Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Определиха училищата, в които ще местят децата по време на ремонтите

Учениците от Основно училище „Антон Страшимиров” и Професионална гимназия по икономика „Иван Богоров”, които делят една сграда в район „Младост”, ще бъдат преместени временно за реализация на ремонтите по Оперативна програма „Региони в растеж”. Децата от „Антон Страшимиров” ще бъдат разпределени към съседните училища „Никола Вапцаров” и „Неофит Бозвели”, а гимназистите от „Иван Богоров” към Българския морски квалификационен център (БМКЦ), което вече е уговорено с ректора на Висшето военноморско училище, на чиято територия се намира. Това обяви днес Лилия Христова, директор на общинската дирекция „Образование”. За Радио Варна тя уточни, че в момента текат търговете за избор на изпълнители на ремонтите и все още не е ясно кога ще започнат, но трябва да приключат преди 2019 г. Христова не изключи възможността децата да започнат учебната година на обичайните си места, а след като бъдат сключени договорите с изпълнителите да бъдат преместени.

  Сумата, която спечели община Варна по програмата е 2 800 000 лв. Ще се правят саниране, подмяна на ВиК, ел. и отоплителни инсталации, рампи за достъпност и съвременно оборудване за обучение.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Училища на бъдещето изграждат във Варна

Мащабни ремонти предстоят в седем училища и три детски градини по програмата "Региони в растеж" във Варна. 7 000 ученици ще бъдат преместени в други учебни сгради, заради строителните дейности. Общинската дирекция по образованието е готова с..

публикувано на 12.07.17 в 14:44
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пренасочват движението по магистралата Промахон - Солун

От съображение за сигурност гръцките власти пренасочват движението от Промахон до Солун. Днес температурите ще достигнат 43 градуса , предупреждават от Гражданска защита. Овладяно е огнището между Серес и Солун , съобщават..

публикувано на 14.07.24 в 09:50

250 родолюбци по стъпките на Левски

Днес от Плевен потегля вторият лъч от Националния поход „По стъпките на Апостола“. За 30 поредна година над 250 участници ще преминат по различни маршрути на Стара планина в осем лъча, за да пристигнат в родния град на Васил Левски - Карлово на..

публикувано на 14.07.24 в 09:48

Оранжев код за жега в цялата страна в неделя

Оранжев код за опасно високи температури е обявен за цялата страна в неделя. Времето ще бъде слънчево и горещо, със слаб, в източните райони до умерен, вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са предимно 35 и 40 градуса, в София -..

публикувано на 14.07.24 в 09:32
Пожар. Снимката е илюстративна.

Седем пожара в горски територии в 4 области на страната

Седем пожара горят в горски територии, съобщиха от Агенцията по горите. Пожарите са в областите Пловдив, Хасково, Кюстендил и Ямбол. Община Хисаря набира доброволци, които да се включат и днес в..

публикувано на 14.07.24 в 09:31

Атентаторът извършил покушението срещу Доналд Тръмп е идентифициран

Стрелецът срещу Тръмп е идентифициран като Томас Матю Крукс . 20-годишен въоръжен мъж е стрелецът, ранил Доналд Тръмп при опит за убийство на митинг в Пенсилвания в събота в един от най-ужасяващите актове на насилие в политическата..

публикувано на 14.07.24 в 09:27

Атентат срещу Доналд Тръмп на предизборен митинг, има загинали и ранени

Доналд Тръмп е ранен в ухото след стрелбата срещу него на митинг в Пенсилвания. Нападателят, който е убит от агенти на Сикрет Сървис, е стрелял няколко пъти, като освен бившия президент, улучва зрители на митинга. Един човек от публиката е загинал,..

публикувано на 14.07.24 в 07:38

Жителите на Белославското село Езерово настояват за ефективни мерки за ограничение на движението в района

Мирен протест-шествие, организиран от жители на с.Езерово, община Белослав, затвори важни улици в селото. За пореден път в последните години местните привличат общественото внимание с искания да се ограничи скоростта на движение на превозните средства по..

публикувано на 13.07.24 в 18:24