Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оборудват с техника домашния социален патронаж в Тервел

Община Тервел е с нов одобрен проект, той е  за ново оборудване на домашния социален патронаж, съобщиха от общинската управа. Стойността на уредите е близо 30 000 лева.Ще бъдат доставени и монтирани конвектомат с 11 тави, две електрически печки, всяка от които с шест готварски плочи и фурна, както и други кухненски съоръжения. С новото оборудване ще бъдат заменени амортизираните кухненски уреди в социалното звено. Ще се облекчи процесът на подготовка на храна, ще се подобрят условията на труд на заетите в звеното. Домашният социален патронаж в Тервел обслужва над 150 възрастни хора от град Тервел и близките до него села. В патронажа се приготвя и храна за получаващите услуги по проект „Топъл обяд“. Финансирането на проекта е от Фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Съфинансирането от община Тервел е в размер на 11 %.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Статуята от Хераклея Синтика вече може да бъде разгледана от посетителите на музея в Петрич

Статуята, вероятно на владетел или висш чиновник, открита при теренните проучвания в обект „Античен град Хераклея Синтика“, е разопакована и изправена на място  в експозиционната зала на Историческия музей в Петрич. Няколко часа продължи работата, под ръководството на проф. Людмил Вагалински, за да се извиси в цял ръст мраморната статуя...

публикувано на 06.08.24 в 17:21
Преливането на утаителя преди входа на порта

През 2017 г. е извършено последното почистване на утаителя на Белославското езеро

Последното почистване на утаителя на Белославското езеро от Държавното предприятие "Пристанищна инфраструктура" е извършено през 2017 година. Тогава са драгирани около 200 хиляди м3 утайки. Това съобщиха след запитване на Радио Варна от Министерството на транспорта и съобщенията.  Почистването на съоръжението се извършва съвместно от Държавното..

публикувано на 06.08.24 в 17:05

Колко пари са похарчили партиите за изборни кампании?

Между 2013 и 2023 година партиите, които или са минавали бариерата от 4% за парламента, или в дадена кампания са похарчили поне 1 милион лева, общо са изразходвали 68,45 милиона лева.  Това сочи анализ на Мартин Драганов, стажант в Института за пазарна икономика. Данните, които използва са от Сметната палата, където партиите са длъжни да..

публикувано на 06.08.24 в 16:27

Европейският потребителски център с информационна кампания във Варна

Тридневна кампания за информиране на гражданите относно нарушаване на правата им като потребители провежда във Варна Европейският потребителски център. В сряда, 7 август, представители на ЕПЦ ще са на летището, а в четвъртък, 8 август - до хотел "Черно море".  Около  1/3 от жалбите, постъпили в Европейския потребителски център (ЕПЦ), са свързани с..

публикувано на 06.08.24 в 16:10

20 проектни идеи за над 58 млн. лв. подава Община Варна за еврофинансиране

20 проектни идеи – 2 основни и 18 резервни, подава Община Варна за финансиране по Приоритет 1 „Интегрирано градско развитие“ на Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. Програмата подкрепя изпълнението на интегрираните териториални стратегии на десетте големи градски общини, в това число и Община Варна, които са от значение за балансираното..

публикувано на 06.08.24 в 15:49
Централен плаж, Варна

Тренировки и демонстрации ограничават временно достъпа до Централния плаж във Варна

Във връзка с честванията на 145-ата годишнина от създаването на Военноморските сили на Република България, в района на Централния плаж във Варна, в близост до Морската тераса и в прилежащата водна акватория, ще се проведат военни демонстрации на 7 август от 10 до 13 часа (резервен ден: 8 август от 8 до 13 часа). Военните демонстрации ще се проведат на..

публикувано на 06.08.24 в 15:26

Търсят главен експерт "Строителство" към общинската дирекция "Образование и младежки дейности"

Община Варна обяви процедура за подбор за набиране на кандидати за длъжността главен експерт „Строителство” към дирекция „Образование и младежки дейности“. Минималните изисквания към кандидатите за заемане на длъжността са: степен на завършено образование – бакалавър в професионалната област – технически науки. Необходими са и две години професионален..

публикувано на 06.08.24 в 14:42