - 15 август и тази година ще се проведе традиционното празнично нощно бягане „Пътят към светлината”, където участниците са със светещи челници и гривни. Организатор на инициативата е спортен клуб “Ай Рън”, с подкрепата на Община Варна. За начална точка на събитието е определен Слънчевият часовник на..

публикувано на 13.08.24 в 13:56

Кметът Коцев провери чистотата в града, обмислят подмяна на жълтите контейнери с по-удобни

Да бъдат подменени контейнерите за хартия и пластмаса с по-удобни отвори за обемисти отпадъци, обмислят от общинската администрация. Един от основните проблеми за образуването на микросметища около контейнерите е именно едрогабаритният отпадък и най-вече кашоните, които са обемисти, а трябва да влязат през тесен процеп, отбелязва кметът на Варна..

публикувано на 13.08.24 в 13:55