Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Балчик представи новия си календар за 2017 г.

„Познатият и непознат Балчик” – под това мото Община Балчик представя във фоайето на администрацията своя корпоративен календар. 13-те картини, изобразяващи 12-те месеца от годината и заглавната страница на имиджовото издание, може да бъдат разгледани до края на януари. Познати и непознати места ще видят посетителите – архитектура, история, природа.

Автор на картините е варненският художник Пламен Монев, консултант е Мариян Цветков от Балчик – каменоделец, озеленител и най-вече общественик, разказвач на непознати истории и легенди. Дизайнът на най-авторитетното рекламно издание на Община Балчик за годината е поверен на Емил Спасов.

„Това е деветият календар, който Община Балчик подготвя тематично, без да се повтаря. За втори път тази година решихме да превърнем снимките в картини. Самите произведения не влизат във фонд, а се подаряват на побратимените градове на Балчик, както и на специални гости”, сподели на представянето кметът на Балчик Николай Ангелов. Много съм горд, когато видя, че хората откъсват листите от календара и рамкирайки ги, украсяват домовете или офисите си, добави той с надеждата, че и това издание ще има същия успех.

Историите към всяка картини ще бъдат описани. Амбицията е да се създадат екопътеки с табели за тези места. Включени са обекти освен от Балчик, но и места от Тузлата и селата Соколово, Гурково, Оброчище. Амбицията е да бъде доведено до успешен край представянето на всички културно-исторически, археологически и природни забележителности на Балчишка община.

Снимка



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Петима български евродепутати - избрани за председатели и заместник-председатели на комисии

Парламентарните комисии избраха своите председатели и заместник-председатели за мандат от 2,5 години. Петима са българските евродепутати, които заемат тези позиции. Илхан Кючук  бе избран за председател на Комисията по правни въпроси, а  Емил Радев - за неин заместник-председател. Цветелина Пенкова е новият заместник-председател на Комисията по..

публикувано на 23.07.24 в 16:24

16 случая на морбили са регистрирани в две варненски села

16 случая на морбили са регистрирани във варненските села Блъсково и Синдел преди седмица, като за цялата страна случаите са само два. Това съобщи за Радио Варна доктор Ана Баева, началник отдел „Противоепидемичен контрол“ в РЗИ-Варна. Цифрата е сериозна, като се има предвид, че заболяването е силно заразно, допълни д-р Баева. Три от..

публикувано на 23.07.24 в 16:07

Софийски градски съд: Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите на Пловдивския панаир

Софийският градски съд (СГС) излезе с решение по делото, водено за акциите на Пловдивския панаир. Столичните магистрати определиха за нищожно решението, с което Варненският общински съвет апортира акциите на Общината от Международния панаир в Пловдив в дружеството "Пълдин Туринвест".  Община Варна никога не е ставала собственик на 29 % от акциите..

публикувано на 23.07.24 в 15:30

В Балчик започна раздаването на 6 500 домови табели

Малко над 250 са раздадените домови табели от общо близо 6 500, изработени по проект за град Балчик и вилната зона. Табелите с номерацията за всеки дом са с размер 18 на 18 см, изработени са от метални плоскости и имат нужните отвори, за да бъдат лесно монтирани на ограда или входна врата. Всеки собственик на имот може да посети Информационния център в..

публикувано на 23.07.24 в 14:47

За пациентите, останали без личен лекар, сроковете за записване не важат, могат да го направят през цялата година

Смяната на личен лекар от здравноосигурени лица, чието джипи е прекратило договора с Националната здравносигурителна каса, може да се случи по всяко време на годината, без изчаквателен период. Това отговарят от Регионалната здравноосигурителна каса в Добрич по повод приключената практика на един от семейните лекари в Балчик от май 2024 год. Не се..

публикувано на 23.07.24 в 14:18

Между 10 и 15 села в областта са на воден режим

Няма нито една община във Варненска област, в която да няма села с режим на водата. Причина за това е, че заради сушата и високите температури подземните водохващащи съоръжения са сухи.  Между 10 и 15 села в момента са на воден режим, съобщи Веселин Русев - управител на ВиК дружеството във Варна.  Най-сериозните проблеми са в община Аврен -..

публикувано на 23.07.24 в 14:15

Премиерът за избора на Ненчев за посланик на България в Украйна: Няма нарушаване на правила

Служебният премиер Димитър Главчев потвърди, че Николай Ненчев, бивш министър на отбраната, е назначен за временно управляващ посолството ни в Украйна. Главчев е категоричен, че за това не се изисква указ от президента и процедурата е спазена, предаде БНР.  "Няма чак толкова много желаещи да отидат там за посланици. Това е формата, която съм..

публикувано на 23.07.24 в 13:30