Безработните с интернет ще се регистрират по електронен път в Бюрата по труда

От 1 юли 2017 г. безработните с достъп до интернет няма да има нужда да посещават Бюрата по труда, за да се регистрират за обезщетения за безработица. Това става ясно от Проект на Постановление на Министерския съвет, представен за обсъждане от служебния социален министър Гълъб Донев.

“Националният осигурителен институт е в процес на разработване на електронна административна услуга за подаване на заявления за отпускането на обезщетенията за безработица по електронен път от 1 юли 2017 г., с цел отпадане на необходимостта от посещение на място в офисите на НОИ за получателите на тези осигурителни плащания. За подаване на заявление по електронен път ще се използва квалифициран електронен подпис или персонален идентификационен код”, пише в доклад на служебния министър на социалните грижи.

Предвижда се от 1 юли 2017 г. лицата да посочват в заявлението за отпускане на парично обезщетение за безработица начина, по който желаят НОИ да комуникира с тях с оглед уведомяване за нередности и връчване на разпореждания – на гише в териториалното поделение на НОИ, по пощата - на посочен от тях адрес или по електронен път - на посочен електронен адрес. За безработните, които нямат интернет ще се запази възможността за подаване на заявленията и на хартия в териториалните поделения на НОИ. По данни на НОИ около 15 000 безработни ежемесечно получават обезщетения за безработица.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Членовете на новата асоциация

Създадоха Асоциация на завършилите морските специалности в ТУ-Варна

Асоциация на завършилите морските специалности в Техническия университет беше учредена във Варна. Членовете на новата асоциация си поставят за цел да популяризират морската професия сред учениците и да работят за решаване на проблема с намаляващия брой на желаещите да се обучават в морски професии. Друга идея е, да се създаде едно общо лице..

публикувано на 11.12.19 в 12:35

1,426 млрд. лв. са приходите от нощувки тази година

4,2% е ръстът на приходите от нощувки в местата за настаняване с 10 и повече легла за периода януари-октомври тази година в сравнение със същия период на рекордната за туризма 2018 г. – като абсолютна цифра приходите са 1,426 млрд. лв. Това показват общите резултати от началото на годината, след като Националният статистически институт публикува..

публикувано на 11.12.19 в 10:26

Неонатологията в Добрич получи ценен апарат от "Българската Коледа"

Многопрофилната болница в Добрич получи през тази година, благодарение на благотворителната инициатива "Българската Коледа", апарат за неинвазивно измерване на билирубин в кръвта. Апаратът е предоставен за нуждите на неонатологичното отделение в здравното заведение. Транскутанният апарат за неинвазивно измерване на кръвен билирубин на бебетата, родени..

публикувано на 11.12.19 в 10:22

Взривове по новото трасе на "Хемус" - вижте кога ще е затворен пътят за София

За час днес ще е затворен пътят от Търговище до пътен възел "Белокопитово". Движението ще бъде ограничено от 15 до 16 часа. Спирането на трафика е заради извършването на взривни работи, свързани с изграждането на участъка от АМ "Хемус" между селата Буховци и Белокопитово, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Превозните средства ще бъдат..

обновено на 11.12.19 в 10:15

Благотворителен концерт за децата от Центровете за настаняване ще има във Варна

Коледен благотворителен концерт “По-щастливи у дома“, организира Комплексът за социални услуги за деца и младежи във Варна. Той се състои от осем центъра за настаняване от семеен тип /ЦНСТ/, като във всеки център живеят от 10 до 14 деца и младежи с и без увреждания. На концерта ще бъде популяризирана работата на специалистите в центровете, ще..

публикувано на 11.12.19 в 10:11
Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева с приемна във Варна днес

Омбудсманът Диана Ковачева и екип от експерти към институцията организират изнесена приемна за граждани от Варна и региона. Тя започва от 12:30 часа днес в Областната управа - заседателна зала, ет. 1. Адресът е ул. "Преслав“ № 26. По-рано през деня, от 10 часа, омбудсманът и ректорът на Икономическия университет във Варна проф. д-р Евгени..

публикувано на 11.12.19 в 08:51

Предимно облачно време

Днес времето ще е предимно облачно, сутринта на места има условия за образуване на мъгла, а след обяд на места ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, по крайбрежието до умерен североизточен вятър. Максимални температури от 2° до 7° за северозападната част на района и между 8° и 12° за Черноморието и Югоизточна България. Вълнение на морето 2-3..

публикувано на 11.12.19 в 06:59