Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва кампанията "Великден за всеки"

Снимка: Фейсбук

Второто издание на Националната кампания „Великден за всеки“ под патронажа на омбудсмана Мая Манолова стартира от 11.00 часа с молебен за успех. Това съобщиха от пресцентъра на омбудсмана на Република България.
Лица на инициативата, насочена към най-уязвимата част от българското общество – пенсионерите, са Миро, Анелия, Криско, Николина Чакърдъкова, актрисата Деси Бакърджиева и колегата й Тончо Токмакчиев, тв-водещият Румен Луканов и баскетболният треньор Тити Папазов.
Тази година партньори на инициативата са Българският Червен кръст, Българската православна църква, Националният алианс за работа с доброволци (НАРД), Национално сдружение „Младежки глас“, Българска хранителна банка, „Български пощи“ ЕАД, Ред Девил Кетъринг, хранителният бранш и др.
Във второто издание на кампанията „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“ т.г. отново ще се набират парични средства и храни за възрастните хора, които няма да получат надбавка по случай големия християнски празник. Правителството отпуска по 40 лева допълнително на тези, които получават до 314 лева. Идеята на кампанията е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Историческа възстановка връща варненци към 6 септември 1885 година

В утрото на 6 септември 1885 г. княз Александър I Батенберг получава известие за установения контрол над Пловдив и арестуването на главния управител Гаврил Кръстевич от български войски.  По това време младият монарх се намира в летния дворец “Сандрово” – първообраз на морската резиденция "Евксиноград". Веднага се отправя към Варна, където от балкона..

обновено на 06.09.24 в 16:17

В събота ще вали

В събота ще има променлива облачност, по-значителна около и следобед. На много места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици.  През нощта ще духа слаб северен вятър, утре до умерен от североизток.  Минимални температури между 16° и 21°, максимални от 24° до 29°, за Варна минимална около 19°, максимална около 26°. Вълнение на морето 2-3..

публикувано на 06.09.24 в 16:11

"Пътна полиция" изважда цялата налична техника

Интензивен е трафикът по главните пътища в страната в първия от поредицата почивни дни.  Над 300 камери и 700 патрула на МВР следят за нормалното придвижване на пътуващите.  Най-натоварените места са граничните пунктове с Гърция.  От ръководството на граничния пункт "Кулата - Промахон" съобщиха, че работят всички гишета. Изключително интензивен..

публикувано на 06.09.24 в 15:04
Велин Жеков

ЦИК назначи състава на Районната избирателна комисия във Варна

Централната избирателна комисия назначи състава на Районната избирателна комисия /РИК/ за Трети изборен район – Варненски за насрочените на 27 октомври 2024 година избори за Народно събрание. Председател на РИК Варна отново ще бъде юристът Велин Жеков, който има богат опит в ръководенето на избирателната комисия. Кандидатурата му беше единодушно..

публикувано на 06.09.24 в 13:21

Варна празнува Съединението

Десетки жители и гости на Варна се включиха в празничното шествие по повод Съединението. То тръгна от паметната плоча на княз Александър Батенберг на сградата на Държавния архив и продължи до паметника на загиналите в Сръбско-българската война. Шествието поведоха областният управител проф. Андрияна Андреева, кметът на града Благомир..

обновено на 06.09.24 в 13:10

Добрич отбеляза 139 години от Съединението

С концерт на Духов оркестър - Добрич в Добрич бе отбелязана годишнината от Съединението на България.  Венци и цветя бяха поставени от името на Община Добрич, Областна администрация - Добрич, партии и различни организации пред паметника на Захари Стоянов в града.  Желаещите да се поклонят пред делото на Съединението могат да го направят през..

публикувано на 06.09.24 в 13:09

Изтича срокът за назначаване на районните избирателни комисии

Днес е крайният срок, в който ЦИК трябва да назначи районните избирателни комисии за организацията на предсрочния парламентарен вот на 27 октомври. До днес и кметовете на общините образуват със заповед избирателните секции на територията на съответната община и утвърждават тяхната номерация, обхват и адрес. До 8 септември,..

публикувано на 06.09.24 в 11:39