Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1 800 000 лв. очаква да получи община Добрич от сделки за разпореждане с имоти общинска собственост

1 800 000 лева очаква да получи община Добрич от сделки за разпореждане с имоти общинска собственост през 2017 г. В Програмата за управление на общинската собственост, предвидена за обсъждане на утрешното заседание на Общинския съвет, са посочени различните разпоредителни сделки през годината.

Най-голям финансов ресурс – 640 000 лева, се очаква да влязат в местната хазна от наеми на имущество. В списъка на предложените над 180 обекта  за отдаване под наем са включени помещения за офиси и сгради за търговска дейност и за услуги, места за павилиони за вестници и тото пунктове, ателиета в ЕК „Старият Добрич”, места за поставяне на рекламни материали, помещения за клубна база. Планът за постъпленията от продажба на земя е 400 000 лева, от продажба на сгради – 250 000 лева.

Предвидени за продажба са и 130 апартамента от общинския жилищен фонд в жилищните комплекси „Балик”, „Дружба”, „Строител” и „Христо Ботев”. В програмата са заложени и приходи от 210 000 лева от концесии. През 2017 г. предстоят процедури за предоставяне на концесия на седем общински имота. Сред тях е сградата на бившето  основно училище „Бачо Киро”, което ще бъде преустроено в Дом за настаняване на възрастни хора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Адресите без ток на 17 юли

На 17.07.2024 от 08:00 ч. до 14:00 ч. , поради извършване на обслужване на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: гр. Варна - Промишлена зона Метро, Западна промишлена зона, фирмите: ФАЙТЪР ООД, ХЕРА БГ ООД, ГЕЯ КОМЕРС 5 ООД, ХИЛТИ БЪЛГАРИЯ ЕООД, ЗОРА - М.М.С. ООД, АНДИ-Л ЕООД,..

публикувано на 17.07.24 в 06:11

Горещините продължават и в сряда

С все още приятна утринна прохлада и слаб североизточен вятър ни посреща утрото в сряда. Днес е обявен червен код за опасно горещо време в няколко общини във Варненска област - Провадия, Ветрино, Дългопол, Суворово, Белослав, Вълчи дол и Девня. На останалите места кодът е оранжев. Днес ще преобладава слънчево време, следобед главно във..

публикувано на 17.07.24 в 05:57

Изведоха от дома им две деца, държани четири години заключени от майка си

Две деца от Стара Загора - на 14 и на 17 години са държани под ключ в жилището си цели четири години. За случая на подрастващите, поставени в риск, е подаден сигнал до местния омбудсман Иванка Сотирова преди близо една година, предаде БНР. След дълги битки с институциите децата са изведени и са настанени при родственици, в момента са на..

публикувано на 16.07.24 в 19:45

Следят ситуацията с пожарите във Варна с дрон и термокамера

С помощта на дрон с термокамера наблюдават териториите във Варна, засегнати от пожари през последните дни, съобщава кметът на Варна Благомир Коцев във фейсбук. Особено внимание се обръща на  района на блоковете 404 и 405 във Владиславово. Там термалната камера е отчела нормални температури в зелените пространства под 40 градуса, посочва още кметът...

публикувано на 16.07.24 в 18:36

Утре връщат надвзетите пари от дублирани плащания на клиентите на ДСК

Сумите от всички дублирани картови трансакции ще бъдат налични по сметките на клиентите утре сутрин, 17 юли 2024, информират от банка ДСК. Това ще стане автоматично, не е нужно действие от страна на клиентите,  се казва в съобщение, публикувано на страницата на банката във връзка с установена днес техническа грешка , при позволяваше дублирано плащане..

публикувано на 16.07.24 в 18:02

Вкараха в ареста кмета на Старо Оряхово

Кметът на Старо Оряхово Петър Тинев, обвинен заедно с други двама мъже в участие в организирана престъпна група, влиза в ареста. Варненският апелативен съд постанови най-тежката мярка за неотклонение - задържане под стража. Той, заедно със съучастниците си, участвал в схеми за придобиване на имоти. Едно от обвиненията е за упражнена принуда за теглене..

публикувано на 16.07.24 в 17:35
Архив

Във Варна и региона ситуацията с пожарите е овладяна

В гората до район "Владислав Варненчик" във Варна, която горя през изминалите дни, има задимяване, там има екип от Горското стопанство и не се налага дежурство от пожарната. Напълно овладян е и пожарът, възникнал в смесена гора и храсти в района след Побити камъни, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Във Варна и региона ситуацията с..

публикувано на 16.07.24 в 16:53