Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Архитектурен пленер "Хвани се в Таляна"

Камара на Архитектите в България – Регионална Колегия Варна и Съюз на Архитектите в България – Дружество Варна организират младежки архитектурен пленер от 27.09. до 03.10.17 г за изработването на стратегия за развитие на част от историческия център на град Варна условно наречена „Таляна“. Този пленер възстановява след 30 години традицията за провеждане на международни младежки архитектурни пленери във Варна, осъществявана между 1981 и 1989 година.



Снимка

Гости в нашето студио тази вечер ще са Явор Панев и Константин Златаров от камерата на Архитектите във Варна. "Хвани се в Таляна". По идея на пловдивската инициатива "Капана". Младите архитекти доразвиват идеята и я пренасят в морската столица.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Варна играе" на 28 септември от 11 до 15ч.

Tретото издание на игрите от националната кампания „България играе – Варна играе“ ще се проведе на 28 септември 2019 г. в района между сцена „Раковина“ и Морското казино. Мероприятието ще продължи от 11 до 15 часа, добре дошли са семейства с деца, възрастни с деца, а водещ ще е актрисата Биляна Стоева.„Варна играе” е част от националната..

публикувано на 26.09.19 в 07:50

Да представиш уроците по История увлекателно

В рубриката "Варна младежка столица 2017" ни гостува г-жа Нели Димова, преподавател по история в Първа езикова гимназия Варна. Тя ще ни разкаже за театралната академия, която се проведе това лято. Дали историята може да оживее и да бъде по-лесна за научаване, ще чуете в прикачения файл.

публикувано на 11.11.17 в 21:05

Изложба "От нищо-нещо" в библиотеката

Изложба "От нищо-нещо или да дадем втори шанс на боклука" организираха ученици от Професионалната гимназия по икономика "Иван Богоров". Възродените за нов живот предмети учениците показаха във фоайето на Детския и средношколски комплекс на Регионалната библиотека "П.Славейков".

публикувано на 04.11.17 в 20:50

Варненската група GRIZZLY гостува в "Свободен час"

Група Grizzly гостува на младежкото предаване на Радио Варна "Свободен час". Групата е създадена във Варна в началото на 2017 г. , и само два месеца по-късно започват участията им по различни клубове из града. През лятото се качват на сцената на фестивалите "FunCity+" и двудневният "RockSchool Fest". Печелят конкурс за авторска песен по проект..

публикувано на 21.10.17 в 21:10

Арт ателие събира младежи от Варна с връстници от Солун и Торино

Сдружение „Арлекин арт” започва реализацията на Арт ателие за младежи „Маските на сцената и в живота” под ръководството на проф. Сия Савинова. Проектът е модул към третото издание на фестивала „Звезди на сцената‘‘. Домакини са младежите от варненското Театрално студио „Арлекин”. Ще участват представители на формации от бившите Европейски..

публикувано на 07.10.17 в 21:05

„Какъв искаш да станеш като пораснеш?”

„Какъв/каква искаш да станеш като пораснеш?” – сигурно са Ви задавали този въпрос стотици пъти.  Може би още от дете сте знаели добре отговора – учител, пожарникар, лекар… Но светът на професиите е необятен и някои все още се лутат между собствените си желания и умения, родителския натиск или наследствените професии. Има и други, които..

публикувано на 23.09.17 в 20:30

"Ден на астероида" във Висшето военноморско училище

В днешното предаване "Свободен час" ще говорим за проекта на студентите от Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ - "Ден на астероида". В студиото гостуват студентите Мариян Димидов, Антон Димитров, Светослав Георгиев и Константин Николов. Ще ни разкажат как е преминало събитието и с какво са се представили те. Какво е чувството да..

публикувано на 01.07.17 в 21:30