Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пленер на открито в Бургас

Пленер под надслов "Живописни срещи край морето" ще се проведе в Експозиционен център "Флора” от днес и  до 7 юли   между 14  и 17 часа.  В ателие на открито бургаски художници ще сътворят пред очите на жителите и гостите на града пет маринистични творби. Проектът се осъществява със съдействието на Община Бургас, а в него участват художниците Ненчо Русев, Йордан Петров, Фоти Фотев, Ирена Иванова и Добрин Вътев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ПП-ДБ поискаха отлагане на втория мандат

Предлагаме нестандартно решение за излизане от политическата криза. Искаме да предложим пакет от законови решения, с която да направим законовата крачка за разчистване на политическата система от корумпирани лица. Това заяви председателят на ПГ на ПП-ДБ акад. Николай Денков, предаде БГНЕС. „Предлагаме декларация, в която са поставени точно тези важни..

публикувано на 15.07.24 в 16:17

Как новите ERP системи помагат на логистиката?

Как новите ERP системи помагат на логистиката? Колкото повече се развива дигиталният свят, толкова повече онлайн търговията се разраства и стоки от цял свят достигат до входните врати на всеки краен потребител. Но това налага някои нови изисквания пред бизнеса – особено в сферата на логистиката. Тя се превръща във все по-важен фактор, който движи..

публикувано на 15.07.24 в 15:00
Снимката е илюстративна

Ограничиха движението в двете посоки по АМ "Хемус"

Магистрала "Хемус" отново е затворена в участъка до село Слънчево, където пожарът пак се е разгорял. Екипи на пожарната са на мястото. Няма опасност за населените места. Ограничено е движението в двете посоки по автомагистрала "Хемус" в участъка пътен възел "Слънчево"- пътен възел "Повеляново" между 407-и км и 412-и км в област Варна поради..

публикувано на 15.07.24 в 14:49

Заради жегите утре отново раздават вода и мерят кръвно на три места във Варна

Разкритите от Община Варна мобилни медицински пунктове във връзка с обявения оранжев код и очакваните високи температури ще работят и утре, 16 юли. От 12:30 ч. до 15:30 ч. на три локации в града ще се измерва безплатно кръвното налягане и ще се предоставя минерална вода през цялото време или до изчерпване на количествата, съобщават от общинския..

публикувано на 15.07.24 в 14:39
Полицейска кола

Временно затвориха пътя преди Белослав, посока Варна

Временно е ограничено движението по пътя преди Белослав, в посока Варна, поради аварирал тежкотоварен автомобил, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът се пренасочва по обходен маршрут Варна - с. Езерово - общински път - I-2 или през ферибота град Белослав,  Девня - Повеляново по път I-2 или автомагистрала "Хемус".  Движението се регулира..

обновено на 15.07.24 в 14:06

Областният управител: В кметствата да се взимат превантивни мерки заради опасността от пожари

17 предписания издаде областният управител на Варна във връзка с пожарната безопасност в региона. Те са издадени в заповед към кметовете от областта и са насочени към органите по пожарна безопасност, към Териториалните поделения на Държавните горски стопанства и Държавните ловни стопанства. От Областна управа припомнят важните превантивни мерки,..

публикувано на 15.07.24 в 13:50

Годишната инфлация се ускорила до 2,5% през юни

Годишната инфлация се ускорила до 2,5% през юни при 2,3 на сто през май, сочат данните на Националния статистически институт, предаде БНР. За самия юни обаче е регистрирана дефлация от 0,2 % - точно толкова, колкото беше изменението на индекса месец по-рано. Регистриран е минимален ръст на цените при здравните услуги и услугите в сектора на..

публикувано на 15.07.24 в 13:30