Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Варненски туристи повече от 6ч. в капана на лошото време в Москва

Снимка: БГНЕС

Туристическа група от Варна, която е пътувала организирано с фирма "Солвекс", е на летище "Шереметиево"  вече втори ден, след като метеорологичните условия в Москва са били изключително тежки и не са могли да потеглят обратно към България. Летище "Шереметиево" е било затворено за 6 часа, а визите на нашите сънародници, са изтекли вчера. Подробности може да чуете в звуковия файл:


ВИЖТЕ ОЩЕ
Атанас Пеканов

Атанас Пеканов: Парите по Плана за възстановяване не са застрашени

Парите за България не са застрашени, те ще дойдат в рамките на тази година – 13% предфинансиране от момента, в който нашият план бъде одобрен. Това заяви служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов във връзка с Плана за възстановяване и развитие. Пеканов посочи, че планът все още не е предаден, в който процес има малко..

публикувано на 15.06.21 в 11:49

Добавката от 50 лева за всички пенсионери остава

Добавката от 50 лева за всички пенсионери остава. Над 2 млн. души ще получат допълнителната сума към пенсиите си.  Основна цел в работата на Министерството на труда и социалната политика е насочена с грижа и мисъл за гражданите на България. Това заяви социалният служебен министър Гълъб Донев. Предстои МС да приеме решение за увеличение на пенсиите..

публикувано на 15.06.21 в 11:46
В Гранитна зала на Министерския съвет Стефан Янев представи новите областни управители.

Стефан Янев: Колкото повече работим, толкова повече намираме безпорядък

Това, което заварих беше хаос. Колкото повече работим и се заравяме в проблемите на секторите, намираме повече от хаос, намираме по-скоро един системен безпорядък и липса на правила. Това заяви служебният премиер Стефан Янев, предаде БГНЕС. Демонстрациите на гражданите показаха зрялост на демократичния процес в България, но показаха и стремеж за..

публикувано на 15.06.21 в 11:15

Търсят се берачи на орехи в Тервел

Заповед, в която се съобщава, че в Община Тервел се издават заявления за възмездно събиране на плодовете на ореховите насаждения, разположени в сервитута на общинските пътища, издаде кметът инж. Симеон Симеонов. В дейността могат да се включат физически и юридически лица. В заповедта си кметът определя цена от 5 лева на орехово насаждение в..

публикувано на 15.06.21 в 11:03

Възстановяват автобусна линия до Гробищен парк Тервел

От 19 юни /Черешова задушница/ се възстановява автобусна линия до Гробищния парк в Тервел, информират от Общината. Тя е със следното разписание: Всяка събота 8,00 часа – Спирка кв. „Изгрев” 8,05 часа – Спирка Орлов 8,10 часа – Спирка бивше АПК 8,15 часа – Спирка бивше общежитие 8,20 часа – Спирка СУ „Йордан..

публикувано на 15.06.21 в 11:01

Ваучери по 50 лв за хотел или ресторант за ваксинираните искат от туристическия бранш

Всеки ваксиниран българин да получава ваучер на стойност 50 лв, който да може да ползва за почивка у нас или посещение на заведение , предлагат от Националния борд по туризъм. От организацията настояват и за провеждане на кампания за стимулиране на ваксинацията.  Всяко ново предложение обикновено първо постига реакция на противоположни мнения. Шест..

публикувано на 15.06.21 в 11:01
Снимката е илюстративна

Дъждовете - благоприятни за реколтата

Дъждовете вдъхват оптимизъм на земеделците, защото макари различни по количество в регионите, ги има. За разлика от миналите две лета. “Посевите са в много добро състояние. Има влага. След 25-ти прогнозата е за слънчево време, оттам нататък се надяваме житото да се изпече както трябва. Времето се обърна и стана както преди – малко..

публикувано на 15.06.21 в 10:16