Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Второ съдебно заседание по делото "Кузев"

Община Девня настоява бившият кмет Атанас Кузев да върне на местната хазна парите, които са похарчени в рамките на продължаваното престъпление, за което е подсъдим. За целта общинската администрация се е конституирала като граждански ищец по наказателното производство за длъжностно присвояване, което се води срещу Атанас Кузев. Това заяви юристът на Община Девня адв. Тодор Рачински, информират от местната администрация. Размерът на имуществените вреди, за които претендира Община Девня, са за близо 80 хил. лева – колкото сочи назначената по досъдебното производство съдебно-счетоводна експертиза. В четвъртък съдът ще изслуша и експертизата на независимо вещо лице и ще разпита ключови свидетели в процеса, които имат преки наблюдения върху практиките на предходното общинско ръководство, допълни адвокат Рачински.

Съдебното заседание започва от 09:30 часа в Девненския районен съд. Делото се гледа при открити врата и всеки гражданин, който проявява интерес, може да присъства, за да наблюдава процеса в условията на непосредственост.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ремонти в Добрич затварят временно участък от бул. "Трети март"

Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни дейности на уличното платно по ул. “Ген. Колев“ в участъка от ул. “Захари Стоянов“ до Бул.“ Трети март“ в Добрич, се въвежда временна организация за безопасност на движението с частично отбиване в светлата част на денонощието – както следва: ‐  На 07. 08. 2024 г. от 8:00 до 17:00 часа по..

публикувано на 06.08.24 в 09:50
Снимката е илюстративна

Пожар в Психиатричната клиника във Варна отне човешки живот

Пожар в Психиатричната клиника към Университетската болница за активно лечение "Света Марина" във Варна е възникнал снощи около 22.35 часа.  Огънят е бил само в една от стаите на болничното заведение, в която е имало един настанен пациент, който вследствие на получените около 85 % изгаряния е починал.  Причините за пожара са в процес на изясняване и по..

публикувано на 06.08.24 в 09:15

Бургас ще е домакин на първата в света Олимпиада по изкуствен интелект

Българските ученици са спечелили 58 медала от различни олимпиади по природни науки само за тази година. Това съобщи министърът на образованието и науката Галин Цоков в навечерието на Първата олимпиада по изкуствен интелект в света. Тя ще се проведе в Бургас от 10 до 14 август.  200 ученици от целия свят ще участват в олимпиадата."Вече са..

публикувано на 06.08.24 в 09:05

Жители на местността Пчелина протестират заради пътните ремонти

Протестиращите в местността Пчелина във Варна блокираха кръстовището на ул. "Прилеп" с ул. „Патриарх Максим“. Протестът продължава до 9 часа. Хората недоволстват заради безкрайния, според тях, пътен ремонт и невъзможността да достигнат до домовете си с автомобили. На протеста има представители на общината. Кристина Костадинова,..

обновено на 06.08.24 в 08:48

Къде няма да има ток на 6 август

Без ток днес във Варна: Между  8.30 и 17 ч. в местностите  Ваялар, Траката и Горна трака по ул. Весела Василева, ул. Володя Вълчев, ул. Драган Данаилов, ул. 3-та, ул. 4-та, ул. 6-та, ул. 7-ма, ул. 8-ма, ул. 11-та и ул. 12-та. Между 9 и 17 ч. ток няма да има във Варна по  ул. Владая, ул. Георги Бърнев, ул. Григорий Цамблак,  ул. Майор Минчо Димитриев,..

публикувано на 06.08.24 в 06:36

Слънце и дъжд на Преображение

Днес ще има променлива облачност, по-значителна след обяд. Главно тогава на места ще превали и прегърми, възможни са и градушки. По-интензивни и на повече места ще са явленията в Добруджа и по Северното Черноморие. Следобед вятърът във вътрешността ще се ориентира от северозапад, а по Черноморието почти през целия ден ще е от южна четвърт, ще е слаб до..

публикувано на 06.08.24 в 06:12

Затварят временно автомобилния подлез до Спортна зала

Във връзка с премахване на опасно дърво днес от 8:00 до 12:00 часа временно ще бъде затворено движението в района на автомобилния подлез в близост до Двореца на културата и спорта и платения паркинг към него.  В този часови диапазон ще бъде ограничено движението на автомобили от обществения паркинг на ДКС към подлеза, водещ към бул. „Княз..

обновено на 06.08.24 в 05:53