Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панчо Недев представя новата си книга "В колектива и в ефира на Радио Варна"

| обновено на 21.06.16 в 11:30

На 22 юни от 18 часа в Арт-салона на Радио Варна ще се състои премиерата на новата книга на Панчо Недев - "В КОЛЕКТИВА И В ЕФИРА НА РАДИО ВАРНА". Това е ІІІ-та книга от автобиографичната му трилогия -"Огледало за обратно гледане", включва автобиографични разкази и спомени. Книгата ще бъде представена от Артур Кордон.

Панчо Недев е роден през 1937 г. Завършва Учителския институт във Варна (1956) и СУ "Св. Климент Охридски" - българска филология, и задочно журналистика. Бил е редактор в Радио Варна, моряк от плавателния състав на БМФ като първи помощник-капитан; учител и директор на основните училища в камчийските села Дъбравино и Гроздево. По-голямата част от трудовия си стаж работи като редактор и главен редактор на ведомствени печатни издания. Член е на Дружеството на варненските писатели почти от неговото основаване, от 1976 година. Печата в централни и местни издания, автор е на 15 книги, между които най-сериозното му творческо постижение е трилогията "Луда Камчия". В последните години се утвърждава успешно и като сатирик с трите си хумористично-сатирични книги "Разговорки", "Захапки" и "Захватки". Под печат са сборникът разкази "Обрулени от Вятъра на промяната" и очеркът му "С нашенци по света и у нас" с подзаглавие: "Щрихи от духовния портрет на българския търговски моряк през 60-те и 70-те години на ХХ век". Зам.-председател на Сдружение "Литературно общество" - Варна, и зам.-главен редактор на в. "Литература и общество". Член на Съюза на българските писатели.

Варненецът Артур Кордон е един от водещите експерти в света по приложение на най-модерните технологии на системите с изкуствен интелект и аналитично мислене в индустрията. Работил е 19 години в реномираните лаборатории на най-голямата химическа компания Дау Кемикъл и понастоящем е консултант на големи многонационални корпорации от различни клонове на индустрията. Има патент, две фундаментални книги в областта на приложните системи за изкуствен интелект и бизнес прогнозиране, 15 глави на книги и над 75 публикации в реномирани списания и конференции. Изнасял е лекции в големи компании като Дженерал Електрик, Шеврон, и Института САС (водещ производител на софтуер за аналитично мислене и статистическа обработка на индустриална информация).

Сатирата е неговото хоби. През 1991 година издава първата си книга “Мърфологични Тетрадки. Маркология”, издателство “Стено”, която бързо добива популярност и последва второ, преработено издание “Маркология: Българските Закони на Мърфи” през 1998 год. Книгата дава начало на популярното предаване “Законите на Мърфи в ефир” на Радио Хоризонт, което продължава успешно 19-та си година!

През 2000 година той издава фундаменталната си книга “Голямото Лутане: Сатиричен Анализ на Абсурдите на Прехода” в която комбинира сериозни научни методи и вицове, честушки, закони на Мърфи и др. за да даде отговор на събитията от т.н. Преход.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!