Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два хотела на "Златни пясъци" сред стоте най-добри в света

Златни пясъци

"Метропол" и "Арабела" се наредиха сред стоте най-добри в света за 2017 г. в класацията на световния туроператор ТУИ. "Метропол" влезе и в трите номинирани в категория ”Най-добър хотел на Източното Средиземноморие”, считана за един от Оскарите в туризма.  Хотелите са част от българската верига ”Грифид хотели”. ”Това говори за качество на дестинацията, не само за една верига. Надяваме се догодина да бъдат включени още български хотели”, коментира за Радио Варна изпълнителният директор на хотелската верига Таня Цветанова. Поради недостига на кадри и разширяването на веригата, в седемте й хотела това лято за първи път ще бъдат наети 30 студенти по туризъм от Украйна. Записванията за лятото засега са с 10% повече от м.г., но все още има свободни легла, каза още Таня Цветанова.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Специалист: Ваксината срещу коклюш не води до дълготраен имунитет

След преболедуване на заболяването коклюш няма траен пожизнен имунитет. Ваксината срещу заболяването, която се прилага в момента, също не води до дълготраен такъв. Това каза за Радио Варна д-р Христиана Бацелова, специалист по епидемиология на инфекциозните болести. До 2010 година в България се е прилагала ваксина с по-висока ефективност в сравнение със..

публикувано на 24.04.24 в 12:10

Консултациите за състава на СИК-овете в община Балчик се свикват на 30 април

Във връзка с изборите за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители кметът на Балчик Николай Ангелов свиква консултации за състава на секционните избирателни комисии в общината на 30 април от 11 часа на етаж 3 в заседателната зала. В изпълнение на Изборния кодекс поканата е към представители на парламентарно..

публикувано на 24.04.24 в 11:45

На прага на изборите 2 в 1 в Добрич: Какви са очакванията и нагласите в Североизтока?

От години се говори за изоставащия северозапад на България, но дали нямаме вече достатъчното основания да заговорим по-активно и за все по-изоставащия североизток? Област Добрич остава трайно отдалечена от централната власт не само по географското си разположение и хората напълно оправдано считат себе си и мястото, в което живеят и работят за забравено..

публикувано на 24.04.24 в 10:48

Започна раздаването на чували и ръкавици за почистването на 27 април във Варна

В петте районни кметства във Варна раздават ръкавици и чували за отпадъци на всички граждани, които желаят да се включат в мащабната кампания за почистване на 27 април, събота. В районите „Приморски“, „Одесос“, „Вл. Варненчик“, „Аспарухово“ и „Младост“ консумативи вече се раздават, като това ще продължи във всички работни дни през тази седмица от..

публикувано на 24.04.24 в 10:09

Задържаха мъж и жена за кражба на велосипед във Варна

32-годишна жена и 36-годишен мъж са задържани в ареста на Трето районно управление на полицията във Варна за извършена кражба на велосипед в морската столица. Те са к риминално проявени и осъждани, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР във Варна. Мъжът и жената са  станали познати на обществото от публикувани техни снимки в социалните..

публикувано на 24.04.24 в 10:01

Варненски митничари задържаха над 10 хиляди недекларирани строителни инструменти

Митнически служители от Териториална дирекция Митница Варна задържаха 10 563 недекларирани стоки – строителни инструменти и части за тях, в контейнер, пристигнал от Китай. Контейнерът е разтоварен на Митнически пункт „Варна Запад“ и по документи съдържа 18 вида специализирани стоки  - уреди, използвани в строителството, ръчни инструменти и части за..

публикувано на 24.04.24 в 09:56

Каналът край Морското училище е пълен с боклуци, каква е причината да не бъде изчистен?

Каналът край Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров" във Варна е пълен с боклуци и клони, а растителността е избуяла.  С този сигнал с редакцията на Радио Варна и предаването "В ефир сте" се обърна Николай Пърлов.  Причината каналът да не е почистен е, че е изтекъл договорът на фирмата, която се занимава с тази дейност. В момента е обявена нова..

публикувано на 24.04.24 в 09:50