Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва кампанията "Да украсим Варна за Коледа"

| обновено на 02.12.16 в 17:25

Община Варна обявява кампания за най-красива външна празнична украса на обществена или жилищна сграда, фасади, тераси, дворове, междублокови пространства, търговски помещения.

За целта всеки желаещ може да снима украсените обекти с ясно указано местонахождение и да изпрати снимките на имейл: varnaukrasi@gmail.com

Снимките ще бъдат публикувани в страницата "Да украсим Варна за Коледа" във Фейсбук, а авторите, събрали най-много харесвания, ще получат награди.

Кампанията ще продължи до 29 декември включително.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

ЦИК прие едновременно документите на двете фракции в ДПС

Централната избирателна комисия прие едновременно документите на двете фракции в ДПС - около Ахмед Доган и около Делян Пеевски, за регистрация за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври, предаде БНР. След почти 7 часа чакане да стартира процедурата по приемане на документи за регистрация за участие в предсрочните парламентарни избори, в..

публикувано на 02.09.24 в 16:23

Искат 15% ръст на заплатите в образованието, търсят мъже учители

Заплатите на учителите да бъдат увеличени с 15 на сто до 2025 година предлагат от Съюза на българските учители, за да се върнат в професията и мъжете. Това каза във Варна Янка Такева, председател на Съюза на българските учители, която участва в двудневния Международен образователен форум "Образованието през парадигмата на хуманизма и изкуствения..

обновено на 02.09.24 в 16:20

Не достигат учители по математика, биология и химия

Не достигат учители по математика, биология и химия в българската образователна система. Очаква се 2500 пенсионирани преподаватели да се върнат в класните стаи, за да се преодолее липсата на кадри. Това каза председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева във Варна, където участва в четвъртия Международен образователен форум, организиран от..

публикувано на 02.09.24 в 14:48

Обмислят диктовката в НВО за 4. клас да бъде заменена с редактиране на текст

Обмисляме диктовката в изпита от националното външно оценяване (НВО) в края на 4. клас през предстоящата учебна година да бъде заменена със задача за редактиране на текст – основен инструмент за проверка на правописните умения в началните класове. Това съобщи министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков по време на национално съвещание с..

публикувано на 02.09.24 в 14:12

Радев назначи Къдринка Къдринова в СЕМ

Президентът Румен Радев подписа указ за назначаването на Къдринка Къдринова за член на Съвета за електронни медии. В съобщението от прессекретариата на държавния глава се посочва, че тя е сред утвърдените журналисти международници в България. Има над 40-годишен опит с непрекъсната журналистическа работа в медиите, предаде БНР. Къдринка Къдринова..

публикувано на 02.09.24 в 14:08

От днес Здравната каса изпраща SMS на хора, на които се отпускат лекарства за хронични болести

От днес Здравната каса трябва да известява със съобщение по телефона или "Вайбър" за пациентите, на които се отпускат скъпи лекарства за хронични или редки болести и за помощни средства и медицински изделия, предаде БНР. Хората ще получават и известие за движението на документите и техния срок.  В офисите на "Информационно обслужване", в районна..

публикувано на 02.09.24 в 10:51

3000 бездомни кучета по улиците във Варна, през последните 8 години слаба кастрация

3000 бездомни кучета живеят по улиците във Варна. В момента в приюта в село Каменар са настанени 35. След като бъдат кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани, четириногите се връщат на мястото, откъдето са взети, каза управителят на общинския приют д-р Стоимен Стоименов. С нова лаборатория и операционна зала ще бъде обновена материалната база в..

публикувано на 02.09.24 в 10:05