Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жена "участва" в залавянето на измамници край Балчик, давайки над 6000 лева

Жена на 48 г. от балчишкото село Рогачево "участва" в залавянето на телефонни измамници, предоставяйки 6 280 лева, съобщиха за поредния случай на потърпевша от областната дирекция на МВР.

Жената разговаряла по телефона с непознат, който я уверил, че е служител на МВР и поискал от нея съдействие в полицейска акция. Малко след обаждането жената предала поисканата сума на непознат мъж.

Районното полицейско управление в Албена издирва измамниците в досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

80 години от рождението на изследователя на Варненския некропол отбелязват във Варна

През 2024-та се навършват 80 години от рождението на Иван Иванов, изследователят на варненския халколитен некропол и откритото в него най-старо обработено злато в света. По този повод от 18 часа днес, 1 август – рождената дата на Иван Иванов , в зала „Одесос“ на Варненския археологически музей ще бъде представен юбилейният сборник „Да оставиш..

публикувано на 01.08.24 в 08:00

Адресите без ток на 1 август

В периода 30.07.2024 - 02.08.2024 от 09:00 ч. до 16:00 ч. , поради извършване на неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, са възможни смущения на електрозахранването в района на: Гр. Варна - ул. Велчова завера, ул. Капитан Дядо Никола и ул. Крайезерна, ул Мануш войвода, ул. Наум, ул. Панайот Хитов, ул. Петко..

публикувано на 01.08.24 в 05:44

Август започва със слънце

Утрото в четвъртък ни посреща с повече прохлада и съвсем лек вятър. Днес ще e слънчево. Вятърът ще е слаб с променлива посока, но постепенно ще се ориентира от югоизточна четвърт и по крбайбрежието ще се подсили от бриз. Преобладаващи максимални температури между 30° и 35°, по Черноморието 28°-31°, за Варна около 31°. Вълнение на..

публикувано на 01.08.24 в 05:43

Почина нашият колега Донка Бърдарова

Донка Бърдарова е дългогодишен журналист, общественик и част от ръководството на Радио Варна. Постъпва в медията през 1972 г. като заместник-главен редактор на Програмата на български език. Отговаря за работата на културната, обществено-политическата, морската и музикалната редакции. От 1979 г. е главен  редактор. По нейно предложение започва..

публикувано на 31.07.24 в 21:27

Обсъждат промени в организацията на движението край мола на ул. "Акад. Андрей Сахаров"

Ръководствата на Община Варна и на търговския център на ул. "Академик Андрей Сахаров" ще предприемат съвместни действия за облекчаване на трафика и повишаване на безопасността на движението в района на мола. По време на среща на заместник-кмета по сигурността Илия Коев, собственика на търговския център и директора му Иво Генов бяха обсъдени конкретни..

публикувано на 31.07.24 в 19:15

Втори ден протест срещу спирането на светофара след кръговото на "Почивка" (ВИДЕО и СНИМКИ)

Утре заместник-кметът Илия Коев ще обсъди на оперативка ситуацията и исканията на хората. Те ще очакват отговор и вечерта излизат отново на протест.  Искат да знаят кой е издал заповедта за спирането на светофара, докога ще продължи това временно спиране. Според тях промяната е безсмислена и не решава проблема на хората от Горна и Долна..

публикувано на 31.07.24 в 18:45

Община Варна: Всички училища ще започнат учебната година в собствените си сгради

Всички училища ще започнат учебната година 2024/2025 г. в собствените си сгради, а планираните ремонти ще започват поетапно след предварително изчерпателно информиране на обществеността поне два месеца преди началото им. Това стана ясно след среща на общинското ръководство и директорите на училищата във Варна.  Община Варна спечели финансиране от..

публикувано на 31.07.24 в 17:55