Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Първото Социално предприятие във Варна започна работа

Диана Настева
Снимка: Радио Варна

Първото Социално предприятие във Варна, в което работят младежи със затруднения,  започна дейността си със специално предложение - безплатно извършване на помощни дейности.

Работниците в него могат да бъдат наемани за боядисване, поправки на дървени или метални предмети, почистване на дворове и градини от нападали листа и клони, подреждане, пренасяне и разчистване на складови помещения, грижа за растенията и други.

До края на годината важи тяхната безплатна оферта, след което те ще работят срещу заплащане.

Зад създаването на първото Социално предприятие в морската столица, стоят варненското Сдружение „Няма невъзможни неща” и Клуб „Хвърчило”.

„Смисълът е в това да осигуряваме реална трудова заетост на младежи със затруднения, срещу която те да получават заплати.”, каза за радио Варна Диана Настева, председател на Сдружение „Няма невъзможни неща”.

Работниците могат да бъдат ангажирани чрез фейсбук страницата на Клуб „Хвърчило”, в интернет на адрес

www.nnn-varna.org , както и на телефони -  052 / 60-60-68 и 0878/ 18 38 75.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Варна ще изгражда паркинг в широкия център

Паркинг за няколкостотин автомобила планира да обособи общината в широкия център на Варна. Съветниците от комисията по "Собственост и стопанство" дадоха съгласието си Община Варна да поиска от държавата имот за безвъзмездно управление. Имотът с площ от малко над 7 дка се намира между улиците „Парижка комуна“, „Никола Даскалов“, „Никола Кънев“ и „Д-р..

публикувано на 07.07.20 в 14:51
Панайот Рейзи

Прокуратурата обвини Панайот Рейзи за присвояване на 2 млн лева

Софийска градска прокуратура е предала на съд бивш кмет и служители на Община Созопол за незаконно присвояване на над два милиона лева. Софийска градска прокуратура е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Панайот Рейзи, Златка Мусева, Елена..

публикувано на 07.07.20 в 14:50

Пенсионните фондове възстановиха доходност за второто тримесечие

Доходността по партидите в частните пенсионни фондове се e възстановила през второто тримесечие на годината след срива през март. Това каза в интервю за БНР Даниела Петкова, член на Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване. Сривът на борсите в края на март се отрази върху пенсионните фондове по света,..

публикувано на 07.07.20 в 14:45

Кметове от Гърция поискаха отваряне на всички гранични пунктове с България

С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22 кмета от Северна Гърция, е поискано незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България. "Отворете незабавно всички гранични пунктове с България", се посочва в официално обръщение към гръцкото правителство, публикувано днес и в медиите, съобщи БНР. "Не виждаме логика в решението да оставите..

публикувано на 07.07.20 в 14:40

Още казуси със "Синя зона" във Варна

Кърпят и другото платно на Аспарухов мост посока Варна .Шофирайте внимателно! Слушатели на РВ сигнализираха за  пореден казус със *Синята зона* Става въпрос за отсечката зад блоковете на бул. " Осми Приморски полк" №65-69, която влиза в обхвата на Синя зона. Живущите си платихме абонамент за зоната! Лично аз съм дала 160 лв,..

публикувано на 07.07.20 в 14:37

Бизнесът с дрехи втора употреба блежи ръст у нас

До 18 юли продължава общественото обсъждане на промени в наредбата, по която работят магазините за дрехи втора употреба.  Няма да има особена промяна в работата на магазините за дрехи втора употреба, смята Сирма Желева, секретар на Асоциацията на преработвателите и търговците на дрехи втора употреба. По думите й част от ограниченията са съществували и..

публикувано на 07.07.20 в 14:14

Ремонтите в Бяла инспектира кметът П. Ненов

Проверка на ремонтите в община Бяла извърши кметът инж. Пеньо Ненов. Той инспектира гробищният парк. Там в момента тече подготовка за асфалтиране на основната алея. Предстои да бъдат поставени и пейки, а паралелно с това продължава почистването на треви и храсти. Другият проверен обект беше платното за локално движение по протежението на..

публикувано на 07.07.20 в 14:09