Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 80% от децата са приети по първо желание в детските градини

Над 400 са свободните места в детските градини във Варна след първото класиране, съобщиха от дирекция “Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Приети са 1 802 деца, от които 81,2%  по първо желание. Записването продължава до 15-ти юни. Очаква се за второто класиране, незаети места да останат в следните детски заведения - в „Одесос“ - в градините “Палечко“ и “Щастливо детство“, в „Приморски“- „Мир“, в „Младост“- “Детско градче“, “Синчец“, “Морска звездица“, във „Вл. Варненчик“ - “Пламъче“, в „Аспарухово“ - “Морски свят“, “В. Терешкова“ и “Горска приказка“. Незаети бройки ще има и в градините “Зорница“ /с. Звездица/, “Ран Босилек“ /с.Константиново/ и “Ран Босилек“ /с.Тополи/. В края на юни в електронния регистър ще бъде съобщен окончателният списък със свободни места. Следващото класиране ще бъде обявено през юли. За него родителите трябва да подават отново електронно заявление, за което ще получат нов регистрационен номер. Във второто класиране могат да участват и родители, на които липсват някои от задължителните при първия прием документи - като удостоверение за постоянен адрес.
Обявените 373 места за яслените групи в детските грсадини са заети на първо класиране. Родителите имат възможност да кандидатстват в самостоятелните ясли, където приемът е ежемесечен.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

РИОСВ-Варна още миналата година е дала предписание на „Солвей соди“ да почисти утаителя на р. Провадийска

РИОСВ-Варна още миналата година е дала предписание на „Солвей соди“ АД да почисти утаителя, изграден в устието на р. Провадийска от натрупаните инертни материали. Това става ясно от публикация в сайта на екоинспекцията. През септември 2023 година от РИОСВ са направили планова проверка, при която е станало ясно, че съоръжението е затлачено от..

публикувано на 05.08.24 в 11:02
Аспарухов мост във Варна

38-годишен заплашва да скочи от Аспаруховия мост от снощи, психолози и полицейски екипи са на място

38-годишен мъж заплашва със самоубийство от Аспаруховия мост от снощи.  Двама психолози преговарят с него цяла нощ, като работата с мъжа продължава и в този час, заедно с екип от Четвърто районно управление на полицията. Колегите продължават да говорят с него и да го убеждават. Той е добре познат на органите на реда, това е втори подобен случай за..

публикувано на 05.08.24 в 10:55

Туристически гаранционен фонд - на какъв етап е въвеждането му у нас?

В рамките на един месец на обществено обсъждане ще бъде подложен Законопроектът за изменение и допълнение на Закона за туризма, който касае създаването на туристически гаранционен фонд , обяви миналата седмица министърът на туризма Евтим Милошев. Навлизането на този гаранционен фонд ще породи законови промени, особено в Закона за туризма ,..

публикувано на 05.08.24 в 10:40

Във Варна обработват против кърлежи и комари (ГРАФИК)

И тази седмица Общинското предприятие „Дезинфекция, дезинсекция, дератизация” продължава обработката на общински площи и обекти против кърлежи и комари. Графикът на дейностите за периода 5-9 август 2024 г. и включва следните обекти: - Плаж Буните, Рибарски плаж, Централен плаж, Офицерски плаж - запад – обработка против кърлежи; - ж.к...

публикувано на 05.08.24 в 10:00

АМ "Тракия" около Карнобат е затворена в двете платна заради тежка катастрофа

Движението по автомагистрала “Тракия” е затворено и в двете платна в района на пътния възел Карнобат при км. 324 заради катастрофа, при която загина един човек, а други трима пострадаха, съобщават от Агенция пътна инфраструктура.  След извършения оглед на местопроизшествието е констатирано, че автомобил, управляван от мъж на 21 години, движещ се от..

публикувано на 05.08.24 в 10:00

Варна се включва в Националната антиспин кампания

Варна се включва в Националната лятна антиспин кампания, в рамките на която специалисти от Регионалната здравна инспекция ще извършват безплатни, анонимни консултации и прегледи за ХИВ и хепатит от днес до 12 август.  Организатори на събитието са Община Варна и Регионалната здравна инспекция. Инициативата ще се проведе на две локации в града - днес, 5..

публикувано на 05.08.24 в 09:45

Експерт: Зелената вълна на светофарите е труднопостижима във Варна

На днешната дата отбелязваме Международния ден на светофара, тъй като точно преди 110 години на 5 август в Кливланд, САЩ заработва първия светофар със светлинна сигнализация. Тогава светлините са само в зелено и червено. И до ден днешен, ролята на светофарите в регулирането на движението, особено в натоварения трафик, е безспорна. От важно..

публикувано на 05.08.24 в 09:25