Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Навръх 8 март данъчни запечатаха 1 цветарски магазин и издадоха 4 акта във Варна

Инспектори от „Оперативни проверки“ към Националната агенция за приходите във Варна започнаха  проверки в обекти, които търгуват с цветя и растения. Проверките имат за цел да установят коректното ли се отчитат извършените продажби и укриват ли се приходи от продажбата на цветя, съобщиха от приходната агенция. В морската столица данъчните проверяват 5 склада за продажба на цветя на едро  и 22 магазина и щанда за търговия на дребно. Общо 63 търговци на цветя от обхвата на териториалната дирекция ще бъдат проверени през днешния празничен ден. При установяване на неиздаване на фискални касови бонове на търговците  ще бъде налагана  административна мярка - запечатване на търговския обект за срок до 30 дни и налагане на имуществена санкция от 500 до 2000 лева. По време на проверките данъчните изискват и документи за произход на цветята, като при липса на такива проверките ще преминат в ревизии.  До 10,00 часа бяха проверени 51 обекта, като в 19 от тях данъчните са установили, че търговците укриват оборот, като не маркират на касовите апарати извършените продажби. В морската столица са извършени 13 проверки, като 4 от тях са приключили с актове за нарушения на данъчните закони, а един от обектите ще бъде запечатан.
Сигнали за укриване на обороти и неиздаване на касови бележки могат да се подават чрез Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Инспектори на НАП затвориха за месец магазин за цветя в Добрич

Магазин за цветя в центъра на Добрич ще бъде запечатан за 30 дни, тъй като при проверка на данъчни инспектори е установено, че търговецът не отчита продажбите на фискалното устройство. Това съобщиха от местния офис на НАП в Добрич. На търговеца е..

публикувано на 08.03.17 в 15:09
ВИЖТЕ ОЩЕ

Слънчево в неделя с температури до 35 градуса

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО В ИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ  от 21 часа на 27-ми до 21 часа на 28-ми юли 2024 г. През нощта ще е ясно. Във вътрешността ще е почти тихо, а по Черноморието ще духа слаб северен вятър. Минимални температури между 17° и 22°, за Варна около 21°...

публикувано на 27.07.24 в 15:25

АКФ ще обжалва отказа на прокуратурата да разследва удълбочаването на каналите във Варненското езеро

Фондация „Антикорупционен фонд“ ще обжалва отказа на прокуратурата да образува наказателно производство за удълбочаването на каналите във Варненското езеро. Това съобщи в предаването „Позиция“ на Радио Варна Лора Георгиева, която е старши правен..

публикувано на 27.07.24 в 14:25

Драгомир Петров, ИТН: Решението за ваканцията на депутатите е цинично

Решението депутатите да излязат във ваканция от 17 до 31 август е изключително цинично. Това коментира депутатът от „Има такъв народ“ Драгомир Петров в интервю за Радио Варна. Той напомни, че от ИТН вчера са предложили Народното събрание да работи..

публикувано на 27.07.24 в 13:34
Коста Стоянов

Коста Стоянов: Решението на КС показа, че държавата се управлява задкулисно от Пеевски и ГЕРБ

Вчерашното решение на Конституционния съд отново показва, че държавата се управлява задкулисно, основно от кръгове около Пеевски и ГЕРБ. Това каза в предаването на Радио Варна „Позиция“ депутатът от „Възраждане“ Коста Стоянов. „ПП-ДБ направиха..

публикувано на 27.07.24 в 13:00

На 30 юли затварят бул. „Христо Смирненски“ от ул. „Прилеп“ до ул. „Карамфил“

На 30 юли ще бъде затворен за движение бул. „Христо Смирненски“ от ул. „Прилеп“ до ул. „Карамфил“ От 6:00 до 17:00 ч. на 30 юли (вторник) ще бъде затворен за движение част от бул. „Христо Смирненски“ - от ул. „Прилеп“ до ул. „Карамфил“. В този участък..

публикувано на 27.07.24 в 11:20

Ден на отворените врати на борда на научноизследователския кораб „Св. Св. Кирил и Методий"

Ден на отворените врати ще се проведе на борда на НИК „Св. Св. Кирил и Методий" по случай честването на три години от влизането на кораба в състава на ВВМУ. Плавателният съд е базиран на Морска гара и ще бъде отворен за граждани и гости на града на..

публикувано на 27.07.24 в 10:36

Времето днес - следобед с купеста облачност, но с малка вероятност за валежи

Днес ще бъде предимно слънчево, следобед с купеста облачност, но валежи са слабо вероятни. Ще духа до умерен вятър от север, следобед по крайбрежието от източна четвърт, който привечер ще отслабне.  Преобладаващи максимални температури между 27°..

публикувано на 27.07.24 в 08:21