Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ЕНЕРГО-ПРО стартира програма за платен стаж за ученици и студенти

Снимка: БГНЕС

ЕНЕРГО-ПРО обяви програма за платен летен стаж на студенти от техническите университети и ученици от професионалните гимназии по електротехника. Целта на програмата  е да помогне на бъдещите енергетици да формират своята професионална ориентация докато са още в училище и в университета, като се запознаят с най-важните дейности, които са в основата на разпределението и доставката на електрическа енергия.
Летният стаж ще се проведе през месеците юни, юли и август и е с продължителност три седмици.

Стажантите ще получат възнаграждение за положения труд.

За участие в програмата ЕНЕРГО-ПРО СТАРТ могат да кандидатстват студенти в 3-ти и 4-ти курс на техническите университети и ученици в 11-и и 12-и клас на професионалните гимназии по електротехника. Желаещите могат да подадат своите документи на имейл: careers@energo-pro.bg до 22 май 2016 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Жълт код за горещо време в цялата страна за понеделник

През нощта ще е ясно и почти тихо, посочват от филиала на Националния институт по метеорология и хидрология във Варна. Минимални температури от 19° до 24°, за Варна около 24°. В понеделник през деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, следобед умерен вятър от изток и югоизток. Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна...

публикувано на 11.08.24 в 15:31

Служебният министър на отбраната все още не е водил разговори да остане на поста

Министърът на отбраната Атанас Запрянов все още не е разговарял с предложената за премиер на служебното правителство Горица Кожарева, тъй като е бил четири дни в командировка и срещата предстои. Това заяви той във Варна.  Министърът потвърди, че през 2025-та година ще бъде готов първия нов кораб за ВМС, а втроият - през 2027-ма година...

публикувано на 11.08.24 в 15:18

Първи офицерски пагони за 31 курсанти на Военноморското училище във Варна

31 курсанти от випуск "Цар Симеон Велики" на Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров" получиха лейтенантските си пагони на тържествен ритуал на Морска гарата във Варна в присъствието на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, председателят на парламентарната комисия по отбрана Христо..

публикувано на 11.08.24 в 15:09
д-р Ангел Кунчев

10 случая на салмонелоза за седмица във Варна, инфекцията засяга в ранна детска възраст

Държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщи, че до момента през това лято няма сериозни епидемични взривове, нито по Черноморието, нито във вътрешността на страната.  В ефира на БТВ Кунчев, коментира че липсата на епидемични взривове показва сравнително добро ниво на хигиена по заведенията за обществено хранене, както и по-високо..

публикувано на 11.08.24 в 14:43

За какво да внимаваме при офертите от типа "в последния момент"

"Last minute офертите трябва да бъдат внимателно проучвани, за да се предпазим от риска дори да променим плановете си за периода и мястото на своята почивка, а да получим по-неизгодни условия". Това препоръча от ефира на национална телевизия основателката на платформата "Ние, потребителите" Габриела Руменова.   Тя насочи вниманието към..

публикувано на 11.08.24 в 13:00

Демонстрации с кораби и вертолети във Варна

Военни демонстрации в чест на 145-годишнината от създаването на Военноморските сили на България ще има днес във Варна. Включват се военнослужещи от специалните сили на ВМС заедно с екипажи на кораби и вертолети. Демонстрациите започват в 11:30 часа на Централния плаж в града и ще бъдат наблюдавани от служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и..

публикувано на 11.08.24 в 10:40

Няма признаци на чума по дребните преживни животни у нас

Проверки на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) в 551 животновъдни обекта установиха, че животните са клинично здрави , съобщиха от агенцията. Засилените прегледи продължават през следващата седмица,  заради огнищата на чума по дребните преживни животни в съседни страни.  През измината седмица са прегледани над 11 000 дребни..

публикувано на 11.08.24 в 09:31