Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Само 4 училища във Варна с ваканция и утре

16 училища в община Варна, за които днес бе неучебен ден, от утре възстановяват занятията. В клас влизат учениците на СУ „Димчо Дебелянов"; СУ „Св. Климент Охридски“; СУ „П. Кр. Яворов“; Първа езикова гимназия; НУИ „Д. Христов“; ПГ по електротехника; ОУ "Г.С.Раковски"; НУ „Васил Левски“; ОУ „Иван Вазов“; ОУ„К.Арабаджиев“; ОУ "Свети Климент Охридски" в с.Константиново; ОУ „Св.Патриарх Евтимий“; ОУ "Христо Смирненски" в с.Тополи; Първо основно училище; ОУ „Кап. Петко Войвода“; ОУ „Стоян Михайловски“.

По решение на училищните ръководства 12 януари остава неучебен за НГХНИ "К. Преславски"; Частната търговска гимназия; ОУ „Христо Ботев“; ОУ „Добри Войников“ в с. Каменар, където е възникнал проблем с ВиК-инсталацията. Там учебният процес ще бъде възстановен след отстраняване на повредата. В Общинския детски комплекс също не се провеждат занимания. В повечето училища се работи с намалено времетраене на часовете.

Остава в сила разпореждане на Регионалното управление на образованието, че поради метеорологичните условия отсъствията на ученици могат да бъдат извинявани от директора на съответното училище за дните 12–13 януари 2017 г.

Актуална информация се публикува и в електронните страници на училищата.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток на 23 май

На 23.05.2024 от 13:30 ч. до 17:00 ч. , поради извършване на оперативни превключвания на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Варна - Южна промишлена зона, фирмите: СЪНТРЪСТ ЕООД, ТРАНССТРОЙ-ВАРНА АД, ДЖИЯ 2001 ООД, СТФ АД, МЕХТРАНСКОМЕРС ООД, ММ-13 ЕООД, ЕСКАНА АД, ТЕХНОФЕР..

публикувано на 23.05.24 в 06:16

Променлива облачност в четвъртък

Утрото в четвъртък ни посреща с повече облаци. На места във Варна имаше и кратки превалявания. Подухва и лек североизточен вятър. Днес денят ще започне с облачно време и краткотрайни валежи в Североизточна България, които бързо ще се придвижат на североизток към Румъния. През останалата част от деня облачността ще е променлива, по-значителна на..

публикувано на 23.05.24 в 05:52

Пътят Варна - Добрич вече е отворен

Отвориха пътя Варна- Добрич след тежката верижна катастрофа, в която загина 24-годишен мъж. Припомняме, четири леки автомобила и бетоновоз се сблъскаха в района на аксаковското село Изворско.

публикувано на 22.05.24 в 21:05

Поредна тежка катастрофа: Кола се вряза в спирка до входа на Окръжна болница

Кола се вряза в автобусна спиркa на метри от входа на МБАЛ "Св. Анна". Пострадали са четирима души - три жени и мъж - чужденец, те са отведени в спешния център на болницата.  Инцидентът става малко след 20,20 часа. 20-годишен шофьор прави ляв завой от ул "Битоля" към. бул. "Цар Освободител", но губи контрол над управлението и се забива в спиркозаслона,..

публикувано на 22.05.24 в 20:50

Пуснаха под гаранция 27-годишния шофьор, убил пешеходец на тротоара до бившия дом "Младост"

Пуснаха под парична гаранция в размер на 6 000 лева 27-годишния шофьор, убил на тротоара до бившия дом "Младост" 72-годишен мъж, съобщават от Окръжен съд - Варна. Съдебното му минало е чисто, няма други нарушения на пътя, като отскоро е и правоспособен водач, посочват от съда. Тежката катастрофа стана на 19 май тази година. Правейки ляв завой на..

публикувано на 22.05.24 в 19:31

Токът скача средно с 2% от 1 юли

Средно с 2 процента ще поскъпне токът за страната от 1 юли, съобщи председателят на КЕВР Иван Иванов на брифинг в сградата на регулатора, предаде БНР. Промяната в цената ще е различна за трите дружества, които оперират на територията на страната. Изчисленията се изготвят в момента, но окончателното решение на КЕВР ще зависи от попълването на дефицита..

публикувано на 22.05.24 в 18:43

Верижна катастрофа между четири коли и бетоновоз на пътя Варна - Добрич взе жертва (ОБНОВЕНА)

Четири леки автомобила и бетоновоз са се сблъскали на пътя Варна-Добрич в района на село Изворско, община Аксаково. От полицията съобщиха, че пътят е затворен, ползва се обходен маршрут.  24-годишен мъж от село Любен Каравелово е загинал при верижната катастрофа. Той е шофирал колата, която е навлязла в насрещното и се е блъснала в..

публикувано на 22.05.24 в 17:22