Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оранжев код в Източна България е обявен за вторник

Снимка: Диана Василева Личен архив

Оранжев код е обявен за 10 януари - вторник, в Източна България заради очаквани нови снеговалежи, съчетани със силен вятър.

В западната част от страната остава в сила жълтият код за студено време.

През нощта ще бъде облачно и на места ще има превалявания от сняг. В крайните югоизточни райони валежът ще е интензивен, там и температурите ще се повишават. Ще духа слаб, в източните райони – умерен североизточен вятър. Минималните температури ще са между минус 9° и минус 14°, по-високи по южното крайбрежие; в отделни райони в Северна България при изясняване и стихване на вятъра - до минус 20°. Утре ще се задържи облачно със снеговалежи, по-значителни в Южна България. През нощта срещу сряда и в Североизточна България валежът ще се усили. С повишението на температурите в югоизточните райони снегът временно ще премине в дъжд. Североизточният вятър ще се усили и в Източна България ще е временно силен. Максималните температури ще са в широки граници: от минус 9, минус 11° в Северозападна България, до 2-3° в крайните югоизточни райони.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Повече и по-сложни пожари тази година във Варна

От началото на годината досега на територията на Варна и областта са станали 3362 пожара, има петима загинали, 18 са пострадалите. 1 000 декара пасища и сухи треви и 1500 декара гори са изгорели по време на пожарите до селата Припек и Слънчево. Това съобщи старши комисар Тихомир Тотев, директор на Областната дирекция противопожарна безопасност и..

публикувано на 10.09.24 в 12:30
Стефан и Максим след успешното приключване на експедицията

Българи прекосиха Северния ледовит океан с гребна лодка

Българи са първите в света, които прекосиха Северния ледовит океан с гребна лодка. Стефан и Максим Иванови са баща и син, които и преди са се впускали в екстремни експедиции с лодката "Неверест". Те притежават 10 рекорда на "Гинес". С това прекосяване са на път да завоюват още няколко рекорда, съобщава Нова тв. Стефан и Максим са..

публикувано на 10.09.24 в 11:37

Вече полагат настилка на пътя между Горна и Долна Трака (СНИМКИ)

Вече текат дейностите по изграждане на пътната настилка на ул. "Арх. Манол Йорданов", която свързва Горна и Долна Трака. Припомняме, ВиК приключи работа по прокарване на канализацията в района в средата на юли. Крайният срок, който обявиха от общината за финализиране на ремонта на пътя, е  краят на септември. След като отсечката бъде възстановена, ще..

публикувано на 10.09.24 в 11:05

От януари догодина най-ниската заплата в армията става 2300 лева.

От януари догодина най-ниската заплата в армията става 2300 лева. Това е посочено в писмен отговор на служебния министър на отбраната Атанас Запрянов на въпрос на депутата Христо Гаджев, предаде БНР. Увеличението на заплатите ще е по-голямо при войниците – 47%. При висшите офицери увеличението ще е 27%. Така от януари догодина заплатата за..

публикувано на 10.09.24 в 10:59

БАРПТЛ: Инсулините са налични в достатъчно количество у нас

В аптечната мрежа във Варна трудно се намира инсулинът Левемир от два месеца, фармацевти препоръчват да се търсят останали бройки в по-малки градове. Това разказа в сигнал до Радио Варна Пепа Жекова.  Един сигнал за липсата на този инсулин във Варна са получили е Българската асоциация за развитие на паралелната търговия с лекарства (БАРПТЛ). Но,..

публикувано на 10.09.24 в 09:46

ВиК-авария променя маршрута на автобусите по линия 41

Днес след 09:00 часа автобусите по линия 41 посока ЖП гара - Варна след сп. "Г. Георгиев" ще продължават по бул. "Цар Освободител", на кръстовището с бул. "Република" ще завиват надясно.  Ще се обслужват спирки "Гео Милев" и "Поглед", съобщават от "Градски транспорт"-Варна. От ЖП гара посока "Владиславово" след сп. "Детско градче" ще..

публикувано на 10.09.24 в 08:37

При въвеждане на еврото масовите глоби да се закръглят две към едно

Публикуваха за обществено обсъждане законопроекта за изменение и допълнение на Закона за платежните услуги и платежните системи. Целта е да се подготвят платежните системи за въвеждане на еврото.  Сред предложенията е закръгляне на лева към еврото в съотношение две към едно. Например 100 лв. се заменят с 50 евро, 600 лв с 300 евро   и т.н...

публикувано на 10.09.24 в 07:07