Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Върховният административен съд решава за повишените цени на винетките

Снимка: БГНЕС

Днес е делото пред петчленния състав на Върховния административен съд (ВАС) за повишените цени на винетките от началото на миналата година. Срещу това решение бяха внесени две колективни жалби от граждани и НПО-та.

Очаква се съдът да излезе с решение в законоустановения едномесечен срок, каза за Радио Варна Евгений Мосинов, който е адвокат по една от колективните жалби.

Мосинов припомни, че Върховната административна прокуратура обяви новите тарифи на стикерите за незаконни и поиска съдът да ги отмени. Тричленен състав на Върховния административен съд отмени на първа инстанция постановлението на МС, с което беше увеличена цената на винетките от началото на тази година. От регионалното министерство решиха да обжалват решението пред по-горна инстанция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адреси без вода

Със смущения във водоподаването и липса на вода от 8 до около 20 часа ще бъдат абонатите от кв. "Младост" и кв. "Възраждане" първи и втори микрорайон във Варна. Поради възникнала авария на Магистрален водопровод "Китка-Варна" нарушено ще е водоподаването в Община Долни Чифлик и Община Бяла от 09.00ч. на 11.07.2024г., до отстраняване на аварията. Днес..

публикувано на 11.07.24 в 09:11

Адреси без ток

Без ток днес във Варна ще са следните адреси:  • 09:00 ч. до 17:00 ч. – карето, заключено между ул. Тодор Влайков, ул. Филип Тотю, ул. Константин Доганов, ул. Григорий Цамблак, електрозахранени от ТП 303; •08:30 ч. до 17:00 ч. – част от м-ст Боровец Север и Боровец Юг; Временни смущения в електрозахранването са възможни от 08:30 ч. до 17:00 ч. в..

публикувано на 11.07.24 в 06:38

Горещо и ветровито в четвъртък

Днес ще има променлива облачност, постепенно намаляваща до слънчево. Ще духа умерен север-североизточен вятър, следобед ще се обърне от изток-североизток и във вътрешността ще отслабне. Максимални температури между 34° и 39°, по Черноморието от 29° до 34°, за Варна около 34°.  Вълнение на морето 2-3 бала. Температура на морската вода 26°-27°...

публикувано на 11.07.24 в 05:53

Силна буря повали десетки дървета в Провадия

Силна буря се разрази за кратко в Провадия. Вятърът е повалил много дървета из града и населените места.  Наложило се временно затваряне на пътни участъци.  Щети са нанесени на десетки автомобили. Няма пострадали хора.  На място работят екипи на пожарната от Варна и Общината, както и много доброволци, каза  Янко Янков, директор на дирекция "Местни..

публикувано на 10.07.24 в 17:58

На няколко места във Варна утре ще мерят кръвно и ще раздават вода в жегите

Във Варна разкриват мобилни медицински пунктове във връзка с обявения жълт код и очакваните високи температури. На три локации в града ще бъдат поставени шатри, в които ще се предлагат безплатно измерване на кръвното налягане и минерална вода. Пунктовете ще бъдат разположени до градинката на Варненската търговска гимназия, на площад „Независимост“,..

публикувано на 10.07.24 в 17:07

Спират продажбата на предплатени карти за градския транспорт заради неработещите валидатори

Преустановена е продажбата на предплатените карти за пътуване в градския транспорт във Варна заради неработещите валидатори, съобщават от общинския пресцентър. Пътниците, които вече са закупили предплатени карти, могат да продължат да ги ползват до изчерпване на ресурса в тях в превозни средства с работещи валидатори.  Ако предплатената карта не се..

публикувано на 10.07.24 в 17:02

Три деца пострадаха за ден на детска площадка във Варна

Три деца пострадаха за ден на детска площадка във Варна, намираща се в района на ул. "Патриарх Евтимий" 25,  разказват очевидци. Те са получили охлузвания на крачетата при пропадане в дупка, образувала се на платформата от шперплат на пързалката.  Площадката винаги е много оживена, събират се по 30 деца, разказаха Вирджиния Цветкова и Детелина..

публикувано на 10.07.24 в 15:18