Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Криминалисти от ОДМВР – Варна задържаха двама мъже по време на кражба на автомобил

При провеждане на специализирана полицейска операция на криминалисти от ОДМВР – Варна, със съдействието на техните колеги от Бургас, след продължително наблюдение и в момент на извършване на кражба на лек автомобил „БМВ”, собственост на 67-годишен мъж, от територията на ОДМВР – Бургас, са установени Р.С. на 55 г. и Д.М. на 50 г., добре познати на органите на реда, многократно осъждани.

Кражбата е осуетена, а двамата мъже успяват да избягат. След кратко преследване двамата са заловени в Поморие. В тях са намерени специализирани технически средства за отключване и стартиране на автомобили, използвани за извършване на престъпна дейност, които са били укрити в тайник в лек автомобил „Фолксваген”.

При извършения оглед на местопрестъплението, е установен автомобил „БМВ”, който е бил разбит от същите. Возилото е собственост на 29-годишна жена.

По време на обиск и претърсване на два адреса във Варна, използвани от задържаните, са намерени и иззети допълнителни технически средства, ключове и заготовки за ключове за автомобили.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Бургас. На двамата мъже са повдигнати обвинения, задържани са за срок до 72 часа с прокурорско разпореждане, съобщиха от пресслужбата на варненската полиция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

КЗП изтегли от пазара опасни вейпове с формата на детска играчка

Комисията за защита на потребителите разпореди изтегляне от пазара на опасни вейпове с форма на детска играчка. Според решението конкретните модели представляват сериозен риск за здравето и безопасността на потребителите. Става въпрос за вейп с форма на детска играчка и с различни аромати и изображения на плодове, включително праскова и лимон, леден..

публикувано на 17.07.24 в 15:09

Заради горещините: Раздават безплатно минерална вода вода във Варна

Днес, когато почти в цялата страна е обявен червен код за опасно горещо време, във Варна раздават безплатно бутилирана минерална вода.  До 15.30 часа остават да работят мобилните пунктове в различни точки на града.  Пункт е разположен на пешеходната зона в района на хотел "Черно море", видя репортер на Радио Варна. Инициативата е на Община Варна и се..

публикувано на 17.07.24 в 14:35

В Добруджа очакват ниски добиви на царевица и слънчоглед

Състоянието на пролетните култури – царевица и слънчоглед, в Добруджа е тревожно, алармират зърнопроизводители. Причината е в липсата на валежи и в екстремно високите температури, придружени с горещ вятър. Стопаните очакват изключително ниски добиви, на фона на несигурния пазар на селскостопанските култури. Засетите площи със слънчоглед в област Добрич..

публикувано на 17.07.24 в 14:31

Продължават да потушават припламвания на стари огнища на пожари във Варна

Директорът на Областната дирекция "Противопожарна безопасност" във Варна старши комисар Тихомир Тотев информира, че два екипа на пожарната с противопожарни автомобили продължават да дежурят и да потушават локално възникнали припламвания в стари огнища на пожари.  Такива припламвания са погасени край село Слънчево и край квартал "Повеляново",..

публикувано на 17.07.24 в 12:05

Разкриват телефонна линия за подаване на сигнали за пожари

По разпореждане на министър-председателя Димитър Главчев МВР разкрива телефонна линия, на която могат да бъдат подавани сигнали за пожари. Телефонната линия 02 901 1298 вече е отворена и ще бъде на разположение денонощно на всички граждани, които искат да сигнализират институциите за възникнал пожар , съобщиха от правителствената пресслужба. Единният..

публикувано на 17.07.24 в 11:56

Потвърдиха ареста на обвинения в убийството в градския парк в Добрич

Апелативният съд във Варна потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража“ на Марин Добрев, обвинен в убийството с нож, станало в градския парк в Добрич на 7 март тази година. Жертвата на тежкото престъпление е 56-годишен мъж. Срещу извършителя са присъединени в делото и още две досъдебни производства – за причинена средна телесна повреда и за..

публикувано на 17.07.24 в 11:50
Варна, Морска градина

Обработват Морската градина срещу чемширов молец

Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” ще извърши профилактика срещу развитие на чемширов молец (Cydalima perspectalis) в Морската градина във Варна. Обработката ще бъде утре – 18 юли в ранните сутрешни часове между 6:00 ч. и 8:00 ч., съобщиха от общинския пресцентър. Ще бъдат обработени чемшировите дървета от района от..

публикувано на 17.07.24 в 11:22