Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ледът скова изцяло река Дунав при Русе

Снимка: БТА

Ледът скова изцяло река Дунав при Русе, при това само за два дни.

Според дирекция „Речен надзор“ причината е както в ниските температури, така и в образувалия се запор на реката, който пречи на нормалното движение на водата.

„Преди два дни, във вторник, беше съвсем чисто, 10 процента ледоход, така както в момента е в района на Лом, Оряхово, но от две седмици има запор над Тутракан и ледените блокове там се събират и вече е достигнало до над Русе“, коментира кап. Иван Жеков.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Депутатите ще обсъждат дали да има един учебник за всеки предмет

Депутите ще разгледат днес промени в Закона за предучилищното и училищното образование, внесени от БСП. Те предлагат да има един учебник и един учебен комплект за всеки предмет.  Ще се обсъждат и промени в Закона за личната помощ, внесени от партия „Възраждане“, които предлагат да се предоставя лична помощ още преди произнасянето от ТЕЛК на..

публикувано на 08.08.24 в 07:41

Спортист от Аксаково започва днес участието си в Олимпийските игри

Младият спортист Тодор Михалев от Аксаково започва днес участието си в Олимпийските игри в Париж. Той ще се състезава в дисциплината модерен петобой и прави олимпийския си дебют на игрите.  27-годишният състезател ще мери сили в световния елит в диспицплините: плуване, езда, фехтовка, стрелба и бягане. Тодор Михалев започва участието си днес..

публикувано на 08.08.24 в 07:21

Регатата "Кор Кароли" предстои във Варна

Международната ветроходна регата „Кор Кароли“ ще се проведе за 24-та поредна година във Варна. Състезанието започва на 14 август с регистрация на участниците и техническа конференция. Гонките стартират в 10 часа на 15 август във Варненския залив. Награждаването на участниците е предвидено за 19 часа на 18 август.  Регатата е основана през 1992..

публикувано на 08.08.24 в 06:53

Къде няма да има ток на 8 август

Без ток във Варненска област днес: - между 8.30 и 17 ч. в с. Крумово, Горица, част от Суворово, Белоградец, Неофит Рилски, част от Ветрино. - между 9 и 17 ч. във Варна в част от местност Прибой, в местностите Дъбравата, Малко Ю, Студен извор, Траката, Евксиновград,Фатрико дере, както и на ул.13-та, ул. Теодор Траянов, ул. Божидар Божилов, ул. Любен..

публикувано на 08.08.24 в 06:11

Слънце в четвъртък

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър, следобед до умерен от източна четвърт. Максималните температури слабо ще се повишат и преобладаващи ще са между 29° и 34°, за Варна 30°. Вълнение на морето 2 бала. Температура на морската вода 26°-27°.

публикувано на 08.08.24 в 06:01

Аспаруховци отново на протест заради отсечените дървета

Протестът срещу отсичането на кедрови дървета във варненския квартал "Аспарухово" продължава и днес, въпреки че пет от тях бяха премахнати рано тази сутрин. Жителите се събраха край оградата, поставена от инвеститора, върху която бяха залепени призивите им: "Съд за всички замесени" и "Кой реши съдбата на аспаруховци?".  Поставиха заграждения около..

публикувано на 07.08.24 в 19:15

В Бургас отбелязаха 145 години от създаването на ВМС

Военнослужещите от военните формирования от състава на Военноморските сили, дислоцирани във Военноморска база - Бургас, тържествено честваха 145 години от създаването на Военноморските сили на Република България. Празникът започна с ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на моряка в Приморския парк в Бургас. Негов финал беше  концертът  на..

публикувано на 07.08.24 в 17:05