Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Състезателната част на Тол Шипс приключи

Радио Варна
Снимка: Радио Варна

Черноморската регата „Тол Шипс“ 2016 приключи. Последната гонка беше преждевременно прекратена днес,заради слабия вятър. Това решение обявиха организаторите на проявата от Sail Training International. Причината за решението е липсата на вятър по пътя от Сочи към Варна .Това наложи прекратяването на чистата състезателна част от проявата. Корабите включват двигателите и се очакват във Варна за официалната финална част от регатата, като тук ще бъде и награждаването. В клас „А” във временното класиране води руският ветроход „Мир”, следван  от „Надежда” и „Каликара”. В останалите класове на първо място е руският кораб „Акела”, на второ румънския ветроход „Адорнате” и на трето „Атила” . Официалните резултати ще станат ясни в неделя.

Временно класиране:

Class A
1st Mir (Russia)
2nd Nadezhda (Russia)
3rd Kaliakra (Bulgaria)
4th Pogoria (Poland)
5th Kruzenshtern (Russia)
6th Royal Helena (Bulgaria)

Class B/C
1st Akela (Russia) (and 1st overall)
2nd Adornate (Romania) (and 2nd overall)
Atyla (Vanuatu) has retired.
Arial (Russia) – извън официалното класиране.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Гърция евакуира домове и болници в района на Атина заради горските пожари

Гърция нареди евакуация на болници и домове в близост до Атина, тъй като горските пожари се разпространяват въпреки "свръхчовешките" усилия за борба с пламъците, съобщиха властите. Органите за гражданска защита наредиха още пет общини да бъдат евакуирани, след като в неделя стотици хора бяха преместени от осем села. "Силите за гражданска защита се..

публикувано на 12.08.24 в 09:17

Квартал "Аспарухово" на протест пред Общината, призовават варненци да се включат в демонстрацията

Протест организират днес от 16 часа пред сградата на Община Варна жителите на квартал "Аспарухово". Те призовават варненци да се включат в демонстрацията, чийто повод е отсичането на кедрови дървета в квартала заради строежа на кооперация. "Да изискаме мораториум на всяко останало дърво! Стоп на изсичането и приватизирането на горите, стоп на..

публикувано на 12.08.24 в 08:55

Полицаи на протест в София

Полицаи от управленията на Министерството на вътрешните работи се събират на протест в София. Те ще изразят недоволство от "безпрецедентен опит за употреба на МВР", съобщава Българското национално радио.  След като президентът Румен Радев посочи за служебен премиер Горица Грънчарова-Кожарева, вътрешният министър Калин Стоянов беше един от първите,..

публикувано на 12.08.24 в 08:50
Снимката е илюстративна

БДЖ пуска в движение нови вагони

БДЖ ще пусне в движение още от новодоставените германски вагони. Те ще влязат в съставите на бързия влак „Чайка“ от понеделник (12-и август), който пътува по направлението София - Бургас - София през Подбалканската железопътна линия. Вагоните ще бъдат композирани във влака, който заминава от Централна гара София в 16:30 ч. и пристига в Бургас в 22:45..

публикувано на 12.08.24 в 08:22

Слънчево и горещо време в понеделник

Днес ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, следобед до умерен вятър от югоизточна четвърт. Максимални температури между 33° и 38°, по крайбрежието малко по-ниски, за Варна около 33°. Вълнение на морето 2 бала, следобед 2-3. Температура на морската вода от 26° до 28°. Изгревът на Слънцето във Варна ще настъпи в 06:12 ч., залезът - в 20:14 ч...

публикувано на 12.08.24 в 05:48

Жълт код за горещо време в цялата страна за понеделник

През нощта ще е ясно и почти тихо, посочват от филиала на Националния институт по метеорология и хидрология във Варна. Минимални температури от 19° до 24°, за Варна около 24°. В понеделник през деня ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, следобед умерен вятър от изток и югоизток. Жълт код за високи температури е в сила за цялата страна...

публикувано на 11.08.24 в 15:31

Служебният министър на отбраната все още не е водил разговори да остане на поста

Министърът на отбраната Атанас Запрянов все още не е разговарял с предложената за премиер на служебното правителство Горица Кожарева, тъй като е бил четири дни в командировка и срещата предстои. Това заяви той във Варна.  Министърът потвърди, че през 2025-та година ще бъде готов първия нов кораб за ВМС, а втроият - през 2027-ма година...

публикувано на 11.08.24 в 15:18