Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Роял Хелена” отплава от Морска гара - Варна

Ветроходът „Роял Хелена” отплава от Морска гара - Варна на петмесечно плаване, по време на което ще посети най-престижните морски празници в Европа. Част от 11-членния екипаж са и двама практиканти от Техническия университет, но от чуждестранните пристанища ще приеме и практиканти от различни националности. ”Роял Хелена” ще представи България на Балтийската „Тол Шипс” регата, в която ще участват 110 ветрохода и 26 от клас А, сред които е и българският. Даниела Стойнова с подробностите:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Къде няма да има ток на 8 август

Без ток във Варненска област днес: - между 8.30 и 17 ч. в с. Крумово, Горица, част от Суворово, Белоградец, Неофит Рилски, част от Ветрино. - между 9 и 17 ч. във Варна в част от местност Прибой, в местностите Дъбравата, Малко Ю, Студен извор, Траката, Евксиновград,Фатрико дере, както и на ул.13-та, ул. Теодор Траянов, ул. Божидар Божилов, ул. Любен..

публикувано на 08.08.24 в 06:11

Слънце в четвъртък

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър, следобед до умерен от източна четвърт. Максималните температури слабо ще се повишат и преобладаващи ще са между 29° и 34°, за Варна 30°. Вълнение на морето 2 бала. Температура на морската вода 26°-27°.

публикувано на 08.08.24 в 06:01

Аспаруховци отново на протест заради отсечените дървета

Протестът срещу отсичането на кедрови дървета във варненския квартал "Аспарухово" продължава и днес, въпреки че пет от тях бяха премахнати рано тази сутрин. Жителите се събраха край оградата, поставена от инвеститора, върху която бяха залепени призивите им: "Съд за всички замесени" и "Кой реши съдбата на аспаруховци?".  Поставиха заграждения около..

публикувано на 07.08.24 в 19:15

В Бургас отбелязаха 145 години от създаването на ВМС

Военнослужещите от военните формирования от състава на Военноморските сили, дислоцирани във Военноморска база - Бургас, тържествено честваха 145 години от създаването на Военноморските сили на Република България. Празникът започна с ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на моряка в Приморския парк в Бургас. Негов финал беше  концертът  на..

публикувано на 07.08.24 в 17:05

Археологическо лято 2024: Обектите, получили финансиране, са 58

Заместник-министърът на културата Амелия Гешева е на посещение в Солницата в Провадия, където акад. Васил Николов - ръководител на обекта, откри символично 20-ия сезон на разкопките, който ще продължи до края на септември. Започна 20-ият археологически сезон на „Провадия-Солницата“ Министерството на културата е финансирало 58 археологически..

публикувано на 07.08.24 в 16:25

Нарушават ли депутатите закона, като не избират нов омбудсман?

Нарушават ли народните представители от два поредни парламента Закона за омбудсмана, като не избират нов обществен защитник? Краткият отговор е ДА! Правомощията на предходия омбудсман проф. Диана Ковачева бяха прекратени предсрочно на 10 април тази година, след като тя подаде оставка, защото беше избрана за съдия в Европейския съд за..

публикувано на 07.08.24 в 15:51

Пуснаха новото осветление на Катедралата във Варна

Катедралният храм "Успение Богородично" във Варна е с ново нощно осветление, съобщи кметът Благомир Коцев. Светлините са пуснати още снощи, 6 август, на Преображение Господне.  "Надали има по-добър ден да върнем светлината по фасадата на Катедралата", коментира Коцев с пост в социалните мрежи. Катедралата във Варна с ново нощно осветление..

публикувано на 07.08.24 в 15:44