Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варна ще е домакин на най-голямото международно събитие в областта на морския транспорт

Снимка: БГНЕС

Конференцията „Black Sea Ports and Shipping" следващата година ще се проведе, за първи път, в България. Домакин на най-голямото международно събитие в областта на морския транспорт ще е Варна. Организатор от българска страна ще бъде ДП „Пристанищна инфраструктура“. Това стана ясно по време на тазгодишната конференция, която се проведе в Грузия. По време на форума ДППИ представи проекти за навигационно обслужване по море, за мониторинг на морските води и Географската информационна система за управление на пристанищата. Очаква се догодина във Варна да пристигнат представители на поне 10 държави, които да обсъждат новостите в морския транспорт. Подробности очаквайте следващата седмица в морското предаване на Радио Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

БАБХ приема сигнали за нарушение на мерките срещу навлизането на чума по дребните преживни животни в България

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) приема сигнали на денонощен телефон 0 700 122 99 за нарушение на мерките срещу навлизането на чума по дребните преживни животни в България. На телефона се приемат жалби и сигнали за нерегламентиран внос, придвижвания и продажби на живи животни. В спешен порядък същите ще бъдат проверявани от..

публикувано на 08.08.24 в 16:13

Парламентът изслуша доклада за дейността на Ивелин Михайлов за "Исторически парк"

Парламентът изслуша доклада за дейността на временната комисия за проверка на всички факти и обстоятелства за дейността на идеолога на партия "Величие" Ивелин Михайлов и изградения комплекс "Исторически парк" в с. Неофит Рилски. Предстои докладът да бъде приет, предаде БНР.  В доклада на комисията се посочват множество нарушения, в това число, че..

публикувано на 08.08.24 в 13:28

Протест заради изсичането на кедровите дървета пред Община Варна в понеделник

Жители на варненския квартал "Аспарухово" призовават варненци на протест в понеделник, 12 август, от 16 часа, пред сградата на Общината.  Повод за демонстрацията е изсичането на кедрови дървета в квартала заради строежа на кооперация.  След изсичането на над половинвековните кедри аспаруховци внасят граждански иск срещу строежа  Поставиха..

публикувано на 08.08.24 в 13:15

ОбС-Варна заседава на 29 август, гласува важна точка за инфраструктурните проекти

На 29 август ще бъде проведено редовно заседание на Общинския съвет на Варна, съобщи председателят му Христо Димитров след проведения председателски съвет. В дневния ред е включена и точката за отпускане на средства в размер на 86 000 лева от бюджета на Общината за изготвяне на комплексни доклади за оценка на съответствието на инвестиционните проекти...

публикувано на 08.08.24 в 12:29

Близо 7 тона фалшиви метални лагери от Китай задържаха митничарите във Варна

Близо 7 тона метални лагери с обозначения на световни търговски марки задържаха митническите служители от Териториална дирекция Митница Варна за нарушени права върху интелектуалната собственост. Иззети са 11 966 броя сачмени и ролкови лагери с различно техническо приложение, внос от Китай за България, съобщават оттам. Стоката е пристигнала на..

публикувано на 08.08.24 в 11:10

ГЕРБ-СДС на консултациите при президента

Росен Желязков, Деница Сачева и Теменужка Петкова ще бъдат пратениците на парламентарната група ГЕРБ-СДС при предстоящите консултации в 17 часа при президента Румен Радев, обяви в кулоарите на парламента председателят на групата и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде БНР. Това е един нов подход от президента, каза той: "Ще изпратя Росен Желязков,..

публикувано на 08.08.24 в 10:55

След изсичането на над половинвековните кедри аспаруховци внасят граждански иск срещу строежа

Недоволни от изсичането на 60-годишните ливански кедри в кв. "Аспарухово" внасят граждански иск в Районната прокуратура срещу проекта за изграждане на жилищна кооперация. Жители на квартала не успяха да скрият болката си от унищожаването на дърветата в центъра, превърнали се в символ за поколения. Те са категорични, че ще се борят докрай. Мотивирало ги е..

обновено на 08.08.24 в 09:40