Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водата по бул. "Приморски" отново тече ли, тече

Снимка: Радио ВИДИН

Заради мащабна ВИК - авария  в района на ФКЦ - Варна, в подлеза под комплекса продължава да тече вода. В началото на пътното съоръжение, от ВИК  са поставили метални заграждения с предпазна лента. От дружеството съобщиха,че и днес екипи на ВИК ще продължат работата си по отстраняване на аварията. Най-вероятно ще се наложи и временно спиране на движението, но  от КАТ все още  не са информирани кога точно ще се случи това.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна.

Гърция поиска помощ от ЕС за борбата с горските пожари в Атина

Европейският съюз съобщи, че четири държави ще изпратят пожарникари в Гърция, след като тя поиска помощ за борба с огромен горски пожар, обхванал предградията на Атина, предаде АФП. "Механизмът на ЕС за гражданска защита беше активиран по искане на гръцките власти", заяви говорителят на ЕС Балаж Уйвари, като добави, че Италия, Франция, Чехия и Румъния..

публикувано на 12.08.24 в 18:01

Общински еколози следят зони с повече замърсяване с битови отпадъци

Експерти от общинската дирекция „Екология и опазване на околната среда“, съвместно със служители от „Общинска полиция“ ще следят места с концентрация на замърсяване от бита. За изминалата седмица това е бил районът между улиците „Прилеп“ и „Праскова“, където редовно се изхвърлят нерегламентирано отпадъци. Засечени са номерата на няколко автомобила,..

публикувано на 12.08.24 в 17:09

Близо половин тон хероин заловиха митничари на пристанище Бургас

Над 430 килограма хероин задържаха на едно от бургаските пристанища, информират от прокуратурата, предаде БНР-Бургас.  По-късно днес се очаква да се проведе брифинг с окръжния прокурор Георги Чинев и наблюдаващия прокурор Андрей Червеняков, Стефан Бакалов, началник отдел "Борба с наркотрафика" при Централно митническо управление и Иван Соколов,..

публикувано на 12.08.24 в 16:07

Животновъди притеснени от вероятен внос на чума по овцете от Румъния

Опасения чумата по дребните преживни животни в Румъния да се пренесе в България заради внос на единични бройки овце, имат животновъди в Североизточна България. Това каза за Радио Варна Данаил Николов фермер от варненското село Доброглед, който отглежда близо 400 овце. По думите му има хора, които се примамват от по-ниските цени на животните в северната ни..

публикувано на 12.08.24 в 15:50

ВиК-Варна: Приключихме нашата работа по ул. "Прилеп"

Тече възстановяването на настилката на ул. "Патриарх Максим" в местността Пчелина, работата по изграждане на битовата канализация по ул. "Вдъхновение" предстои да започне след това. Това каза Сава Коев, ръководител на големия ВиК-проект.  Протестиращи в Пчелина: Не издържаме вече! Фирмата-изпълнител: До 6 септември улиците ще бъдат възстановени..

обновено на 12.08.24 в 15:47

Влаковете от София до Варна вече с електронни устройства за продажба на билети

БДЖ въвежда дигитални устройства (PDA) за продажба на билети във влаковете по най-натоварените направления  София - Варна - София и София - Бургас - София. С тази стъпка ще бъдат преустановени случаите на дублиране на билети със запазено място, тъй като PDA устройствата са свързани централизирано с билетоиздаващата система, с която работят и всички..

публикувано на 12.08.24 в 15:47

ОДК-Варна с обучения по български език за украински деца с временна закрила

Общинският детски комплекс във Варна  организира обучение по български език на украински деца от 1. до 4. клас, които са с временна закрила. Обучението е напълно безплатно и ще се проведе в периода от 2 до 14 септември и има за цел да помогне адаптацията на децата към българската образователна система.  Обученията са в рамките на 60 учебни часа, а..

публикувано на 12.08.24 в 15:39