Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВИЖ РАДИОТО!

В Деня на Варна – 15 август, програмата на Радио Варна от 8 до 14 часа ще се излъчва от откритото ни студио. Ако нямате възможност да дойдете до бул. „Приморски“ 22, ще Ви компенсираме! Ще видите как се „случва радиото“ във Facebook - профила на медията или в този в YouTube.

Водещ на сутрешния блок „Новият ден“ е Нина Милошевич. Нейни гости след 8.00 ч. ще бъдат две семейства със сериозен принос към варненското „днес“.  Ветроходецът и музикантът с фамилия Дипчиков – Иван и Христо, и именичката Мария Чиприянова и дъщеря й Филипа Филипова ще бъдат първите събеседници в откритото ни студио. Очаквайте още софиянец, оценил красотата, ума и таланта на варненка – диригентът Мартин Пантелеев и съпругата му Лида Пантелеева... Нещо повече - вечерта Маестрото ще дирижира концерта на площад „Независимост“. След 9 ч. очаквайте закуска "по варненски" в репортажа на Сияна Спиридонова и сладки арменски истории от Варненския залив, разказани от Ванухи Аракелян - председател на Апелативния съд.

Минутите от 11 до 12 ч. във вторник си остават запазени за Вас – слушателите. Предаването „В ефир сте!“ също ще се излъчва от откритото студио на Радио Варна. Водещият Атанас Илиев Ви очаква с Вашите истории за нашата Варна. Ще можете да разкажете и по телефона, и на живо за Вашия празничен ден, за града, за интересните Ви срещи в него и с него. Очаквайте преки включвания на репортерския ни екип от Катедралата, където е тържествената литургия; още - от Морската градина – сцена на много от проявите днес, от любимите ни места за срещи, разходки, целувки...

Музикалното предаване „Jam Session“ /12.30 – 14.00 ч./ също ще се излъчва от откритото студио на Радио Варна. Кристиян Неделчев и Добромир Мързов са водещите в празничния ден. Музикантите, които ще гостуват, можете да слушате и в ефира на Радио Варна, но можете да ги аплодирате и на живо...

Очакваме Ви!

15 Август 2017г. – Ден на Варна

Радио Варна, бул. „Приморски“ 22

Открито студио

 


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

12 противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево

12 екипа с противопожарни автомобили остават и през нощта на мястото на пожара край село Слънчево , община Аксаково.  От Висшето военноморско училище "Никола Вапцаров "са осигурили дронове, с които утре ще бъде обследван от въздуха района на пожара. В ъв Варна пожарите са овладeни.

публикувано на 14.07.24 в 21:53
Пожар

Два големи пожара продължават да гасят огнеборците във варненско

Останалите по-рано възникнали огнища на огнената стихия са овладени.  Това каза старши комисар Тихомир Тотев-директор на варненската пожарна служба. Тотев съобщи, че екипи от военноморските сили са пристигнали на мястото на пожара край село Слънчево и помагат за потушаването му.  Няма опасност този пожар да застигне населените места. Във Варна..

публикувано на 14.07.24 в 20:02

Доброволците да гасят огъня само под ръководство на пожарникарите

Разраства се пожарът, възникнал между летище Варна и село Слънчево, пламъците вървят към Игнатиево и селата Припек и Баново. Десет машини, осигурени от пътно-строителните фирми, са включени в овладяването на огъня. Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е поискала от командира на ВМС контраадмирл Кирил Михайлов да бъдат..

публикувано на 14.07.24 в 18:28

От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника за гасенето на огнищата

Областният управител на Варненска област проф.Андрияна Андреева е изпратила писмо до командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов с искане да се осигурят екипи от представители на ВМС ,които да подпомогнат пожарникарите в овладяване на огнищата, възникнали в града и региона. От пътните фирми също предоставят багери и тежка техника, общо 10..

публикувано на 14.07.24 в 17:23
пожар

Пожарите стават повече, огънят върви към Игнатиево, с.Припек и с.Баново

О перативният дежурен в Областна администрация – Варна е получил от телефон 112 нови сигнали за възникнали пожари на територията на Варна и в региона. Пожар се е разгорял в района на блок 406 в квартал „Владислав Варненчик“ при обръщача и до Детския център.  Друго огнище се разпростира между селищно образувание Сълзица,..

обновено на 14.07.24 в 17:09

Утре 35 градуса във Варна

През нощта ще е предимно ясно и почти тихо. Минимални температури между 18° и 23°, по носовете до 26°. Утре ще се запази слънчево и горещо. Ще духа до умерен вятър от североизточна четвърт. Максималните температури във вътрешността ще достигат 36°-41°, само по крайбрежието ще са малко по-ниски между 31° и 36°. За Варна минимална температура..

публикувано на 14.07.24 в 15:40
Президентите на Китай Си Цзинпин и на Русия Владимир Путин

Китай и Русия проведоха съвместен военен патрул в Тихия океан

Китай и Русия проведоха съвместно военноморско патрулиране в северната и западната част на Тихия океан, съобщи Министерството на отбраната на Пекин, цитирано от АФП. От министерството заявиха, че учението не е било насочено срещу никоя друга държава. Двете..

публикувано на 14.07.24 в 15:37