Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отвориха пътя Вълчи дол - Суворово

Снимка: БГНЕС

 Пътят Баир Баши-Панорама–Кичево е затворен заради снегонавявания, Вълчи дол -  Суворово вече е отворен-съобщиха от Областното пътно управление. Отсечката Кривня-Равна-Неново в района на Провадия остава затворена. Седем машини  на ОПУ  започват пробива на пътя Солник-Бърдарево-Голица-Булаир в община Долни чифлик, в селата продължава бедственото положение. 42 машини на Пътното управление работят по пътищата във Варненска област. Във Варна градският транспорт се движи по график, пристанището е отворено, летището работи нормално. Влакът Варна-Русе в 9.15 отново е отменен. Пътниците могат да ползват този през Горна Оряховица в 10.35.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Оранжев код за опасни горещини е обявен за днес в цялата страна

Червен код за опасност от пожари е обявен в 21 области на Северна и Южна България, а за Централна и Източна България е в сила оранжев код.  От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" предупреждават да не се хвърлят незагасени цигари, както и да не се борави с огън на открито и да не се палят сухи треви и стърнища, тъй като при..

публикувано на 13.07.24 в 09:49

Затварят за профилактика басейн „Юлиян Русев“

За три дни – от 7:00 ч. на 13 юли до 07:00 ч. на 16 юли ще бъде затворен за посетители басейн „Юлиян Русев“ в Плувен комплекс „Приморски“, съобщават от Общинското предприятие „Спорт“. Причината е необходимостта от периодична профилактика, съгласно Инструкция №34 за хигиената на спортните обекти и екипировка.

обновено на 13.07.24 в 09:41

Слънчево и горещо в събота

Днес отново ще е предимно слънчево, главно в Североизточна България с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб северен, следобед умерен североизточен вятър. Остава горещо с максимални температури между 36° и 39°, по Черноморието от 29° до 34°, за Варна около 34°.  Вълнение на морето 2, на юг 3 бала. Температура на морската вода 26°-27°.

публикувано на 13.07.24 в 09:34

Спират движението на тирове в пет области заради жегите

Заради жегите: спират движението на тирове в пет области Между 13:00 и 21:00 часа днес ще бъде ограничено движението на камиони над 20 тона по пътни участъци в областите Русе, Шумен, Велико Търново, Разград и Силистра заради очакваните високи температури, съобщиха от Агенцията "Пътна инфраструктура" (АПИ). Ограничението не се отнася за моторни..

публикувано на 13.07.24 в 09:32

Искат пътностроителните фирми да поставят подробни табели за ремонтите във Варна

Фирмите-изпълнители на обектите по дългогодишния проект на „ВиК - Варна“ да поставят подробни табели с обхвата и конкретните срокове на строително-монтажните работи. Това изискаха от тях от Община Варна. Те трябва да допълват информацията, която дават задължителните указателни знаци по Закона за устройство на територията. Това стана по време на..

публикувано на 12.07.24 в 16:58

Ремонтират републиканския път Балчик - Добрич и панорамния до пристанището?

Имаме уверение от Агенция Пътна инфраструктура, че два републикански пътя, нуждаещи се най-много от ремонт в община Балчик, ще бъдат рехабилитирани. Става въпрос за пътя Добрич – Балчик и панорамният, който свързва входа на града с пристанището и централния плаж и зоната около него. Това съобщи заместник – кметът по устройство на територията Димитрин..

публикувано на 12.07.24 в 16:38

Съставиха актове на незаконно паркирали на плажа в Шкорпиловци

Съставиха актове на водачите на автомобили, паркирали в защитените зони - плаж "Шкорпиловци" и "Камчийска планина", при проведена акция. Това съобщи министърът на околната среда и водите Петър Димитров, който лично участва в проверките, съвместно с Ерджан Себайтин - директор на РИОСВ-Варна и Трифон Бойчев от МВР- отдел "Престъпления срещу природата"...

обновено на 12.07.24 в 16:34