Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Атрактивна програма отбелязва 100-годишнината на Българската военноморска авиация

| обновено на 29.04.17 в 08:31

Българската военноморска авиация празнува 100 години от своето създаване. Юбилеят ще бъде отбелязан днес с атрактивна въздушна демонстрация.

На 1 май 2017 г., се навършват 100 години от създаването на българската военноморската авиация. По случай юбилея на Морската вертолетна авиобаза „Чайка” днес ще се проведат следните мероприятията:

11.00 – 12.00 часа  Откриване на експозиция по случай 100 години военноморска авиация „Българската морска авиация в полет между две стихии” – Военноморски музей Варна

12.15 – 12.45 часа  Въздушни демонстрации – Централен плаж на Варна

12.45 – 13.00 часа Валидиране на пощенска марка - Военноморски музей Варна

17.30 – 19.30 часа Официална част с излъчване на филм и празничен концерт – Фестивален и конгресен център Варна.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

11 май - Ден на библиотекаря

В дигиталните времена ролята на библиотеките и се променя, и в основата си остава същата. В днешния ден на библиотекаря най-голямото предизвикателство пред екипа на варненската библиотека „Пенчо Славeйков” е да успее да върне читателите. Които заради корона кризата повече от година не са влизали в залите с книги. През миналата година са..

публикувано на 11.05.21 в 13:40

Балчик се подготвя за „синя зона“ още това лято

„За“ „синя зона“ в приморската част на Балчик, която да въведе по-цивилизован ред и дисциплина у водачите. Около това мнение се обединиха днес присъстващите близо 20 представители на местното ръководство, общински съветници, браншовици в туризма и други сектори. По обявената за обществено обсъждане  Наредба за реда и условията за платено паркиране на..

публикувано на 11.05.21 в 13:20

Президентът Радев назначи служебен кабинет с премиер Стефан Янев

Със свой указ президентът Румен Радев назначава от 12 май 2021 г. служебно правителство на Република България. Служебното правителство е в следния състав: Стефан Динчев Янев за служебен министър-председател на Република България Роден е на 1 март 1960 г. в с. Поповица, Пловдивска област. Бил е директор на дирекциите „Отбранителна политика” и..

публикувано на 11.05.21 в 13:00
Огнян Герджиков

Огнян Герджиков: Служебният кабинет трябва да запази стабилността на държавата

Запазване стабилността на държавата и организиране на следващите парламентарни избори са основните задачи на служебното правителство. Това каза, в интервю за Радио Варна бившият служебен министър-председател проф. Огнян Герджиков. Според него, има много качествени специалисти сред хората, спрягани за служебни министри, като някои от тях са..

обновено на 11.05.21 в 12:30

Ходатайството - задължително във Варна

Във всички окръжни съдебни райони на страната предстои да бъде въведена задължителна медиация по проект на Министерство на правосъдието и Висшия съдебен съвет, това съобщи за Радио Варна Марин Маринов, председател на Окръжен съд-Варна.   В четири пилотни съдилища, сред които е и Варна, задължителната медиация ще бъде въведена още до края на..

публикувано на 11.05.21 в 12:29

Ива Митева: Служебното правителство няма да има време за ревизия на свършеното

Основното, което трябва да свърши служебният кабинет, е да подготви честни и прозрачни избори. Това заяви председателят на Народното събрание Ива Митева при представяне на обновения портал на парламента. По думите ѝ служебният кабинет може да продължи с ревизия на свършеното от предишните управляващи, но едва ли ще може да постигне много, тъй като има..

публикувано на 11.05.21 в 12:11

ДКЦ 1 спря записванията, отваря "зелен коридор" за ваксинация

Прекратяват предварителните записвания за ваксинация в ДКЦ1 „Света Климентина“, съобщават от лечебното заведение. От 13 май са обявени „зелени коридори“ за поставяне на ваксини на Пфайзер, Модерна и Астра Зенека без предварително записване. Всички, които са подали своите заявки за часове ще получат обаждане с инструкции за записване. Всички..

публикувано на 11.05.21 в 12:01