Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Кралев награди победителите от международната регата "Добруджа Къп Посейдон - Балчик '2016"

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди победителите от международната регата "Добруджа Къп Посейдон - Балчик '2016". Надпреварата стартира на 8 юни от румънския порт Ефорие Норд и приключи в събота в Балчик.

„Ветроходството е много популярен спорт по Българското Черноморие, но за съжаление остава встрани от медийното внимание. Надявам се с общи усилия да привлечем медийния интерес към него и по този начин да го популяризираме сред младите хора”, заяви министър Кралев. Рекорден брой участници се събраха за третото издание на българо-румънската регата, като над 60 лодки опънаха платна, а членовете на екипажите надхвърлят 450 души, обяви вицепрезидентът на Българската федерация по ветроходство Лъчезар Братоев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Предлагат учредяване на фонд за проекти в областта на туризма

Специализиран фонд за подкрепа на проекти в областта на туризма обсъдиха на първото си заседание днес членовете на работната група "Маркетинг и реклама" в рамките на Консултативния съвет по въпросите на туризма. Тя има за цел да изработи стратегия за популяризиране на дестинация Варна на нови пазари и да разшири крилете на летния туристически сезон,..

публикувано на 21.05.24 в 20:21

Туристическият бранш за проблемите: Липса на кадри и лоша инфраструктура към плажовете

Сериозен остава проблемът с кадрите в туризма и то във всички сфери на обслужване – от персонал в хотели и ресторанти, през здравни специалисти, които обслужват както плажовете, така и курортните комплекси, та до полицаи, които гарантират сигурността в зоните за отдих и да пожароспасителни екипи и съоръжения. Проблемите с брегоукрепването, които са не..

публикувано на 21.05.24 в 19:15

Вдигат заплатите на всички преподаватели в държавните университети с 290 лева

Заплатите на всички преподаватели в държавните университети от най-ниската академична длъжност - асистент, до най-високата - професор, ще бъдат увеличени с 290 лева. Това беше договорено днес на среща на министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков със синдикатите във висшето образование и Съвета на ректорите, предаде БНР. Още през..

публикувано на 21.05.24 в 18:46
Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов

Калин Стоянов: Най-много сигнали за търговия с вот от Варна и Бургас

Между 50 и 100 лева остава цената за купен глас за предстоящите избори.Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Най-много сигнали до момента са получени за Бургас и Варна, предаде БНР. "До момента имаме получени общо 62 сигнала за нарушаване на изборния процес, имаме образувани 26 досъдебни производства като в тази цифра..

публикувано на 21.05.24 в 18:21

От руските блокове в "Аспарухово" недоволни от ремонта в комплекса

Жители кв. "Аспарухово" от жилищен комплекс "Дружба" или т.нар. руски блокове недоволстват от поставените пътни знаци след основния ремонт на района, които ги задължават всекидневно да обикалят целия комплекс, за да не направят нарушение. Еднопосочните улици и новата пътна организация затруднява живеещите там, разказа Иванина Иванова. Тя не намира логика..

публикувано на 21.05.24 в 17:05
Николай Василев

Николай Василев: Еврото ще доведе до бързо забогатяване на нацията

Въвеждането на еврото в България ще доведе до бързо забогатяване на населението, както се случи с всички други страни. Това каза икономистът и бивш министър на икономиката Николай Василев и даде пример с Хърватия. Той разсея опасенията на противниците на влизането ни в езврозонта, че доходите ни ще станат ниски, а търговците ще спекулират с цените...

публикувано на 21.05.24 в 15:40
Димитър Главчев

Служебният премиер увери: От 1 юли пенсиите ще бъдат увеличени с 11 %

Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2023 година, ще бъдат увеличени от първи юли с 11 процента. Това увери служебният премиер Димитър Главчев, когото депутатите изслушват на извънредно заседание, предаде БНР.  Главчев подчерта, че решението за увеличаване на пенсиите е взето от Надзорния съвет на Националния осигурителен институт с 16 гласа...

публикувано на 21.05.24 в 15:34