Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Няма бедстващи хора и селища без ток и вода във Варненска област

| обновено на 18.01.17 в 10:29
Снимка: БТА

Няма бедстващи хора и селища без ток и вода във Варненска област - съобщи дежурният в областната администрация.

Пътят Кривня-Равна-Неново в община Провадия остава затворен. От Областно пътно управление – Варна съобщиха, че са затворени следните пътища:

Заради нулева видимост и бурен вятър е затворен пътя Ветрино-Калиманци. Коли не се пропускат по пътя Кривня-Равна-Неново. По път 1-9 Варна-Бургас е затворена отсечката Старо Оряхово-Обзор. Дюлинският проход също е затворен. АМ „Хемус” е затворена за тежкотоварни автомобили над 12 тона. Същото ограничение се очаква всеки момент да бъде обявено и за пътя Варна-Добрич, допълни дежурният в Пътно управление Варна.

От пътното в Добрич съобщиха, че на тяхна територия няма затворени пътища, движението се извършва при зимни условия

В Дюлинския проход е затворена отсечката Миролюбово-Каблешково, информираха от Пътно управление Бургас. Движението е спряно и по пътя Веселие-Ясна поляна. Постоянно е затворен Върбишкият проход. Забрана за тежкотоварни автомобили над 12 тона има за пътя Обзор-Слънчев бряг, Ришкия проход и в Айтоския проход отсечката Айтос-Ябълчево. Поради слаба видимост скоростта на движение по АМ „Тракия” е ограничена до 80 км в час, допълниха от Бургаското пътно управление.

ВИЖТЕ ОЩЕ

Възстановяват плановия прием и плановите операции във Варна

Възстановяват плановия прием и плановите операции във всички болници на територията на област Варна.  Това става ясно от заповед на директора на РЗИ-Варна, издадена вчера. Заповедта влиза в сила от днес (14 май). Здравните власти мотивират решението си със значителния спад ма заболеваемостта от COVID-19 в региона и подобряването на..

публикувано на 14.05.21 в 16:20

ЦИК ще избере състава на РИК във Варна

Представителите на парламентарно представените политически партии  във Варна не постигнаха съгласие относно ръководството на Районната избирателна комисия за предстоящите парламентарни избори,след консултации при областния управител. От "Има такъв народ" предложиха за председател Юлиян Георгиев-дългогодишен председател на Адвокатския съвет...

обновено на 14.05.21 в 16:04

Икономически университет–Варна празнува 101-та си годишнина

Икономически университет – Варна тържествено отбеляза 101-вата годишнина от основаването си днес. Официалното тържество се състоя в двора на академичната сграда. Бяха връчени академичните отличия "Студент на годината", "Докторант на годината" и наградите на отличниците от Випуск’2020 г. в образователно-квалификационните степени "бакалавър",..

публикувано на 14.05.21 в 15:21
Кирил Ананиев

Ананиев: Уволненията в НАП и митниците са политически

Силно съм притеснен от случващото се през последните часове на служебния кабинет на президента Румен Радев , заяви на пресконференция в централа на ГЕРБ днес бившият финансов министър Кирил Ананиев. През последните 24 часа, без анализ и експертиза, бяха политически уволнени ръководители на възлови агенции - на НАП и на митниците. Това е кръвоносната..

публикувано на 14.05.21 в 14:35

Ректорите искат отваряне на университетите

Съветът на ректорите настоява ръководствата на висшите училища да имат право сами да вземат решение за организацията на присъственото обучение. По този начин ще бъдат възстановени всички лекции и упражнения, където това е необходимо и възможно. Председателят на съвета и ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков..

публикувано на 14.05.21 в 12:57

До десет дни става ясно за актуализацията на бюджета

В Министерството на финансите е получено писмо от ОЛАФ за 55 милиона евро, които може да се наложи да бъдат върнати. Това обяви служебният министър на финансите Асен Василев. На пресконференция в МФ той представи своя екип, както и новите назначения за директори на Агенция „Митници“ и Националната агенция по приходите. Василев обясни мотивите,..

публикувано на 14.05.21 в 12:23

НАП с нов шеф

С решение на Министерския съвет Галя Димитрова е освободена като изпълнителен директор на Националната агенция за приходите и на длъжността е назначен Румен Спецов. Румен Спецов е висококвалифициран експерт с над 10 години опит в НАП, както и с експертиза в областта на данъчната политика и законодателство и защитата на националната сигурност. Завършил..

обновено на 14.05.21 в 10:36