Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на осем села от Община Добричка организират протестен митинг заради лош път

Снимка: Светлана Недкова

Жители на осем села от Община Добричка настояват за спешен ремонт между селата Козлодуйци и Лясково и подготвят протестен митинг на 21 юни от 11 ч. пред сградата на Областната управа в Добрич.

Участъкът между Козлодуйци и Лясково е част от републиканската пътна мрежа и протестиращите търсят съдействие, защото пътят е в окаяно състояние, а отсечката е единствената пътна връзка на осемте населени места с областния град.

„По този път се извозват ученици, предоставят се социални услуги, снабдява се населението със стоки и услуги, но представителите на фирмите за обществен превоз и снабдителите заплашват, че ще прекратят превозите и доставките, ако не се ремонтира пътят” – това се посочва в декларация на организаторите на протеста, адресирана до МРРБ, АПИ и до Областния управител в Добрич. Хората се тревожат, че разбитият пътен участък ще създаде сериозни трудности при прибиране на реколтата в предстоящата жътва и заявяват, че са готови да блокират важни пътища в региона, ако не се предприеме спешен ремонт.Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Тежка катастрофа на пътя за "Виница", загина моторист (обновена)

47-годишен моторист загина при тежка катастрофа с лек автомобил тази вечер на пътя за "Виница". Сигнал за инцидента е подаден малко след 19 часа, потвърдиха от полицията. По думите на очевидци шофьорът на колата е направил неразрешен ляв завой на спирка "Лотос". Колата удря мотора, на който се е возило и 10-годишното дете на мотоциклетиста. Детето е..

обновено на 24.06.24 в 21:17
Снимката е илюстративна

8 акта за седмица за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в центъра на Варна

През изминалата седмица са съставени 8 акта за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци в централната градска част – 3 от тях на физически и 5 на юридически лица.  Извършени са 14 проверки на заведения по крайбрежната алея, наложени са 4 глоби с фиш и са изготвени 4 предписания, съобщават от общинския пресцентър. Продължават проверките на търговските..

публикувано на 24.06.24 в 17:56

Започват ремонтите на асансьорите и платформите за хора с увреждания в подлезите във Варна

Започна поетапно възстановяването на неработещите асансьори и платформите за хора с увреждания и детски колички в подлезите на града. През изминалата седмица са ремонтирани четири платформи. На територията на община Варна има 56 съоръжения. В края на всяка седмица обслужващата фирма ще изготвя доклад за състоянието и необходимите ремонтни дейности по..

публикувано на 24.06.24 в 17:41

До месец определят местата за разполагане на тротинетки и велосипеди под наем във Варна

До месец работна група от няколко дирекции към Община Варна ще бъде готова със схемата за разполагане на тротинетки и велосипеди под наем. Това съобщи кметът Благомир Коцев по време на редовната оперативка с общинската администрация. По думите му подходящите места се обсъждат от експертите така, че разполагането на индивидуалните електрически превозните..

публикувано на 24.06.24 в 17:09

С 4,5 млн. лева ще бъдат увеличени средствата за почистване във Варна

С 4,5 млн. лева ще бъдат увеличени средствата за почистване във Варна.  Комисията по финанси и бюджет одобри актуализация на план-сметка „Чистота“, като окончателно решение ще вземе Общинският съвет. Предвижда се изпълнение на по-високите таргети за бюджетни приходи и увеличаване на събираемостта на несъбраните земания на общината, каза..

публикувано на 24.06.24 в 16:57

Зърнопроизводителите настояват да отпадне задължението им за изследване на растителни проби

Националната асоциация на зърнопроизводителите настоява да отпаднат изискванията за самоконтрол и изследване на растителни проби, посочват оттам. Асоциацията смята, че тези изисквания представляват значителна тежест за фермерите. Самоконтролът създава сериозни административни и финансови разходи, които се отразят негативно на сектора. Цените на..

публикувано на 24.06.24 в 16:28

289 свободни места са обявени в детските градини във Варна за трето класиране

289 свободни места са обявени за трето класиране в общинските детски градини. След анализ на данните от първите две класирания, както и възможностите на физическата среда в образователните институции и предвид социалната функция на детските градини, родителите ще имат възможност да подадат заявления за 289 места в 32 детски градини, от които 156 нови...

публикувано на 24.06.24 в 15:28